Toamna, riscul de uscare și crăpare al buzelor este mai ridicat odată cu răcirea vremii. Faptul ca buzele nu au glande sebacee le face și mai vulnerabile în fața factorilor de mediu care le pot modifica aspectul și textura. Încearcă 6 metode ca să-ţi repari buzele crăpate și află care sunt substanțele pe care este bine să le ții departe de buze.
Senzualitatea buzelor ține în mare parte de textura lor, iar dacă ai buzele crăpate, partenerul poate evita tot mai des săruturile tale. Pune în aplicare cele mai bune metode naturale de a-ți repara buzele crăpate.
Craparea buzelor: Hidratează-le din interior
Hidratarea este un element foarte important pentru delicatețea buzelor, iar dacă nu bei suficientă apă (8 pahare de 250 ml pe zi), buzele se pot usca și crăpa mai ușor.
Folosește miere naturală
Când crăpăturile din buze sunt dureroase, problema poate fi cauzată de bacterii. Aplică pe buze un strat de miere naturală, cu efect antibacterian puternic. După 30 de secunde, acoperă buzele cu vaselina cosmetică și spală-le după 15 minute. Combinația celor două substanțe îți va catifela și proteja buzele.
Craparea buzelor: Alege corect balsamul de buze
Balsamul de buze bazat pe ceară de albine este unul dintre cele mai eficace pentru buzele crăpate. Asigură-te însă că balsamul ales conține și un factor de protecție SPF de minim 15, nu poți conta pe cerul înnorat pentru protecția împotriva razelor UV. Alte ingrediente care hidratează buzele și vindecă sau previn crăpăturile sunt untul de shea, glicerina, ricinul și uleiul de migdale sau de măsline.
Ia un complex de multivitamine
Crăparea buzelor care afectează și colțurile gurii poate apărea și pe fondul unei deficiențe de vitamine. Ia un complex de multivitamine care să-ți asigure necesarul zilnic de vitamine B și vitamina C.
Îngrijește buzele cu lapte și vitamina E
Atunci când știi că îți asiguri necesarul zilnic de vitamine și apă pentru buze catifelate, încearcă un alt remediu natural. Exfoliază buzele cu o dischetă de vată înmuiată în lapte cu conținut normal de grăsime, de două ori pe săptămână. După fiecare exfoliere, aplică pe buze fie vitamina E, fie vaselină cosmetică, fie ulei de ricin.
Craparea buzelor: Elimină obiceiurile care îți afectează buzele
Uneori, renunțarea la câteva obiceiuri proaste poate fi suficientă pentru ca buzele tale să-și revină. Renunță să-ți lingi buzele, inclusiv în momentele în care le simți uscate! Chiar dacă se umezesc temporar, enzimele din salivă contribuie la uscarea și crăparea buzelor sensibile. Din acest motiv se recomandă și evitarea balsamului de buze cu diverse arome, care încurajează în mod subconștient linsul buzelor.
Evită și respirația pe gură atunci când acest lucru este posibil. Decongestionează-ți căile respiratorii înainte de culcare pentru a nu avea motive să respiri pe gură în somn și aplică un strat de balsam de buze chiar înainte de culcare.
Evită iritanții din ruj și pasta de dinți
Dacă buzele tale nu răspund la niciun tratament, uscarea și crăparea pot fi cauzate de expunerea regulată la substanțe cunoscute drept iritanți pentru pielea sensibilă a buzelor.
În compoziția rujului, cea mai nocivă substanță este "propyl gallate", în timp ce pasta de dinți ce conține "sodium lauryl sulfate" și cea cu fluor îți pot irita buzele la fel de ușor, în ciuda eforturilor tale de a le îngriji corect și de a le proteja.
Sănătatea ta: 6 metode ca să-ţi repari buzele crăpate. Protejează-le!
Toamna, riscul de uscare și crăpare al buzelor este mai ridicat odată cu răcirea vremii. Faptul ca buzele nu au glande sebacee le face și mai vulnerabile în fața factorilor de mediu care le pot modifica aspectul și textura. Încearcă 6 metode ca să-ţi repari buzele crăpate și află care sunt substanțele pe care este bine să le ții departe de buze.