Iti simti pielea uscata, iar ridurile sunt mai pronuntate? Pe langa produsele speciale de ingrijire, poti folosi si cateva remedii naturale care pot fi foarte eficiente.
Iata ce poate reda hidratarea pielii tale
Uleiul de masline, un aliat al frumusetii. Acesta are numeroase intrebuintari, putand fi folosit ca demachiant, pentru unghii si cuticule, pentru mainile si coatele uscate. O importanta proprietate a acestui remediu este ca amelioreaza pielea uscata, reducand senzatia de mancarime si redand hidratarea.
Daca ai unghii fragile care se rup si se exfoliaza foarte usor, uleiul de masline iti poate fi de un folos real. Inmoaie unghiile timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline.
Daca iti simti mainile uscate sau aspre, maseaza-le cu ulei de masline inainte de a te duce la culcare si acopera-le cu manusi din bumbac. Pana dimineata mainile tale vor deveni catifelate.
Pe langa masaj, pentru a-ti hidrata pielea poti folosi uleiul de masline in baie. Adauga cateva linguri ulei de masline in cada cu apa fierbinte impreuna cu cateva picaturi din uleiul tau esential favorit pentru catifelarea si hidratarea pielii.
Incearca exfoliantii naturali. Iaurtul reprezinta un demachiant excelent care are si actiune usoara de exfoliant, indepartand celulele moarte si oferind pielii un aspect proaspat. Datorita continutului de acid lactic, un exfoliant delicat, este ideal pentru pielea sensibila. Rasfata-ti tenul si decolteul cu un amestec care sa cuprinda o jumatate de pahar de iaurt cu 3 lingurite de papaya (piure).
Bucura-te de puterile miraculoase ale mierii. Mierea este cel mai bun hidratant natural si reprezinta un remediu excelent pentru buzele uscate sau crapate. Datorita actiunii antiiritante, este si un remediu excelent pentru pielea uscata. O poti folosi in stare pura pentru tratarea zonelor foarte uscate, precum coate sau calcaie. Atentie! Nu orice miere de albine functioneaza, trebuie sa fie 100% naturala fara alte adaosuri.
Alimentatia, importanta pentru o piele frumoasa
Frumusetea si sanatatea pielii depinde si de alimentatie. Specialistii recomanda pentru o o flora intestinala sanatoasa, consumul de alimente si bauturi verzi (spanacul, ardeii, dovlecelul, broccoli, morcovii, castravetii, varza, cartofii dulci si lamaile) care au efect de alcalinizare asupra organismului si evitarea alimentelor acide. Pe langa acestea, se recomanda renuntarea la tutun si alcool, consumul de opt-zece pahare de apa pe zi si, daca este cazul, administrarea de suplimente probiotice.
Pentru tenul uscat specialistii recomanda suplimente de acizi grasi omega 3, concomitent cu consumul de ulei de peste de doua sau de trei ori pe saptamana. De asemenea, pentru a reduce efectele negative ale grasimilor saturate trebuie sa consumi ceapa, ghimbir, sofran, vin rosu, vitamina E si seleniu.
Specialistul iti recomanda
Dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie, te sfatuieste:
- Evita sapunurile care irita si usuca pielea. Este indicata folosirea sapunurilor cu pH apropiat de cel al pielii;
- Foloseste doar demachiante si lotiuni speciale pentru piele uscata;
- Aplica intotdeauna crema hidratanta, cu textura grasa, bogata in substante nutritice, care catifeleaza pielea si creeaza bariera impotriva deshidratarii;
- Nu uita de ingrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor si a gatului;
- Hidratateaza-te! Bea apa suficienta (2 litri de apa pe zi) pentru ca pielea se poate deshidrata usor;
- Urmeaza o dieta bogata in fructe, legume, ulei de peste, vitamina E;
- Evita dusurile frecvente, care indeparteaza filmul lipidic. Limiteaza durata lor sub 15 minute;
- Foloseste lotiuni sau creme hidratante dupa baie;
- Spala hainele noi inainte de a le purta;
- Atentie la expunerea la soare, pentru ca provoaca uscarea pielii. Foloseste creme cu fotoprotectie.