Din fericire, la fel cum există modalități naturale prin care poți ține insectele la depărtare de tine, există și remedii naturale pentru pielea iritată sau cu mâncărimi. Cu toate acestea, remediile acestea nu sunt perfecte doar pentru înțepăturile de insecte. Multe dintre acestea pot fi utilizate pentru ameliorarea unei varietăți de afecțiuni cutanate: erupții cutanate, contact cu iedera otrăvită, eczeme și alte probleme.
Ce tratamente naturale poți folosi pentru pielea iritată?
1. Fulgi de ovăz
Ovăzul conține compuși numiți avenantramide, care reduc inflamația. Acesta este un truc popular, care există de foarte mult timp. Unele mame le făceau baie cu fulgi de ovăz copiilor atunci când aveau varicelă. Ovăzul este utilizat, de asemenea, pentru a trata eczemele și iritațiile produse de iedera otrăvitoare. Poți adăuga fulgi de ovăz în baie sau face o soluție. Pentru a prepara o soluție, adaugă puțină apă într-o cană sau un castron de fulgi de ovăz simpli, organici.
Se lasă să stea combinația de ingrediente pentru câteva minute până când are consistența unei paste. Se aplică pasta în zona cu mâncărimi.2. Frunze de mentă
Menta este perfectă pentru ciupiturile de insecte și mâncărimi, deoarece oferă o senzație de răcorire, care aduce cu sine și alte beneficii. Cea mai rapidă și ușoară modalitate prin care poți folosi frunzele de mentă este să le zdrobești și să freci pielea direct cu ele. Poți chiar să îngheți frunzele de mentă zdrobite în cuburi de gheață pentru un sentiment de răcorire mai puternic, deoarece temperatura cuburilor de gheață ajută, de asemenea, la amorțirea zonei afectate și la ameliorarea umflăturilor și a inflamației. Însă folosește întotdeauna apă curată și filtrată.
3. Frunze proaspete de busuioc
Frunzele de busuioc conțin compuși anti-mâncărimi, cunoscuți sub numele de camfor și timol. Iar frecarea frunzelor de busuioc pe piele satisface nevoia compulsivă de a scărpina zona cu înțepături de insecte.
Trebuie doar să zdrobești frunzele și să freci direct pe zona de piele afectată.4. Coji de fructe
Înțepăturile de insecte pot fi tratate cu o coajă de banană. De asemenea, poate fi înlocuită coaja de banană cu o coajă de pepene roșu. Aceasta este o modalitate perfectă de a reutiliza bucățile de fructe care ar fi aruncate altfel. Dar această metodă are un potențial dezavantaj: mirosul fructat poate atrage alte insecte. De aceea, poate fi o alegere bună pentru interiorul casei. Ca mod de utilizare, trebuie frecată coaja pe piele, doar în zona afectată.
5. Aloe vera
Aloe vera este perfectă pentru aproape orice iritație a pielii. Este o plantă cunoscută pentru capacitatea sa de a vindeca arsurile solare, dar este extrem de versatilă, deoarece calmează pielea și ameliorează umflăturile și iritațiile. Pentru a beneficia de proprietățile acestei plante, desprinde o frunză de aloe vera și tai-o longitudinal, de sus până jos, cu ajutorul unui cuțit.
Scoate gelul din interior și freacă-l direct pe pielea iritată. Dacă ai rămas cu prea mult gel, îl poți păstra în frigider, într-un recipient etanș, până la o săptămână.6. Oțet de mere
Aceasta nu este prima dată când oțetul de mere este lăudat și probabil că nu va fi nici ultima. Oțetul de mere este un agent antiseptic eficient, antifungic și antibacterian, care ameliorează mâncărimile, mai ales mâncărimile asociate cu pielea uscată, cum ar fi de la arsurile solare sau mătreață. Este, de asemenea, folosit în mod obișnuit pentru animalele de companie cu pielea uscată și senzație de mâncărime. Pune câteva picături pe o pânză de bumbac sau prosop și tamponează zona afectată. Folosește oțet de mere raw, nefiltrat.
7. Argilă
Argila este utilă când vine vorba de mâncărimi și de alte probleme ale pielii, cum ar fi acneea. Aceasta ajută în special la vindecarea înțepăturilor și mușcăturilor veninoase, cum ar fi cele de la păianjeni, albine și viespi.
Argila ajută la extragerea veninului din piele, ceea ce va ajuta la ameliorarea durerii și la vindecarea mai rapidă a rănii. Folosește argilă netratată. Argila verde este cea mai puternică. Se amestecă argila într-un castron cu puțină apă filtrată, până când obții o consistență cremoasă ca cea a untului de arahide. Apoi, se aplică pasta pe zonele cu mâncărimi, se lasă să se usuce, apoi se clătește. De asemenea, poți face împachetări cu argilă. Pune soluția de argilă pe o bucată de țesătură curată și poroasă. Apoi pune țesătura acoperită cu argilă în zona iritată, argila atingând pielea. Poți înfășura cu folie de plastic pentru a proteja îmbrăcămintea. Lasă să acționeze timp de 4 ore sau până când argila este uscată.
Posteaza comentariu