Pigmentarea pielii, liniile fine la colţul ochilor, cercurile negre sub ochi sunt câteva dintre problemele care-şi fac apariţia după împlinirea vârstei de 30 de ani. Vezi ce-ţi recomandă dr. Florin Juravle, specialist în chirurgia estetică.
Dacă ai împlinit 30 de ani trebuie să iei în calcul măsurile preventive şi ajutătoare ca să încetineşti procesul de îmbătrânire a pielii.
Ghid anti-îmbătrânire pentru 30+
1. Pentru a evita daunele cauzate de soare, foloseşte creme grase care conţin vitamina E şi loţiuni cu protecţie solară cu un factor mai mare de 20.
2. Nu mai există predispoziţie la acnee, iar pielea începe să devină uscată. De aceea, cremele mai grase sunt mai benefice pentru blocarea umidităţii la nivelul pielii. De asemenea, sunt indicate, în continuare, şi cele hidratante. Cremele cu indicaţie specială pentru regiunea ochilor, dacă sunt utilizate zilnic timp de o lună sau mai mult, pot ajuta la reducerea apariţiei cearcănelor.
3. Adjuvant foarte eficient al acestei prevenţii de bază este şi mezoterapia cu/fară ace (realizată în cabinetul unui specialist) care asigură transportul de nutrienţi care hidratează şi regenerează pielea, stimulând producţia de colagen.
4. Netezirea liniilor fine ce apar după 30 de ani se poate obţine şi prin diferite proceduri de peeling (“decojire”): peeling chimic cu acid glicolic sau cu acid tricloracetic, peeling laser, microdermabraziune. Toate acestea, prin eliminarea straturilor de celule moarte de la nivelul pielii, “descoperă” straturile de celule tinere, noi şi stimulează în acelaşi timp producţia de colagen.
5. Un alt tratament neinvaziv este cel cu lumină polarizată IPL - tratamentul îmbunătăteşte tonusul pielii, atenuează roşeaţa, micile vene şi mai ales petele pigmentare ce apar după expunerea solară. Tratamentul se poate face pe orice zonă a corpului, faţă, decolteu.
6. Tratamentele neinvazive cu laser sunt foarte eficiente pentru ameliorarea semnelor îmbătrânirii. Tratează liniile şi ridurile fine, porii deschişi, defectele texturii sau cicatricile post-acnee. Tratamentele se pot face pe întreaga faţă şi pe decolteu.
De asemenea, persoanele care doresc pot să apeleze la tratamentul cu Botox, substanţele de umplere injectabile, microlipofilling-ul (transferul de grăsime proprie), liftingul facial necesar din motive genetice, liftingul temporal (ce ridică partea externă a sprâncenelor, obţinând un efect de ascensiune a sprâncenelor şi “deschidere” a ochilor) şi la alte proceduri care contribuie la aspectul tânăr al corpului.