Pericolele epilatului inghinal. Trebuie să le știi!

Cele mai multe femei se epilează inghinal. Dar practica aceasta duce la un număr surprinzător de afecțiuni, potrivit celui mai recent studiu pe această temă.
Aproximativ un sfert din persoanele care se epilează inghinal au raportat leziuni legate de această practică. Iată care sunt pericolele epilatului inghinal!

Care sunt pericolele epilatului inghinal?


Cele mai frecvente leziuni ale epilatului inghinal sunt tăieturile, urmate de erupții cutanate și arsuri. Cele mai multe dintre acestea nu sunt grave, dar în 1,5% din cazuri leziunile au necesitat îngrijiri medicale. Doctorul Benjamin Breyer, vicepreședinte de urologie la Universitatea din California, împreună cu colegii săi, a efectuat un studiu folosind un chestionar special conceput, în care le-a cerut oamenilor să raporteze obiceiurile lor când vine vorba de epilatul inghinal și leziunile suferite.
În calitate de urolog, Breyer a vrut să investigheze rănile provocate de îngrijirea părului pubian, când a aflat că aproximativ 3% dintre adulții care veneau la camera de urgență o făceau din cauza rănilor epilatului inghinal.

Nu este surprinzător faptul că oamenii care au raportat prezența leziunilor sunt cei care au declarat că se îngrijesc mai frecvent și au tendința de a se epila mai des, în multe cazuri eliminând complet părul pubian. 

O lecție pe care ar trebui să o învățăm din aceste constatări este că, dacă ai suferit leziuni semnificative sau continui să te rănești, ar trebui să reconsideri zonele în care te epilezi, cât de des faci acest lucru și cum. 

Sondajul nu a fost conceput pentru a determina ce metodă de îngrijire să folosești pentru a menține sănătatea pielii.
Însă s-a descoperit că mai mult de 60% dintre leziuni au fost corelate cu tăieturile, deci este logic faptul că folosirea lamei de ras poate fi periculoasă pentru unele persoane.

Aceste rezultate pot fi importante pentru mai mult decât prevenirea leziunile. În principiu, leziunile din zona inghinală fac oamenii la vulnerabili la infecții, inclusiv la bolile cu transmitere sexuală. Autorii studiului intenționează să analizeze relația dintre leziuni și infecțiile cu transmitere sexuală, pentru a vedea dacă leziunile ar putea duce la creșterea ratelor de transmitere.
Pentru moment, rezultatele studiului ar trebui să fie liniștitoare pentru persoanele care se epilează, pentru că cei mai mulți dintre ei o fac în siguranță, fără a se răni pe ei înșiși. Dar oamenii care se rănesc, mai ales cei care se rănesc în mod repetat, ar trebui să ia în considerare îngrijirea mai puțin frecventă. Infecțiile cauzate de acest tip de leziuni sunt rare, dar o atenție crescută s-ar putea să te ajute să eviți o vizită la medic.
iulia-mirica