Ce mituri despre loțiunile cu protecție solară te pot influența
1. Cele mai bune loțiuni cu factor de protecție sunt cele naturale
Chiar dacă ai fi tentată să alegi loțiunile cu protecție solară cu ingrediente cât mai naturale, nu înseamnă că acestea sunt și cele mai eficiente. Conform specialiștilor, multe dintre acestea au un factor de protecție scăzut. Una dintre concepțiile greșite în ceea ce privește acest aspect vine sub forma faptului că produsele chimice regăsite în aceste loțiuni ar putea duce la apariția cancerului. Însă îți poți consulta dermatologul dacă ești nesigură.
2. Loțiunile cu factor de protecție blochează toate razele soarelui
În multe cazuri, loțiunile acestea dau un fals sentiment de siguranță. Oamenii cred că protecția solară este atât de bună, încât nu ar trebui să ne mai facem griji. Însă produsele acestea blochează doar un procent din razele ultraviolete. Trebuie să știi că protecția solară nu este completă. Evitarea exclusivă a soarelui și îmbrăcămintea de protecție te pot ajuta să reduci la minim acest risc pentru pielea ta.
3. Loțiunea cu protecție solară blochează porii și duce la apariția acneei
Ai auzit cu siguranță acest mit, mai ales dacă ai pielea predispusă la acnee. Deși poate fi adevărat în unele cazuri, nu se aplică pentru toate produsele cu protecție solară existente pe piață. De exemplu, produsele care conțin oxid de zinc micronizat în particule mici nu duce la apariția acneei. Iar persoanele care folosesc tratamente contra acneei sunt mai sensibile la soare. Prin urmare, este esențial ca aceste persoane să folosească loțiuni cu FPS.
4. Ai nevoie de protecție solară doar în zilele de vară foarte însorite
Specialiștii își mențin părerea conform căreia ar trebui să folosești produse cu protecție solară în fiecare zi. Daunele provocate de soare sunt cumulative, iar expunerea la acestea are loc pe tot parcursul anului. Expunerile scurte repetate la lumina soarelui pot provoca daune semnificative, ducând la îmbătrânirea prematură a pielii. Prin urmare, nu doar acele arsuri solare de pe plajă, din timpul verii, pot dăuna pielii tale, ci și expunerea zilnică. Iar majoritatea razelor ultraviolete penetrează norii, deci ar fi bine să aplici creme și loțiuni cu FPS, chiar dacă ți se pare că nu ai nevoie.