Celulita este, fără urmă de-ndoială, un adevărat duşman pentru frumuseţea noastră. Iar dacă vrem să scăpăm de ea trebuie să ducem un adevărat război. Printre aliaţii de nădejde se numără alimentaţia, sportul, împachetările, dar şi masajul.
Chiar dacă primul gând al tău este că masajul anticelulitic nu se poate face decât la un salon specializat, lucrurile nu stau chiar aşa. Şi tu îţi poţi face un masaj anticelulitic, eficient, chiar la tine acasă.
Masajul ajută la eliberarea toxinelor, dar şi la pierderea în greutate. Pe scurt, stimulează ritmul metabolic şi astfel grăsimile sunt arse mai repede, iar hrana este transformată în energie în loc de grăsime. Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus.
Primul pas în automasaj este să hidratezi bine zona-problemă cu o loţiune emolientă (care să conţină ingrediente speciale pentru "topirea" celulitei), astfel încât mâinile tale să alunece mai uşor. Începe apoi să presezi cu putere în punctul cel mai jos al regiunii afectate şi să împingi degetele în sus. Masează cu mişcari apăsate.
Alternează mişcările de la un contact apăsat prelungit, la stimulări circulare, crescând progresiv forţa pe care o exerciţi. Foloseşte-te de degete, pumnii strânşi şi palme pentru a-ţi frământa cât mai bine pielea. Prinde porţiuni groase între degetul mare şi cel arătător şi freacă, atât cât rezişti.
După, continuă cu ciupituri blânde, scurte şi dese, rapide, pe toată zona acoperită de celulită, până simţi multe înţepături ca de ace. Încearcă să nu agresezi, scopul tău este să intensifici circulaţia sângelui în regiune, "să-ţi pui sângele în mişcare" nu să îţi faci vânătăi. La sfârşit, încheie masajul cu câteva mişcări uşoare, de relaxare.
Mici trucuri
Nu uita că pentru masajul coapselor este indicată folosirea ambelor mâini. Masajul feselor se face prin mişcări ascendente şi prin împingerea pielii în sus. Mişcarea de frecare trebuie să fie una energică. Masajul abdomenului presupune aplicarea loţiunii în sus, până spre coaste. Apoi, se execută cu toată palma mişcări circulare asupra abdomenului.
Este bine să-ţi faci un astfel de masaj zi de zi, în şedinţe de cel puţin 10-15 minute. Pentru un astfel de masaj poţi să foloseşti creme speciale (pe bază de piper, cafea, alge marine sau alte asemenea ingrediente recunoscute pentru efectul lor benefic în lupta cu celulita) sau uleiuri esenţiale care scad retenţia de apă din ţesuturi şi care sunt foarte bune detoxifiante (uleiul de ienupăr, chiparos, portocale, piper negru sau ardei iute).
Poţi să foloseşti şi aparate speciale (care au bile) sau te poţi folosi de ciupituri. Important este să contribui prin masaj la eliminarea toxinelor din zonele afectate, nu să-ţi distrugi ţesuturile (aceasta este una dintre cele mai frecvente greşeli).
Masajul anticelulitic:
- Stimulează circulaţia sanguină arterială şi venoasă;
- Stimulează eliminarea toxinelor din organism;
- Diminuează stratul adipos;
- Scade circumferinţa corporală;
- Îmbunătaţeşte aspectul pielii, prin creşterea oxigenării la acest nivel.
Comentarii (1)
Eu imi fac masaj de una singura pentru ca nu mi-as permite sa merg in mod regulat la salon, iar sfaturile voastre in privinta efectuarii corecte a masajului anticelulitic sunt ajutatoare. Multumesc....
Posteaza comentariu