Implanturile mamare - esti sigura ca vrei sa-ti schimbi viata?

Este o problema pe cat de controversata, pe atat de incitanta si care poate genera cele mai aprinse discutii, cu argumente de ambele parti: atat din partea celor care sustin ca o astfel de interventie...

Este o problema pe cat de controversata, pe atat de incitanta si care poate genera cele mai aprinse discutii, cu argumente de ambele parti: atat din partea celor care sustin ca o astfel de interventie, atunci cand se impune din considerente estetice, poate face adevarate minuni, cat si a celor aflati de cealalta parte a baricadei, potrivit carora "este inutil si potential periculos sa intervii acolo unde nu ai nici o problema de sanatate... ci doar una de ordin estetic".

Iar pentru cea din urma, considera aceleasi persoane, ar fi nevoie cel mult de o vizita la psiholog, deoarece in ultima instanta este vorba despre o chestiune de perceptie a propriei persoane si de respect de sine.

Este greu de stabilit care dintre cele doua parti are dreptate; de fapt, cred ca fiecare dintre ele are, in felul sau si poate gasi argumente din belsug pentru a-si sustine pozitia. In cazul in care "cochetezi" cu ideea, ar trebui sa te gandesti extrem de serios si sa iei in calcul toate aspectele.

Dincolo de motivul pe care-l ai - factorul estetic - vorbim despre o interventie chirurgicala serioasa, realizata sub anestezie generala si care comporta riscurile specifice.

Nu ne-am propus ca, in acest material, sa-ti prezentam o "trecere in revista" a tot ceea ce inseamna o astfel de operatie, inclusiv tipurile de implante disponibile, fiecare cu avantajele si eventualele sale dezavantaje. Toate acestea ti le va explica pe indelete medicul pe care il vei alege (inclusiv in privinta asta va trebui sa te documentezi serios). Ne-am gandit sa aducem in discutie mai degraba chestiunile de ordine psihologic, emotional, care nu prea sunt compatibile cu... bisturiul.

Cum iei decizia?


In primul rand, gandeste-te. Si nu o zi, o saptamana sau o luna, ci luni in sir, poate chiar un an. Cateodata suntem foarte nemultumite de noi insene (inclusiv din punct de vedere fizic), fara ca acest lucru sa insemne ca am avea, de fapt, vreo problema cu felul in care aratam.

Poate ca sursa nemultumirii tale este cu totul alta si interpretezi gresit.

Iar daca persisti in greseala si ajungi in cabinetul chirurgului plastic... poate mai ai o sansa. Aceea ca medicul sa-si dea seama de ceea ce se intampla cu tine si sa te indemne sa revii atunci cand iti vei dori cu adevarat sa schimbi la tine ceva din punct de vedere fizic. Nu este exclus sa-ti recomande un consult psihologic, in urma caruia ai sansa sa-ti limpezesti gandurile si sa-ti dai seama ce vrei, de fapt.

In cazul in care, dincolo de orice dubiu, ai luat decizia sa iti faci o asemenea operatie, trebuie sa te pregatesti pentru acest pas. Inclusiv - sau mai ales - din punct de vedere emotional.

Intre asteptari si realitate


Tot mai multe femei recurg la acest gen de interventie chirurgicala - de fapt, aceasta tine "capul de afis" in ceea ce priveste operatiile estetice, la nivel global. Este un pas foarte important pentru orice femeie, numai ca, dincolo de imensele satisfactii pe care le aduce, poate atrage dupa sine si probleme.

De exemplu, paciente care sunt dezamagite de felul in care arata bustul lor dupa interventie si care, din acest motiv, se pot confrunta cu stari depresive grave.

Tocmai de aceea, trebuie sa discuti serios cu medicul si sa ii soliciti sa faca mai multe "simulari" in prealabil - de exemplu, sa burduseasca o bustiera cu bucati de vata sau tifon pana cand aceasta va reproduce cu fidelitate aspectul pe care il vor avea sanii tai dupa interventie. Poart-o in fata oglinzii, suceste-te pe toate partile, probeaza diferite rochii (care se preteaza la proba, evident).

Nu pastra la indemana reviste mondene in care se regasesc pozele unor starlete care, consideri tu, au bustul perfect. Acestea nu fac decat sa-ti creeze asteptari nerealiste si sa-ti induca sperante false. Pentru ca, hai sa vorbim serios: vedetele cu pricina au cu totul alte posibilitati materiale. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca nu poti avea acces la tehnologii recente, cu toate ca nu este o interventie ieftina.
Dar alege-ti un sistem de referinta realist.

La capitolul "Chiar esti pregatita sa treci prin asta?" ar mai trebui mentionat un aspect. Mai nimic nu dureaza o vesnicie si implanturile mamare nu fac exceptie. Foarte probabil, intr-un interval de cel mult zece ani, va trebui sa le schimbi. De ce? Spre deosebire de implanturi, care raman aceleasi, organismul evolueaza. Activitatea hormonala, inaintarea in varsta, primul copil... toate acestea pot duce la modificari ale aspectului sanilor, si astfel, implanturile pot deveni vizibile si trebuie inlocuite.

N-ai vrea sa te mai gandesti, totusi?