Frumuseţea ta: 4 tratamente cu adevărat eficiente împotriva vergeturilor

Peste 80% dintre femei se confruntă cu aceste linii inestetice la nivelul pielii, numite vergeturi. Pentru a înţelege cum să le tratezi corect este necesar să ştii cum se formează.

Vergeturile sunt de fapt cicatrici care afectează pielea din cauza întinderii rapide cauzate de îngrăşare, sarcină sau chiar unele fluctuaţii hormonale. Colagenul şi elastina sunt două tipuri de proteine care oferă supleţe şi elsticitate pielii. O deficienţă a acestor două proteine, combinată cu întinderea excesivă a pielii, cauzează apariţia vergeturilor.

Deşi pot apărea oriunde pe corp, unele zone sunt mult mai predispuse, cum sunt abdomenul, coapsele, şoldurile, sânii sau partea de sus a braţelor. Când apar, vergeturile sunt adesea roşiatice, iar odată cu trecerea timpului devin albe sau pot avea nuanţe de gri.

Hormonii reprezintă de asemenea un factor important în formarea vergeturilor. Acesta este şi motivul pentru care mulţi adolescenţi se confruntă cu vergeturi. Creşterea şi fluctuaţiile hormonale le afectează pielea şi conduc la apariţia liniilor inestetice.

Şi medicamentele pe bază de hormoni determină apariţia vergeturilor. Tratamentele pe bază de corticosteroizi împiedică formarea colagenului şi  a elastinei la nivelul celulelor pielii, ceea ce face ca elasticitatea să scadă şi să crească riscul de formare a vergeturilor.

Tratamentul cu laser


Pentru că vergeturile sunt de fapt cicatrici la nivelul pielii, singura modalitate de a le îndepărta definitiv este tratamentul cu laser. Acesta presupune "arderea" liniilor inestetice pentru ca pielea să pară iar suplă şi netedă. Este un tratament costisitor, dar foarte util persoanelor a căror piele este afectată puternic de vergeturi.

Cremele și tratamentele cu tretinoizi


Tretinoizii reprezintă o formă acidă a vitaminei A. Medicamentele și cremele care conțin tretinoizi sunt produse farmaceutice care tratează diferite afecțiuni, dar ajută și la stimularea producție de colagen, proteina care susține elasticitatea și suplețea pielii. Este necesar să discuți cu medicul dermatolog despre beneficiile unor astfel de produse asupra pielii tale în ceea ce privește tratarea vergeturilor.

Loțiuni cu vitamina C


Loțiunile pentru corp cu un conținut ridicat de vitamina C pot reda elasticitatea pielii prin stimularea producției de colagen. Alege o cremă sau loțiune cu o concentrație semnificativă de vitamina C și aplică în fiecare dimineață și seară.

Microdermabraziune


Acest procedeu presupune exfolierea intensă a pielii și îndepărtarea primului strat de celule exterioare, dar nu doar cele moarte, așa cum este în cazul unei exfolieri clasice. După îndepărtarea acestui prim strat, pielea sa va reface și va fi revigorată, netedă și suplă, iar vergeturile estompate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă