Câteodată, alegerea parfumului potrivit pentru tine este la fel de grea ca găsirea sufletului pereche. Trebuie să-ţi semene, dar să te completeze în acelaşi timp, să fie suficient de bun pentru a te putea afişa cu el în societate şi să îţi dea "acel ceva" special, fără să te schimbe sau să transmită semnale greşite despre tine.
Probabil că ai purtat de-a lungul timpului parfumuri mai ieftine şi mai scumpe, mai discrete (atât cât să fie sesizabile doar printr-o îmbrăţişare) sau mai puternice (capabile să umple o cameră întreaga cu aroma lor). Dintre toate aceste variante, există un parfum care să te reprezinte întru totul, să fie perfect absorbit de PH-ul tău şi care să te convingă că nu merită să fie înlocuit cu nimeni altul.
1. Află care sunt categoriile de bază ale parfumurilor
Pentru a face o alegere personală reuşită, este necesar să cunoşti foarte bine care sunt categoriile de bază ale parfumurilor, ca apoi sa le înţelegi derivatele. Există parfumuri fresh, florale, orientale şi lemnoase, cu subcategorii distincte: floral-orientale, florale discrete, lemn uscat etc.
Vizitează un magazin de parfumuri şi foloseşte testerele pentru a evalua atent câte un sortiment din toate cele patru categorii. Odată ce ştii că îţi place parfumul oriental, de pildă, te poţi concentra pe celalalte criterii de alegere a "parfumului tău pereche".
2. Învaţă rolul notelor unui parfum
Toate sortimentele de parfum au 3 tipuri de note: de vârf, de mijloc şi de bază. Notele de vârf sunt reprezentate de aroma pe care o percepi imediat ce pulverizezi parfumul şi sunt cele care dispar în scurt timp. Notele de mijloc se simt imediat după evaporarea celor de vârf, fiind "nucleul" care ajută baza parfumului să îşi menţină intensitatea în timp.
Dacă notele de vârf şi de mijloc sunt tema parfumului, notele de bază sunt esenţa lui: bogate, intense, influenţate de PH-ul pielii tale şi rezistente în timp. Ele încep să se simtă după 30 de minute de la aplicare, aşa că asigură-te că aroma de bază îţi place cel mai mult înainte să dai verdictul.
Cu cât trecerea de la o notă la cealaltă se simte mai puţin, cu atât parfumul este conceput mai bine.
3. Alege concentraţiile parfumului în funcţie de pielea ta
Există două tipuri principale de concentraţii ale parfumurilor, apa de parfum (aroma mai puternică) şi apa de toaletă (mai puţin persistentă). Dacă pielea ta este mixtă spre grasă, aroma va rezista mai mult pe piele. Aşadar, evită apa de parfum pentru notele puternice, înecăcioase. Poartă-le doar în concentraţia diluată, de toaletă.
Dacă ai pielea uscată, apa de toaletă nu rezista prea mult, de aceea este recomandat să optezi pentru apa de parfum sau folosirea simultană a loţiunii de corp/gelului de duş cu aceeaşi aromă.
4. Adaptează parfumul personalităţii tale
Acum că ştii cum să alegi un parfum prin criterii tehnice, este momentul să iei în calcul şi factorul "personalitate". Aromele fresh sunt uşoare şi energizează, avand deseori note citrice. Dacă eşti veselă, activă, jucăuşă şi nu îţi plac mirosurile înţepătoare, un parfum fresh te caracterizează pe deplin.
Dacă eşti elegantă, feminină, romantică şi pasională, te identifici cu aromele florale (iasomie, trandafir, gardenia, iris etc). Eşti o tipă sofisticată şi încrezătoare în forţele proprii? Atunci ţi se potrivesc aromele orientale, de chihlimbar, mosc, vanilie sau cuişoare.
Aromele lemnoase caracterizează femeile grijulii, cu spirit liber şi senzuale, având deseori note de patchouli, lemn de santal sau de cedru.
© Copyright: iStockphoto
Frumuseţea ta: 4 sfaturi ca să-ţi alegi parfumul care ţi se potriveşte
Câteodată, alegerea parfumului potrivit pentru tine este la fel de grea ca găsirea sufletului pereche. Trebuie să-ţi semene, dar să te completeze în acelaşi timp, să fie suficient de bun pentru a te putea afişa cu el în societate şi să îţi dea "acel ceva" special, fără să te schimbe sau să transmită semnale greşite despre tine.
Comentarii (1)
Uneori este mai simplu sa te duci pe un site specializat in parfumuri cum e aoro.ro si sa te lasi purtat de inspiratie.
Posteaza comentariu