Frumuseţe: Cu ce probleme se confruntă tenul tău primăvara şi cum le rezolvi

După o iarnă grea, tenul tău este deshidratat, iritat şi lipsit de strălucire. Cu alte cuvinte, pielea ta a avut de suferit, iar asta se vede.

După o iarnă grea, tenul tău este deshidratat, iritat şi lipsit de strălucire. Cu alte cuvinte, pielea ta a avut de suferit, iar asta se vede. Frigul, vântul şi aerul uscat ţi-au afectat tenul. De aceea, este normal ca în această perioadă să te confrunţi cu o serie de probleme.

Hidratează cu uleiul de argan

Uleiul de argan este ideal pentru tenul tău uscat şi afectat de frigul iernii. Este bogat în acizi graşi polinesaturaţi, care au un efect pozitiv asupra barierei naturale de protecţie a pielii. Conţine de 3 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline şi acţionează ca un antioxidant natural împotriva radicalilor liberi.

Încă de la primele aplicări, uleiul de argan are un efect remarcabil de creştere a fermităţii pielii. Având o concentraţie ridicată de acizi graşi, uleiul de argan are proprietăţi restructurante şi rezolvă problemele tenului.

Ten iritat, îngrijire specială

În această perioadă din an, tenul tău este iritat şi sensibil.

De aceea, îngrijirea trebuie să fie una calmantă şi antiinflamatoare. Cremele cu extract de muşetel, alantoină sau vitaminele A şi E protejează şi hrănesc pielea sensibilă. Ideal este să te uiţi mereu pe lista cu ingredienţi şi să cauţi acele produse care conţin substanţe cu efect calmant. De asemenea, odată cu apariţia soarelui, protecţia este şi ea la fel de importantă ca şi hidratarea. Încearcă să foloseşti creme de zi care au şi factor de protecţie dacă ţi se pare prea mult să foloseşti o cremă specială. 

Exfoliează 

Dacă vrei ca tenul tău să fie iar luminos, trebuie să-l exfoliezi. Ai nevoie de mălai sau zahăr brun amestecat cu miere de albine sau smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare.

După ce ai terminat, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant. 

Mască cu miere 

Măştile hidratante sunt foarte importante dacă vrei ca tenul tău să-şi recapete din vitalitatea pierdută pe timp de iarnă. Iar o mască făcută din ingrediente naturale este foarte potrivită. Ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata. Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul.

Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, circa 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.

Curăţă din interior 

În timpul iernii, organismul nostru a acumulat foarte multe toxine. Iar aceste toxine se "văd" şi pe tenul nostru. Tocmai de aceea trebuie să eliminăm toate toxinele. O metodă foarte simplă este să bei dimineaţa, pe stomacul gol, un pahar cu apă la temperatura camerei, în care adaugi cel puţin două linguriţe de suc proaspăt de lămâie. Acest gest simplu îţi curăţă ficatul şi te ajută să ai o faţă luminoasă. De asemenea, acum este momentul perfect pentru o cură de detoxifiere care să-ţi ajute tenul să-şi recapete strălucirea şi vitalitatea. 

Mănâncă sănătos

După o iarnă în care am consumat foarte multe alimente nesănătoase (pe timpul sezonului rece consumul de fructe şi legume proaspete scade foarte mult), tenul tău are nevoie de nutrienţi esenţiali.

Cea mai simplă soluţie ca să ai un ten impecabil este să te hidratezi, consumând apă plată şi ceaiuri medicinale neîndulcite, dar să ai şi o alimentaţie echilibrată. Include în meniul tău fructe proaspete, legume, verdeţuri, mai ales că este sezonul lor, dar şi grăsimi bune din somon, avocado, ulei de măsline. Efectele unei alimentaţii sănătoase se vor vedea şi pe tenul tău.