Cea mai eficienta si mai la indemana metoda pentru a scapa de parul nedorit ramane traditionala epilare cu ceara.
Avantajele epilarii cu ceara:
- este o metoda de durata, firul de par crescand intr-o perioada de pana la 3 saptamani;
- firul este smuls din radacina;
- utilizarea regulata un timp indelungat va face ca firele de par sa fie mai fine si mai rare;
- iritatiile si inrosirea pielii sunt reduse semnificativ;
- este o metoda potrivita pentru epilarea oricarei regiuni a corpului (inclusiv pentru zonele mai delicate, cum ar fi axilele si zona inghinala).
Ce alegi: calda sau rece?
In cazul in care folosesti ceara calda, porii se dilata iar caldura are un usor efect anestezic. Prin urmare, parul este indepartat cu usurinta iar senzatia de durere este atenuata.
Ceara rece, desi implica mai putine riscuri, este mai putin practica. Necesita trecerea peste aceeasi zona de mai multe ori pentru a fi indepartate toate firele de par. In general, aceasta metoda este ideala pentru femeile care au probleme cu circulatia (varice, vinisoare vizibile).
Recomandabil este insa sa se opteze pentru epilarea cu ceara de unica folosinta, in detrimentul celei normale, datorita sterilitatii si a sigurantei sporite.
Firele de par crescute sub piele
99% dintre femei trec prin acest calvar la fiecare epilare. Aceste fire, inestetice si uneori dureroase din cauza inflamatiei pe care o provoaca, apar indiferent de metoda de epilare pe care o folosim. Exista si o denumire medicala: foliculita recidivanta. Este vorba despre fire de par mai groase si cu o radacina mai profunda.
Cand sunt epilate, ele nu se smulg din radacina, ci se rup oblic sub straturile superficiale ale pielii. Cand cresc si incearca sa iasa la suprafata, firele iau un traseu intradermic, ceea ce inseamna ca se intorc in propriul folicul. Fenomenul este mai frecvent la persoanele cu par ondulat. Alteori, foliculita se poate datora unor disfunctii hormonale, fapt sustinut prin frecventa mai mare la femeile cu ovare polichistice si/sau cu tulburari menstruale, grosimea si viteza cu care creste firul de par fiind dependente hormonal.
Folosirea acelor sau pensetelor pentru extragerea firelor “captive” nu reprezinta o solutie, riscurile fiind reprezentate de suprainfectarea radacinii firului de par sau aparitia unor cicatrici.
Solutii pentru prevenirea foliculitei recidivante
Epilarea definitiva: distrugerea foliculului pilos este singura metoda de a influenta cresterea parului;
Epilarea sa se faca in prima sau a doua zi de menstruatie (faza in care ovarele secreta mai putini hormoni estrogeni);
Ingrijirea corespunzatoare a pielii: daca stratul cornos al pielii nu este suficient hidratat, riscul ca firele sa creasca sub piele este mai mare. Laptele de corp, utilizat zilnic, este de ajutor in acest sens. La fel si peelingurile, gomajele, care subtiaza stratul exterior al pielii, astfel ca firele de par vor avea un traseu mai scurt pe sub piele si inflamatia va fi mult mai putin vizibila sau chiar inexistenta. Pentru calmarea inflamatiilor nu se vor folosi spirt, alcool iodat sau alte produse care deshidrateaza excesiv pielea, ci creme sau unguente pe baza de antibiotic care vor preveni si aparitia infectiei pielii (foliculita post-epilare).
Comentarii (15)
De cateva luni, in timpului epilatului cu ceara simt o durere insuportabilca , probabil ca pielea mea a devenit foarte sensibila. Nu prea as vrea sa recurg la epilatul cu lama asa ca sunt in cautare de solutii pentru a-mi ameliora durerea. A mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare? Ma gandeam sa incerc o crema cu anestezic, cum ar fi Romla. Sper sa tina efectul pana la sfarsitul sesiunii de epilat, dar as vrea sa aud si parerile voastre
Sunt una din multe fete din cate vad care are aceasta PROBLEMA nu mai stiu ce sa fac impotriva firelor de sub piele. Eu nu o sa ma mai epilez cu aparatul doar cu crema, chiar daca imi creste parul repede si muuuuuuuult, firar sa fie. Am si multe cicatrici pe picioare si semne care nu mai trec odata. Vreau sa va spun ca si eu imi storceam pielea sa iasa firul si odata cu firul iesea si ceva ca dintr un cos (si de aceea am uratenii pe piciore). Am folosit tetraciclina unguent si s a mai ameliorat situatia dar tot horror e. O sa incerca si sfaturile voastre, va multumesc!
se poate face si cu ceara normala incalzita acasa?
Sora mea in varsta de 9 anu are par pe picioare si axila,destul de mult.Aceeasi problema o am si eu sunt foarte paroasa,dar totusi eu am avut nevoie de depilare la 13-14 ani nu asa devreme.Sunt curioasa daca este interzis sa ii iau cu ceara parul de la subrat macar pt ca pe picioare nu cred ca o sa suporte acuma.Va multumesc!
Eu va recomand Crema Hair No More, aceasta elimina parul de la radacina, dupa care pe zonele mai sensibile se aplica gelul inhibitor Hair No More si pe zonele mai mari gen picioare se aplica spray-ul inhibitor Hair no More. Gelul si spray-ul sunt special pentru a opri cresterea parului. Eu am vazut rezultate foarte bune in urma folosirii acestor produse. Dar pentru mai multe detalii va las id-ul: selena_s49
Pentru piele sensibila se poate folosi balsam post depilator cu aloe vera. Eu il comand de aici: http://www.triodeluxe.ro/0,27,balsam-post-depilare.html . Ma tine aproape un an. E foarte concetrat, nu curge si se pune putin. Nu se mai irita peilea.
epilarea in timpul menstruatiei duce la formarea vergeturilor si aparitia varicelor..vasele de sange sunt mai sensibile si se sparg foarte usor...si eu am aceeasi problema...orice dermatolog interzice epilarea prin smulgere femeilor sensibile carora parul le creste sub piele si lasa cicatrici urate...eu am o problema cu parul...des si cu firul negru si gros...nu incetez sa ma epilez cu epilatorul, insa nici problemele nu dispar...o solutie...sapun cu sulf, creme grase insa niciodata dupa baie cand sunt porii deschisi, niciodata alcool ...si lama e sfanta...pana sa-mi cumpar epilator nu am avut niciodata probleme...epilarea definitiva ar fi cea mai buna solutie dar am niste prietene care au afirmat ca nu mai aveau voie sa se epileze deloc pe durata celor 5-10 sedinte...in functie de desimea parului...si niciodata nu o faci vara caci expunerea la soare produce aparitia petelor maronii...insa cine isi permite sa faca astfel de tratament care nu garanteaza absenta parului decat pt 5 ani?
Este chiar interzisa epilarea in timpului ciclului menstrual, chiar cu cateva zile inainte si dupa ciclu, pentru ca in acea perioada, din cauza schimbarilor hormonale, sensibilitatea cutanata este foarte crescuta si, de asemenea, sangerarea e mai indelungata si riscul de a face echimoze e mai mare (de aceea nu se efectueaza niciodata operatii chirurgicale cand o femeie e in aceasta perioada).
Eu sunt mai norocoasa,in sensul ca nu imi creste parul f des pe picioare si nici prea repede.M-am epilat dintotdeauna cu aparatul de ras si credeti-ma ca imi raman ca de portelan,fara iritatii si imi creste la loc in min 2 saptamani.Pt cele ca si mine(pilozitate scazuta)nu cred k e cazul sa va complicati cu epilatorul sau ceara,ele creeaza si multe probleme.Epilarea ar trebui sa fie o placere,nu o tortura!
uleiul de masline, masaj dupa epilare e super OK
produse naturiste ,gen ulei de migdale a folosit cineva ?A-ti descoperit ceva eficient?
am folosit epilatorul un an unde mi-am facut niste picioare oribile, dupa ce am lasat folosirea epilatorului, mi-au revenit picioarele la normal timp de un an, acum 2 luni am inceput a folosi ceara, este posibil sa am aceeasi problema? cite ceva deja imi apare..... CE SA FAC M-AM SATURAT, CE AR PUTEA SA MA AJUTE?
O alta solutie ar fi o crema care se gaseste la farmacie si contine acid azaleic de 15%. E potrivita atat pentru foliculita cat si pentru acnee. Se foloseste post-epilare si previne aparitia foliculitei. Am impresia ca se da si pe reteta compensata sau gratuita.
Nu stiam ca cea mai buna perioada de epilare este in primele zile ale CM .... multumesc pentru sfat !!!
Sunt bune sfaturile mai ales ca este o reala problema cresterea sub piele a firelor de par.Am si eu aceeasi problema.
Posteaza comentariu