Epilare definitivă acasă. Ce este și cum poate fi realizată

Epilarea definitivă acasă este un vis devenit realitate pentru cele mai multe femei. Află ce este și cum poți să o încerci și tu

Ce este epilarea definitivă acasă?


Dacă te-ai săturat să folosești epilarea cu ceară, epilatorul clasic sau cea cu aparatul de ras, atunci trebuie să încerci epilarea definitivă acasă. Acest procedeu oferă rezultate de lungă durată, iar firele care cresc vor fi mult mai subțiri și fine. Aparatele pentru epilare definitivă acasă folosesc lumină IPL, adică lumină intens pulsată. 

Majoritatea aparatelor pentru epilare definitivă acasă nu folosesc laser precum cele din saloanele de înfrumusețare, ci IPL, care la fel ca laserul, distruge foliculii de păr cu ajutorul căldurii. Cele mai bune rezultate le obții pe pielea proaspăt rasă, nu epilată cu ceară.
 

Prin acest procedeu lumina este direcționată prin piele, concentrându-se asupra foliculilor de păr, pe care îi încălzește și îi distruge.
Comparativ cu epilarea definitivă la salon, aparatele pentru epilare definitivă acasă folosesc o lumină IPL cu intensitate mult mai scăzută, astfel încât să poată fi folosite în siguranță de orice persoană care vrea să scape de părul nedorit de pe corp.

Este epilarea definitivă acasă sigură?


Aparatele pentru epilare definitivă acasă sunt în general sigure, deși există chiar și în acest caz posibilitatea apariției unor efecte adverse, precum cicatricile”, declară medicul dermatolog Arash Akhavan pentru cosmopolitan.com. „Dacă folosești un aparat pentru epilare definitivă acasă, nu îl folosi prima dată pe zone sensibile precum fața, gâtul, sânii sau zona inghinală. Începe prin a testa pe o zonă mică, apoi așteaptă între trei și patru săptămâni pentru a te asigura că nu apar complicații”, recomandă medicul.

Citește întotdeauna instrucțiunile înainte de a începe epilarea.
Unele aparate nu sunt potrivite pentru pielea mai închisă la culoare, astfel că nu face diferența dintre pielea de culoare mai închisă și foliculii de păr.

Ce rezultate obții în urma epilării definitive acasă?


Folosită pentru a elimina firele de păr nedorite, terapia cu IPL necesită între șase și opt tratamente pentru a obține o îndepărtare completă a părului dintr-o anumită zonă. Aceste rezultate depind de culoarea pielii și de culoarea sau grosimea firelor de păr care sunt îndepărtate.

Cele mai bune rezultate se obțin pe o piele deschisă la culoare, cu fire de păr de culoare mai închisă. În acest fel lumina IPL ajunge direct la rădăcinile firelor de păr, pe care le distruge.

Fiecare tratament provoacă o anumită degradare a foliculilor de păr, rezultatul fiind fire mai subțiri și mai fine. De obicei sunt necesare multiple tratamente pentru a elimina complet părul”, spune medicul Josh Zeichner.

Studiile au arătat că cele mai bune rezultate sunt obținute prin folosirea regulată a aparatelor pentru epilare definitivă acasă.
În cadrul acestor studii, persoanele testate au folosit aparatele de epilare defintivă acasă la fiecare două săptămâni. În acest timp, părul a fost redus cu până la 70%. Creșterea părului a apărut la mai mult de o lună după ultimul tratament efectuat. Prin urmare, epilarea definitivă acasă nu este tocmai „definitivă”. Însă oferă cele mai bune rezultate comparativ cu alte metode de epilare acasă.

Epilarea definitivă acasă doare?


Folosirea unui aparat pentru epilare definitivă acasă nu provoacă durere. Vei simți ca o furnicătură pe piele sau o ușoară senzație de căldură, însă nu te vei confrunta cu durerea greu de suportat pe care o simți în timpul epilării cu ceară sau cu epilatorul. După epilare, pielea va fi puțin înroșită și iritată, efect care dispare după câteva ore sau chiar mai repede.

Epilarea definitivă acasă funcționează pentru oricine?


Din păcate, rezultatele diferă foarte mult în funcție de culoarea pielii și de culoarea sau grosimea firelor de păr.
Cu cât contrastul dintre piele și păr este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai bune. Prin urmare, persoanele cu pielea foarte albă și fire de păr blonde nu obțin rezultate la fel de bune precum cele cu pielea albă și fire de păr de culoare închisă. Lumina IPL are ca țintă melanina, pigmentul care oferă culoarea închisă părului, astfel că părul alb și blond deschis răspund mai greu sau chiar deloc la epilarea definitivă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă