Îl porți cu tine peste tot și este produsul indispensabil, care te ajută să previi mirosul neplăcut al transpirației. De aceea, de multe ori îți este dificil să vezi și dezavantajele folosirii deodorantului. Iar problemele cauzate de aceste produse variază de la iritații ale pielii, riscuri pentru sănătate și chiar accentuarea mirosului transpirației. Deodorantul natural este soluția pentru aceste probleme. Iată câteva motive importante pentru care ar trebui să înlocuiești deodorantul clasic cu unul natural:
Transpirația este necesară pentru sănătatea organismului
Chiar dacă transpirația ți se pare dezgustătoare, aceasta are roluri esențiale pentru organism. Prin transpirație, organismul își reglează temperatura și elimină toxinele, două funcții cruciale.
Antiperspirantele și deodorantele care conțin numeroase substanțe chimice blochează porii și împiedică astfel organismul să elimine transpirația necesară pentru a scădea temperatura corpului și pentru a elimina toxinele. Din fericire, transpirația nu miroase, pentru că este un amestec de apă și sare.
Ceea ce creează mirosul neplăcut este contactul transpirației cu bacteriile care trăiesc în mod normal pe piele. Acestea descompun transpirația și cauzează mirosul neplăcut. Dar acest proces poate fi foarte ușor combătut cu ajutorul unui deodorant natural.Deodorantele și antiperspirantele pot cauza afecțiuni ale pielii
Antiperspirantele funcționează prin blocarea porilor și prevenirea transpirației, dar asta înseamnă că transpirația se va acumula sub piele. Rezultatul este o piele cu mici brobonele inestetice, dar și iritații dureroase. Dacă te iriți foarte tare la subraț după ce folosești aparatul de ras, aceasta ar putea fi una dintre cauze. Încă un motiv să folosești deodorantele naturale.
Pot accentua mirosul transpirației
Poate ai observat că pe măsură ce folosești tot mai mult deodorant și antiperspirat de-a lungul timpului, mirosul transpirației devine tot mai neplăcut. Acumularea de transpirație sub piele este însoțită și de acumularea bacteriilor la suprafața pielii, care au rolul de o descompune. Dar când numărul acestor bacterii crește, mirosul devine tot mai neplăcut.
Mai mult decât atât, aluminiul conținut de aceste produse cauzează o reacție cu materialele textile, care determină apariția petelor galbene pe hainele albe.Unele boli grave au fost asociate cu folosirea antiperspirantelor
Pentru că deodorantele și antiperspirantele sunt aplicate des la subraț, zonă aflată în apropierea sânilor, unele cercetări susțin că substanțele chimice absorbite prin piele pot provoca efecte hormonale. Boala Alzheimer și cancerul de sân sunt două afecțiuni grave care au fost asociate cu folosirea antiperspirantelor care conțin aluminiu. De asememea, unele dintre substanțele conținute de aceste produse sunt toxice și pot afecta fertilitatea.
Deodorantele naturale au efecte benefice pentru sănătate
Folosirea deodorantelor care conțin numai ingrediente naturale previne apariția iritațiilor și a altor probleme de sănătate pe care le pot provoca deodorantele clasice. Acestea nu blochează porii, astfel că bacteriile benefice de la suprafața pielii pot descompune transpirația, ceea ce înseamnă că aceasta nu va mirosi la fel de puternic chiar și atunci când nu ai aplicat deodorant.
Unele ingrediente naturale pot chiar să micșoreze porii, iar pielea de la subraț va fi mai netedă și mai catifelată.Nu toate deodorantele naturale sunt la fel
Pielea fiecărei persoane reacționează diferit, astfel că un deodorant natural care este eficient pentru cineva poate fi complet ineficient pentru o altă persoană. De aceea este necesar să testezi mai multe tipuri de deodorante naturale pentru a descoperi combinația de ingrediente care este eficientă în cazul tău. Unele deodorante naturale conține bicarbonat de sodiu, care omoară bacteriile de la suprafața pielii, dar care poate provoca iritații. Prin urmare, trebuie să încerci diverse formule pentru a descoperi cea mai bună variantă pentru tine.
Cum să faci tranziția către un deodorant natural
Este o idee bună să faci o pauză de câteva zile în care să nu folosești niciun tip de deodorant sau antiperspirant înainte de a începe folosirea unuia natural. În acest fel, pielea va elimina chimicalele și toxinele aflate în interiorul porilor, acumulate de-a lungul perioadei îndelungate în care ai folosit antiperspirant clasic.
Aceste toxine nu vor reacționa bine cu ingredientele din produsele naturale, de aceea este necesară o pauză. Dacă nu crezi că poți rezista fără niciun fel de protecție, atunci realizează o combinație naturală din ulei de arbore de ceai, ulei de lavandă și ulei de cocos pe care să o aplici la subraț în această perioadă de câteva zile. Acestea nu irită pielea și previn apariția mirosului neplăcut.În afară de dușul zilnic, exfoliază pielea de la subraț în fiecare săptămână pentru a elimina celulele moarte. Poți folosi puțin bicarbonat de sodiu sau un burete de baie cu suprafață abrazivă pentru a masa delicat pielea în timpul dușului.
De asemenea, în perioada de tranziție poartă haine din materiale naturale precum bumbac, in, mătase etc. Materialele sintetice rețin umezeala, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor în interiorul fibrelor, rezultatul fiind un miros foarte neplăcut.
Comentarii (1)
Am auzit de la multi cum ca deodorantele naturale, nu sunt suficient de bune! Eu folosesc de mai bine de 2 luni un deodorant natural care e foarte tare! Miroase atat de bine si sunt chiar fascinata de el! Mi l-am comandat de pe Elvit.
Posteaza comentariu