Razele soarelui, reflectate in parul tau, pot conferi coafurii volum, lejeritate si stralucire naturala. Dar, la fel de posibil este ca soarele puternic al verii si umiditatea sa afecteze structura firului de par, care se va deteriora. In acest caz, parul se usuca, isi pierde luciul si nu mai are volum. Fara ingrijire corespunzatoare si pregatire prealabila, razele de soare vor avea un efect cel putin la fel de nociv precum cel folosirea unui uscator de par prea puternic.
Pentru a evita aceasta situatie, este important ca, atunci cand te speli pe cap, sa previi electrizarea parului, aplicand de fiecare data un balsam care "imblanzeste" parul si ii confera stralucire si volum.
In cazul in care, de regula, folosesti uscatorul de par (desi nu este o solutie recomandata decat in situatiile de urgenta) si sa-ti pui zilnic bigudiuri calde, incearca, pe cat posibil, sa faci o pauza de la ambele obiceiuri, cel putin in cea mai calduroasa perioada a verii. Parul este, oricum, supus actiunii agresive a razelor solare, asa incat este indicat sa nu-l suprasoliciti. Renunta macar la una dintre cele doua procedee. Este preferabil sa lasi parul sa se usuce liber, pentru ca se va "aseza" mult mai frumos, in bucle naturale.
In week-end, sau cand ai o seara mai libera, fa-ti timp pentru un tratament special, cu ajutorul unor produse special destinate ingrijirii parului dupa expunerea la soare. Daca nu ai la indemana asa ceva, poti folosi ulei de jojoba - dar, atentie, aplica numai pe varfurile suvitelor. Pune-ti o casca si lasa produsul sa actioneze in timpul noptii. Procedand astfel, firul de par va fi optim hidratat si, din moment ce produsul ales nu va actiona decat la varfuri, nu exista nici un pericol ca parul sa-si piarda volumul si sa "se cada" inestetic pe umeri.
Cand te duci la plaja, nu uita sa pui in "bagaj", alaturi de lotiunile bronzante, si un produs pentru protectia parului. Asta, in cazul in care nu ai de gand sa porti o palarie de soare in permanenta... Dar, daca ai uitat, sper ca nu ai uitat macar de lotiunile de protectie pentru piele, care reprezinta, e drept, o varianta "in extremis", dar utila. Ai grija insa ca, imediat ce te intorci de la plaja, sa te speli pe cap, samponand chiar de doua ori, pana cand te asiguri ca parul este curat. Poate nu e cea mai buna solutie, dar, foarte probbail, iti va salva parul de la deteriorare.
In cele mai fierbinti zile ale verii, este preferabil sa porti parul strans in coc, pentru a nu-l expune radiatiilor ultraviolete, sau, daca ai parul scurt, imprieteneste-te cu palaria de soare. Parul se poate arde la fel ca si scalpul, daca nu este protejat.
Fii riguroasa in ceea ce priveste tunderea periodica a varfurilor. In aceasta perioada, cand parul este supus unei intense "presiuni" (ca urmare a caldurii si transpiratiei), este esential sa se poata regenera cat mai repede posibil, prevenindu-se, totodata, despicarea acestora. Asadar, la fiecare 6 saptamani, fa o vizita la salonul de coafura, in acest scop.
Iti recomand ca in timpul verii sa folosesti un sampon puternic hidratant, chiar daca, in restul anului, nu ai nevoie de acest tip de produs. De asemenea, evita, pe cat posibil, sa folosesti prea multe produse de coafat, precum fixativ, gel, spuma coafanta.
Un ultim sfat se refera la frecventa spalarii parului. Vara, este bine ca intervalul dintre spalari sa fie putin mai mare decat de obicei, intrucat astfel vei face inca un pas important pentru prevenirea deshidratarii. De cate ori este posibil, clateste-te cu apa rece - parul se va revigora din radacina si va dobandi un frumos luciu natural.
Comentarii (1)
Exista un truc pentru a ajuta parul sa creasca ma rapid?
Posteaza comentariu