Peste 80% dintre femei se confruntă cu vergeturi, prin urmare nu ar trebui să te simți complexată de aceste semne pe piele. Vergeturile sunt de fapt cicatrici care afectează pielea din cauza întinderii rapide cauzate de îngrăşare, sarcină, creșterea bruscă în timpul adolescenței sau chiar unele fluctuaţii hormonale. Colagenul şi elastina sunt două tipuri de proteine care oferă supleţe şi elasticitate pielii. O deficienţă a acestor două proteine, combinată cu întinderea excesivă a pielii, cauzează apariţia vergeturilor.
Deşi pot apărea oriunde pe corp, unele zone sunt mult mai predispuse, așa cum sunt abdomenul, coapsele, şoldurile, sânii sau partea de sus a braţelor. Când apar, vergeturile sunt adesea roşiatice, iar odată cu trecerea timpului devin albe și ușor sidefate.
Folosirea cremelor hidratante și a uleiurilor de corp are un efect benefic în prevenirea apariției vergeturilor.
Fibrele elastice din interiorul pielii se rup atunci când ne confruntăm cu o creștere bruscă în greutate, cu creșterea pur și simplu în timpul adolescenței sau cu modificările care apar odată cu sarcina. Cu cât pielea este mai bine hidratată, cu atât este mai elastică și face față mai ușor tensiunii cauzate de modificările rapide. Citește și: Adevăratul motiv pentru care femeile fac celulită
Din păcate, odată apărute vergeturile nu pot fi eliminate complet numai prin tratamentele aplicate local, așa cum sunt cremele, loțiunile sau uleiurile de corp. Tratamentul cu laser este o variantă de a elimina vergeturile. De asemenea, o nouă tehnică presupune tatuarea vergeturilor astfel încât să aibă o culoare cât mai apropiată de a cea a restului pielii, devenind mai puțin vizibile.
Dacă vrei să previi apariția unor vergeturi noi și să le estompezi pe cele vechi este necesar să-ți hidratezi intens pielea.
Uleiurile naturale au un puternic efect hidratant și pot fi folosite chiar și de persoanele cu pielea sensibilă pentru că nu conțin substanțe sintetice precum loțiunile de corp din comerț. Iată cum să-ți faci balsam antivergeturi:
Ingrediente:
175 ml unt de cacao
175 ml unt de shea
125 ml ulei de cocos
2 lingurițe cu ulei de argan
2 lingurițe de vitamina E
câteva picături de ulei esențial (opțional)
Mod de preparare:
Topește unul de cacao, untul de cocos și untul de shea la bain marie pana când sunt complet lichefiate.
Ia vasul de pe foc și adaugă vitamina E, uleiul de argan și câteva picături de ulei esențial de lavandă.
Amestecă bine și toarnă conținutul într-un borcan cu gură largă și capac care se închide ermetic.
Pune balsamul la frigider și lasă-l până când se solidifică, aproximativ 2-3 ore.
Îl poți păstra apoi la temperatura camerei pe măsură ce îl folosești.
Cum să folosești balsamul antivergeturi
Atunci când este aplicat pe corp, balsamul antivergeturi se topește și intră cu ușurință în piele.
Pentru ca nivelul hidratării să fie cât mai ridicat, aplică balsamul pe corp după baie, imediat ce ai ieșit de sub duș. Îl poți aplica direct pe pielea udă.Evită adăugarea uleiurilor esențiale dacă pielea ta este sensibilă sau dacă ești predispusă la alergii. Untul de cocos și cel de cacao au arome foarte plăcute, astfel că nu este neapărat necesar să adaugi suplimentar ulei esențial pentru parfum.
Folosește balsamul antivergeturi după fiecare baie, în special dacă ești insărcinată. Întinderea pielii de la nivelul abdomenului și sânilor te predispune la apariția vergeturilor, iar prevenirea lor este mult mai ușoară decât tratarea.
Posteaza comentariu