Riscul ca volumul şi forma sânilor să se modifice pe măsură ce slăbeşti este unul foarte mare. Eva.ro te învaţă câteva trucuri utile ca să slăbeşti, dar să-ţi păstrezi volumul sânilor.
Femeile sunt încântate atunci când reuşeşsc să scape de kilogramele în plus, însă şi-ar dori ca această scădere în greutate să nu afecteze forma sânilor. Grăsimea poate să scadă de pe burtă, şolduri, braţe, picioare, dar nu şi de pe sâni. Aceasta este una dintre problemele cu care se confruntă multe femei care au o greutate oscilantă. Sunt încântate că au sânii mai mari, însă sunt nemulţumite de grăsimea care se depune şi în alte zone.
De aceea atunci când ţi-ai propus să slăbeşti trebuie să acorzi o atenţie aparte pieptului pentru a rămâne aproximativ la acelaşi volum, în timp ce accelerezi arderea grăsimilor de pe burtă, şolduri, picioare şi braţe.
Iată cum poţi să slăbeşti, dar să ai sânii fermi, la fel de voluminoşi şi care nu se lasă:
1. Mamopexia
Sânii sunt alcătuiţi din fibre elastice şi ţesut adipos, fiind foarte sensibili la sarcini numeroase, alăptare sau fluctuaţii în greutate. Mai mult, pe măsură ce vârsta îşi spune cuvântul, ţesutul îmbătrâneşte, se întinde şi se subţiază, pierzându-şi treptat din aspectul iniţial, aflăm de la Dr. Silvia Stănculescu Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover. În aceste situaţii, operaţia de mamopexie cu implant de silicon, cunoscută şi sub denumirea de operaţie asociată de ridicare şi mărire a sânilor, este calea optimă pentru a obţine un efect de lifting al sânilor şi o mărire în volum a cupei.
2. Fără diete drastice
Reţine că sânii sunt alcătuiţi în mare parte din ţesut adipos, de aceea riscul de a se micşora şi de a-şi pierde elasticitatea este unul foarte mare atunci când slăbeşti. Dacă alegi să urmezi o dietă drastică, prin înfometare şi privarea organismului de nutrienţi esenţiali, efectul de slăbire va fi unul prea accelerat, favorizând şi o pierdere majoră a ţesutului adipos de la nivelul sânilor. Prin urmare, o soluţie bună ar fi aceea de a face schimbări în regimul tău alimentar pe care să le menţii pe parcursul vieţii, considerându-le ca făcând parte din planul tău de a trăi mai sănătos. Schimbările mici şi graduale vor fi cele pe care te vei putea baza pe termen lung, deoarece îţi vor asigura o scădere treptată în greutate, menţinând astfel formele corpului în armonie.
3. Nu uita de exerciţiile pentru muşchii pectorali
Chiar dacă sunt alcătuiţi din grăsime, trebuie să ştii că poţi să ai grijă de forma sânilor dacă lucrezi muşchii pectorali. Exerciţiile scurte, nu prea complicate sunt răspunsul, iar pentru a da senzaţia unui bust mai ridicat şi plin, lucrează-ţi muşchii pectorali, ne sfătuieşte Dana Beltechi, instructor fitness şi aerobic.
Iată câteva exerciţii utile recomandate de specialist:
Exercitiul 1: Din stând în şezut pe minge şi cu braţele deschise lateral, aduci braţele înainte şi revii la poziţia iniţială. Inspiră la depărtarea braţelor (când începi mişcarea) şi expiră la apropierea lor. Se efectuează 3 serii a câte 20 de repetări.
Exerciţiul 2: Din poziţia ridicat, ia în fiecare mână câte o ganteră de 1-2 kilograme (sau sticle cu apă). Apleacă-te în faţă şi ridică greutăţile la nivelul umerilor, apoi coboară-le. Repetă mişcarea de 15-20 de ori.
Exerciţiul 3: Din poziţia pentru flotări, îndoaie genunchii şi ridică tălpile. Împinge trunchiul spre podea fără a o atinge şi ridică-l. Repetă mişcarea de 20-30 de ori.
Exerciţiul 4: Prinde-te de o bară şi execută mişcări de ridicare şi coborâre a corpului. În timpul exerciţiului, ţine picioarele încrucişate şi genunchii uşor îndoiţi. Repetă mişcarea de 15-20 de ori.
4. Nu uita de exerciţiile pentru abdomen
Ai dreptate, aceste exerciţii nu îţi vor mări sânii, însă dacă ai un abdomen plat sânii tăi vor părea vizibil mai mari. Astfel, exerciţiile pentru un abdomen plat sunt de un real folos. Vezi AICI cele mai eficiente exerciţii pentru abdomen!