Deși poate că ți se pare o situație stânjenitoare, este de fapt o problemă cu care se confruntă numeroase persoane. Iată ce ar trebui să știi despre apariția coșurilor pe posterior și ce poți face pentru a le elimina definitiv:
De ce apare acnee pe fese?
Există mai mulți factori care duc la apariția coșurilor pe posterior. "Când transpiri și rămâi cu aceleași haine pe tine înseamnă că bacteriile și transpirația sunt în contact direct cu piele. Acestea pătrund în pori și duc la apariția coșurilor. Hainele strânse pe corp, așa cum sunt pantalonii din lycra sau poliester, pot contribui de asemenea la blocarea bacteriilor pe piele și la apariția acneei", declară medicul dermatolog Gabriel Serrano pentru glamourmagazine.co.uk.
Pe de altă parte este problema părului de pe corp.
"Dacă ești predispusă la apariția părului pe corp sau ai părul mai des și mai gros este posibil să te confrunți mai des cu apariția coșurilor. Și folosirea unor loțiuni sau creme grase ar putea contribui la blocarea porilor și la inflamarea acestora, rezultatul fiind coșuri pe fese", mai spune medicul.Cum este acneea de pe posterior diferită de acneea de pe față sau restul corpului?
Acneea este cauzată de diverși factori printre care hormonii sau predispoziția genetică și este rezultatul unei producții excesive de sebum. Atunci când sebumul rămâne blocat în pori, aceștia se inflamează și apar astfel coșurile.
Dar acneea de pe posterior este puțin diferită, spune medicul. "Coșurile de pe fund sunt cel mai probabil provocate de foliculită, o afecțiune ce apare atunci când bacteriile și celulele moarte de piele ajung la nivelul foliculilor de păr, provocând inflamație.
Acestea apar precum mici umflături roșii grupate în jurul foliculului", declară dermatologul.Cum să tratezi acneea de pe posterior
În primul rând nu trebuie să storci coșurile. "Stoarcerea coșurilor nu este deloc recomandată pentru că poate crește inflamația și poate înrăutăți problema", spune Dr. Serrano.
Este necesar să folosești un produs aplicat local pentru a trata zona. Alege formule care conțin exfolianți chimici combinați precum acid glicolic și acid salicilic, dar și ingrediente cu efect calmant pentru piele.
Folosirea unui exfoliant chimic este de preferat în locul folosirii unui exfoliant fizic atunci când te confrunți cu coșuri pe fund. "Scrub-urile pot fi prea abrazive, mai ales dacă includ particule cu muchii ascuțite ce pot zgâria pielea, cauzând și mai multă iritație și inflamație", mai spune medicul.
"Exfolierea prea puternică poate distruge bariera protectoare a pielii, rezultatul fiind piele roșie și iritată.
Fără bariera naturală de protecție, pielea este expusă la toxinele din mediu care cauzează apariția coșurilor. În loc să alegi un scrub agresiv cu pielea, optează pentru un produs ce conține acid glicolic. Acidul glicolic este un exfoliant chimic ce ajută la eliminarea celulelor moarte de piele și la uniformizarea texturii stratului superior de piele. În același timp, nu doar că exfoliază, dar și hidratează pielea și previne reaapariția coșurilor", declară dermatologul.Cum să previi apariția coșurilor pe fund?
Cea mai bună modalitate de a preveni apariția coșurilor pe posterior este să lași pielea să respire. Stilul de viață sedendar ne face să stăm o mare parte a zilei așezați, ceea ce poate fi sufocant pentru piele. "Să stai așezat perioade lungi înseamnă că pielea nu are șansa să respire.
Încearcă să-ți pui o alarmă care să-ți amintească să te ridici și să te plimbi. De asemenea, ar trebui să porți haine lejere, care lasă pielea să respire și lenjerie din bumbac", recomandă medicul. Dacă faci sport sau efort fizic, schimbă cât mai repede cu putință hainele transpirate și fă un duș pentru a curăța pielea.
Comentarii (1)
Bună ziua de câțiva ani mă confrunt cu așa zisele coșuri pe fesieri .am incercat tot felul de creme ,săpunuri antibacteriene ,nu pot scăpa de ele în totalitate . Îmi puteți da un sfat cum sa scap de ele ?
Posteaza comentariu