Cum să folosești epilatorul fără să-ți crească fire sub piele

Firele de păr crescute sub piele se numără printre efectele neplăcute ale epilării, iar numeroase femei evită să folosească epilatorul din acest motiv.
Dar micile brobonele inestetice pot fi prevenite dacă respecți câteva reguli importante atunci cânt te epilezi cu epilatorul electric. Iată ce ar trebui să știi:

Epilează-te după duș

Un duș sau o baie în cadă ar trebui să fie primul pas înaintea epilării. Pentru că apa caldă contribuie la deschiderea porilor, firele de păr vor fi mult mai ușor de smuls, ceea ce reduce semnificativ durerea. Pe de altă parte, pielea va fi curățată și vei elimina eventualele bacterii sau impurități care pot infecta apoi porii rămași deschiși după smulgerea firelor.

Exfoliază-ți pielea

A doua etapă importantă înaintea epilării folosind epilatorul electric și nu numai, este exfolierea pielii. Folosește un burete cu suprafață abrazivă pentru a-ți masa corpul în timpul dușului.
Vei elimina în acest fel pielea uscată care poate afecta performanțele epilatorului și vei elibera de sub piele firele scurte de păr, care vor fi apoi îndepărtate de epilator.

Lasă pielea să se usuce

Înainte de a începe epilarea este foarte important ca pielea să fie foarte bine uscată. Dacă pielea este umedă, capul rotativ al epilatorului se va mișca mult mai lent, iar epilarea va fi mai dificilă. Șterge-te bine cu prosopul și așteptă timp de câteva minute pentru ca pielea să fie foarte bine uscată, apoi începe epilarea cu epilatorul electric.

Nu aplica produse cosmetice înainte de epilare

Este foarte important ca pielea ta să fie perfect curată înainte de a te epila. De aceea, după duș, nu aplica niciun produs cosmetic pe piele precum loțiuni de corp, creme, uleiuri, parfumuri etc.
Acestea îți pot irita pielea în timpul epilării, iar substanțele uleioase afectează performanțele epilatorului pentru că firele vor deveni alunecoase iar pensetele nu le vor mai putea prinde și smulge cu ușurință.

Nici după epilare

Nu aplica loțiuni, creme sau uleiuri pe piele nici după epilare, pentru că porii deschiși se pot infecta ușor, provocând apoi apariția brobonelelor inestetice și a firelor de păr crescute sub piele. Poți folosi numai produse special concepute pentru calmarea pielii după epilare, care conțin de obicei substanțe cu rol antibacterian.

Epilează-te seara

Un alt truc pentru a preveni iritațiile și firele crescute sub piele este acela de a te epila seara, înainte de culcare. Frecarea de haine este o altă cauză care provoacă apariția iritațiilor după epilare și a firelor de păr crescute sub piele.
De aceea, seara, înainte de culcare, este momentul ideal pentru a te epila pentru că în timpul nopții te miști mult mai puțin, iar pielea nu se freacă prea mult de haine.

Dezinfectează epilatorul

Capătul detașabil de epilare trebuie dezinfectat după fiecare folosire a epilatorul. Scoate capătul de epilare al epilatorului și spală-l sub jetul de apă, așa cum este indicat în manualul de utilizare al aparatului. Aplică apoi puțin alcool medicinal și lasă-l să se usuce complet înainte de a-l monta pe aparat.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă