Cum să ai picioare îngrijite vara aceasta? 6 trucuri pentru acasă

Ca să ai picioarele îngrijite trebuie să cunoşti câteva trucuri simple care te ajută să ai unghiile frumoase şi să hidratezi bine călcâiele.

Încălţămintea neadecvată şi praful pot să aibă un impact negativ asupra modului în care arată picioarele tale. Poate nu eşti deloc mulţumită de faptul că tălpile tale nu sunt niciodată bine hidratate şi catifelate sau că unghiile de la degetele picioarelor nu arată aspectuos. Cu ajutorul câtorva sfaturi de îngrijire poţi să ai grijă ca picioarele tale să arate frumos. Iată ce trebuie să faci ca să ai picioare îngrijite vara aceasta:


1. Usucă bine picioarele

O primă regulă la care trebuie să fii atentă este aceea de a avea grijă să păstrezi picioarele uscate, deoarece împiedici apariţia ciupercilor şi a diverselor infecţii. Şterge bine picioarele imediat după duş, poartă încălţăminte din materiale naturale care permit aerisirea picioarelor şi nu purta aceeaşi încălţăminte mai multe zile la rând!


2. Taie corect unghiile de la picioare

Nu este recomandat să le tai pe rotund, ci să păstrezi o forma mai pătrată a unghiilor fără să le rotunjeşti la colţuri. De asemenea, nu este bine să tai unghiile foarte mici şi nici să îndepărtezi cuticulele, deoarece creşte riscul de infecţii.



3. Păstrează acest ritual de îngrijire dacă simţi durere la colţurile unghiilor

Dacă simţi o durere la colţurile unghiilor, încearcă să respecţi următorii paşi:
  • înmoaie picioarele în apă caldă timp de 15-20 de minute. Amestecă o lingură de sare cu un litru de apă pentru baie la picioare;
  • foloseşte aţa dentară pe sub colţurile unghiilor, având grijă să nu apeşi foarte tare;
  • foloseşte o cremă antiseptică şi bandajează degetul pentru a preveni infecţia;
  • repetă acest ritual zilnic până când unghia nu mai prezintă probleme.
    În cazul în care nu simţi o îmbunătăţire şi roşeaţa persistă trebuie să mergi la medic.


4. Bicarbonat de sodiu pentru picioare catifelate

O dată pe săptămână trebuie să ţii picioarele în apă caldă cu bicarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale timp de 15-20 de minute. Foloseşte la final şi piatra ponce pentru a elimina celulele moarte şi pielea uscată de la suprafaţă.


5. Hidratează zilnic picioarele

Este bine să foloseşti o cremă emolientă care conţine vaselină, lanolină sau dimeticonă şi substanţe hidratante precum glicerina sau lecitina. Evită să foloseşti crema în spaţiile dintre degete, deoarece poate să crească riscul de infecţii.


6. Masează picioarele

Foloseşte o minge mică pentru a masa tălpile faţă-spate, deoarece acest lucru ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi elimină oboseala.