Cinci greseli de curatire a fetei

Inca nu ai ajuns sa-ti usuci parul la nivelul profesionist de la salonul de coafura, dar crezi ca esti maestra in ceea ce priveste curatirea tenului. Asa sa fie oare? Nu fi atat de sigura. Majoritatea femeilor nu se pricep atat de bine cum le-ar placea sa creada - fara ca asta sa insemne ca nu respecta regulile de igiena si intretinere a fetei.

Fara sa iti dai seama, este posibil sa faci niste greseli care constituie adevarati factori de agresiune pentru pielea ta...



Cum procedezi cand te demachiezi? Pui demachiant pe o discheta si iti masezi tenul. Dar cel mai bine ar fi ca pielea sa fie umeda. Dermatologii americani afirma ca toate produsele de demachiere sunt concepute pentru a fi folosite impreuna cu apa. Apa este cea care curata pielea, in timp ce demachiantul nu face decat sa completeze actiunea acesteia.



Nu cadea in capcana de a considera ca un produs este cu atat mai eficient cu cat este mai puternic. In fapt, ai putea obtine efectul contrariu: pielea fetei este foarte sensibila si pot aparea eczeme sau iritatii. Se recomanda un produs bland, pe care sa-l aplici cu miscari lente, asemanatoare mangaierii. De asemenea, nu exagera cu aplicarea mastilor din fructe - cel mult de doua ori pe saptamana, daca nu ai epiderma hipersensibila.



Consideri ca este suficient sa treci o data pe suprafata fetei cu un tampon imbibat cu demachiant? Ei bine, nu. Cel mai bine este sa faci acest lucru de doua ori, pentru ca prima oara produsul are rolul de a patrunde in piele si de a dizolva impuritatile acumulate la nivelul porilor, iar a doua oara, de a le indeparta. Nu-mi pot imagina ceva mai nociv pentru ten decat sa aplici crema nutritiva sau hidratanta pe epiderma care nu a fost curatita complet.



Ai fi surprinsa sa afli cat de multe femei se spala pe fata cu sapunul lichid pentru maini. Sau aplica un lapte de corp in loc de crema hidratanta. Dar, spre exemplu, acest tip de sapun contine detergenti care dizolva sebumul acumulat, insa nu este atat de delicat, cum s-ar impune pentru pielea sensibila a tenului. Rezultat? Deshidratare, aparitia iritatiilor, senzatia ca pielea "te strange"... Sa continui?



Te speli mai des decat de doua ori pe zi si mai mult de doua minute de fiecare data? De doua ori "Nu"! Spalarea prea frecventa va duce, in timp, fie la uscarea fetei si aparitia iritatiilor, fie la stimularea secretiei de sebum - despre care nu cred ca mai este nevoie sa-ti spun ce atrage dupa sine (da, "acnee" era raspunsul...). Cel mai indicat este sa iti speli fata dimineata si seara, iar daca transpiri in timpul zilei (la sala de fitness, de pilda), spala-te numai cu apa simpla.