Cele mai bune uleiuri esențiale care calmează și previn ciupiturile de insecte

Imediat ce vremea se încălzește, ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară, în aer liber. Dar odată cu temperaturile ridicate apar și țânțarii, insectele care reușesc de multe ori să ne strice serile de vară.
Nu doar țânțarii sunt o problemă, ci și toate celelalte insecte care ciupesc și înțeapă.

Dacă dai o mulțime de bani pe produsele împotriva insectelor pe care le aplici pe piele și te gândești că ar putea conține substanțe nocive pentru tine, atunci poți încerca remediile naturale, așa cum sunt uleiurile esențiale din plante aromate. Este cunoscut faptul că numeroase plante au efect repelent asupra insectelor, iar uleiurile esențiale sunt cea mai bună modalitate de a le ține la distanță. Nu sunt deloc scumpe, nu conțin substanțe sintetice și au un miros plăcut. Nu doar că țin insectele la distanță, dar te ajută în același timp să calmezi ciupiturile pe care le ai deja.

Este important de reținut că uleiurile esențiale nu se aplică niciodată nediluate pe piele, ci se combină cu uleiuri vegetale purtătoare, precum ulei de măsline, de migdale, de avocado etc.

Iată câteva uleiuri esențiale pe care să le folosești pentru a calma ciupiturile de insecte:

Ulei esențial de lemongrass


Lemongrass sau iarba de lămâie ajută la reducerea inflamațiilor, reduce durerea și calmează mâncărimea provocată de ciupiturile de insecte. Pentru a folosi uleiul esențial de lemongrass, amestecă 12 picături de ulei esențial cu o linguriță de ulei purtător și masează pe piele.

Ulei esențial de lavandă


Lavanda este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru tratarea ciupiturilor de insecte. Este foarte util și în diverse produse cosmetice realizate în casă, dar și pentru a trata insomnia sau a împrospăta mirosul din casă.
Uleiul de lavandă are efect antiinflamator și antimicrobian. Spre deosebire de alte uleiuri esențiale, uleiul de lavandă poate fi aplicat direct pe piele. Aplică o picătură sau două de ulei esențial de lavandă pe ciupituri pentru a calma imediat mâncărimea sau usturimea.

Ulei esențial de camfor


Datorită efectelor sale antiseptice, anestezice și antiinflamatoare, uleiul esențial de camfor este ideal pentru tratarea ciupiturilor de insecte. Camforul încălzește ușor pielea și reduce sensibilitatea receptorilor de durere și a terminațiilor nervoase de la suprafața pielii. Amestecă zece picături de ulei de camfor cu o jumătate de linguriță cu ulei purtător și aplică pe piele.

Ulei esențial din arbore de ceai


Uleiul esențial din arbore de ceai este eficient atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea ciupiturilor de insecte. Conține proprietăți naturale antiinflamatoare care ajută la reducerea umflăturii, mâncărimii și roșelii pielii.
La fel ca uleiul de lavandă, poate fi aplicat pe piele nediluat, direct pe ciupituri și înțepături pentru a calma instant durerea sau mâncărimea.

Ulei esențial de rozmarin


Datorită efectului său antiinflamator imediat, uleiul de rozmarin calmează pielea roșie și iritată din cauza ciupiturilor. Uleiul de rozmarin nu ar trebui aplicat direct pe piele. Amestecă cinci picături de ulei esențial de rozmarin cu o linguriță de ulei purtător precum cel de migdale sau jojoba și aplică apoi pe piele, pe zonele afectate.

Ulei esențial de chiparos


Uleiul esențial de chiparos este folosit adesea pentru proprietățile sale calmante. Ajută la calmarea pielii iritate și are proprietăți astringente, care stimulează vindecarea țesuturilor. Este și antiseptic, prevenind infectarea ciupiturilor și a pielii iritate din cauza scărpinatului. Reduce senzația de prurit și usturime.

Ulei esențial de mentă


Menta, la fel ca și alte uleiuri care conțin mentol, creează un efect de răcorire la nivelul pielii, care ajută la calmarea arsurilor și mâncărimilor provocate de ciupituri. Deși poate fi aplicat pe piele fără să fie diluat, nu este recomandat pentru persoanele cu piele sensibilă.
În acest caz ar trebui diluat cu un ulei purtător.

Poți folosi unele dintre aceste uleiuri pentru a-ți face o loțiune naturală pentru calmarea ciupiturilor, dar și pentru a ține insectele la distanță.

Loțiune naturală pentru tratarea ciupiturilor


Ingrediente:

3 linguri cu ulei purtător precum ulei de migdale, măsline, jojoba et.
1 lingură cu apă de trandafiri
10 picături din următoarele uleiuri esențiale: ulei de arbore de ceai, ulei de lemongrass, ulei de lavandă
o sticluță de 100 ml cu pulverizator

Mod de preparare:

Pune uleiul purtător și apa de trandafiri în recipientul cu pulverizator.
Adaugă uleiurile esențiale, pune capacul și amestecă bine.
Pulverizează o dată sau de două ori pe piele și masează.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă