Cum funcționează deodorantele și antiperspirantele
Deodorantul nu este același lucru cu antiperspirantul. Primul conține ingrediente precum uleiuri esențiale sau minerale pentru a împiedica apariția mirosului neplăcut, iar cel din urmă conține compuși din aluminiu care blochează glandele sudoripare și oprește transpirația."Numeroase persoane care încep să folosească deodorante naturale observă o accentuare a transpirației, apoi o normalizare a nivelului de transpirație după câteva zile sau săptămâni", declară dermatologul Rachel Nazarian pentru cosmopolitan.com. "Aceasta nu este o perioadă de detoxifiere. Este modul prin care corpul își recapăta capacitatea de perspirație normală", adaugă medicul. Este un detaliu important pe care să-l ai în calcul atunci când încerci un deodorant natural. De aceea trebuie să-i acorzi deodorantului tău natural șansa de a-și dovedi eficiența, după ce transpirația corpului se normalizează.
Reaplicarea este necesară
După depășirea perioadei de acomodare care poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, deodorantul tău natural ar trebui să funcționeze și să împiedice apariția mirosului neplăcut. Dar dacă ți se pare că nu este eficient, atunci ar trebui să reaplici de mai multe ori de-a lungul zilei.Spre deosebire de antiperspirante, care blochează transpirația, deodorantele previn apariția mirosului neplăcut prin neutralizarea bacteriilor care îl provoacă. De aceea este necesar să reaplici de mai multe ori de-a lungul zilei, mai ales dacă ești stresată, faci efort fizic sau transpiri abundent de obicei. În cazul în care deodorantul tău natural nu are efectul dorit, deși îl folosești deja de câteva săptămâni, este posibil ca formula aleasă să nu fie potrivită pentru tine. Încearcă un alt produs, până îl descoperi pe cel care îți oferă cele mai bune rezultate.
Dacă deodorantul natural îți irită pielea, este posibil să fii sensibilă la ingredientele sale
În cazul în care te confrunți cu iritații sau mâncărime la subraț, este posibil să fii sensibilă la bicarbonat de sodiu sau uleiurile esențiale conținute de deodorant. Printre uleiurile esențiale care pot fi iritante se numără cel de lavandă, mentă sau arbore de ceai. "Bicarbonatul de sodiu are un pH diferit față de cel al pielii, ceea ce poate afecta bariera protectoare a pielii", declară medicul dermatolog Joshua Zeichner.Deși cele mai multe uleiuri esențiale au efect antibacterian, atunci când sunt aplicate pe pielea subțire și sensibilă a subrațului pot cauza iritație și înroșirea pielii, spune specialistul. Dacă te confrunți cu astfel de efecte, alege un produs care conține ingrediente mai delicate precum cărbune active sau ulei de cocos. Așteaptă întotdeauna câteva minute înainte de a aplica deodorantul după ce te-ai epilat pentru a reduce riscul iritației.
Posteaza comentariu