Chiar și acum, după ce restricțiile au devenit mai permisive, confortul încă este o prioritate. Se pare că multe femei au renunțat să mai poarte sutien.
Potrivit unui sondaj efectuat în Marea Britanie, carantina a fost o oportunitate pentru femei să renunțe la sutien. 20% dintre acestea au declarat că poartă sutienul mult mai rar. Iar cele cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani sunt cel mai predispuse să facă asta.
Citește și: Ce culoare ar trebui să aibă sutienul când porți un tricou alb?
Nu este de mirare, având în vedere că de multe ori sutienele sunt inconfortabile, mai ales dacă luăm în calcul faptul că mai mult de 80% dintre femei poartă un sutien de mărime nepotrivită.
De ce purtăm, de fapt, sutien?
Principala funcție a sutienului este de a susține greutatea și structura sâniilor. Iar acest lucru este foarte important pentru că, în funcție de mărime și cantitatea de țesut adipos, sânii pot cântări până la trei kilograme.
Însă sutienele pot fi în mod deosebit inconfortabile când sunt prea strâmte sau dacă este prea multă presiune în zona bretelelor.
Secretul unui sutien bun este să ofere susținere și în același timp să fie ușor de purtat. Sutienul de mărime nepotrivită poate duce la durere de spate și de ceafă.Ce se întâmplă cu sânii tăi când nu mai porți sutien?
Pe lângă faptul că te simți eliberată, atunci când îți dai jos sutienul la finalul zilei greutatea sânilor nu mai are un suport extern.
Potrivit medicului plastician Hazim Sadideen, citat de glamourmagazine.co.uk, în cazul sânilor mari și a pielii cu elasticitate redusă, rezultatul poate fi ptoza mamară, cunoscută în termeni comuni drept lăsarea sânilor.
"În cadrul sânilor există componente anatomice interconectate care definesc forma, dar există și ligamente care oferă susținere și conectează pielea la țesutul mamar, cunoscute drept ligamentele lui Cooper.
Orice schimbare în ceea ce privește forma sânilor, inclusiv lăsarea, poate fi atribuită atenuării acestor ligamente", spune medicul.Este important de reținut că lăsarea sânilor poate fi influențată și de alți factori, mulți dintre ei genetici, precum volumul sânilor și calitatea pielii, dar și de sarcină, alăptare, fluctuațiile hormonale sau de greutate.
“Femeile cu sânii mari vor beneficia de suportul oferit de un sutien care are mărimea potrivită, mai ales dacă se confruntă cu dureri de spate”, explica Dr.
Sadideen.Însă este important ca toate sutienele pe care le porți să fie mărimea adecvată și să ți se potrivească perfect. Descoperă aici metoda de calcul care te ajută să alegi întotdeauna sutienul perfect.
Posteaza comentariu