Mai e cale lunga pana la vara... Dar cand vorbim despre combaterea celulitei, niciodata nu e prea devreme. Pentru a avea un corp de invidiat la vara, acum este momentul sa "declari razboi" celulitei!
Daca pana acum 50 de ani nu se auzea mai nimic despre aceasta afectiune, in ultima vreme, "agitatia" cu privire la aspectul neplacut al celulitei a crescut extrem de mult. De ce o schimbare atat de redicala? Raspunsul ne este oferit de evolutia modei.
Aparitia fustelor mini si a costumelor de baie mai mult decat minuscule, a condus la expunerea zonelor care sunt in general afectate de celulita: picioarele, coapsele, soldurile. De aici si pana la preocuparea pentru aspectul acestor zone ale corpului nu a fost cale lunga.
De ce apare celulita?
Pentru ca celulita se intalneste cel mai frecvent in cazul femeilor si foarte rar in cazul barbatilor, s-a ajuns la concluzia ca este o problema influentata hormonal. Estrogenul, hormonul feminin, este responsabil pentru stimularea aparitiei si agravarea diferitelor forme de celulita.
Dincolo de factorii hormonali, principalul responsabil pentru aparitia "nesuferitei" celulite este stilul de viata. Alimentele procesate, devenite in ultima perioada baza alimentatiei moderne, contin numerosi aditivi (coloranti, conservanti, stabilizatori etc.). Aceste substante sunt adevarate toxine pentru organism si, adesea, sunt "bombe" calorice, conducand la cresterea stratului de tesut adipos.
Pentru ca peretii celulelor adipoase sunt deosebit de flexibili, celulele se extind mai mult decat ar fi normal, conducand la aparitia stratului neregulat al pielii, cu aspect de "coaja de portocala".
Sedentarismul este un alt factor cu un rol determinant. Lipsa activitatii fizice contribuie la depunerea grasimilor si incetineste eliminarea toxinelor. La fel de importanti sunt si factorii genetici, de obicei, modul in care diferitele zone ale corpului sunt afectate de celulita este mostenit genetic.
Exista falsa credinta ca celulita afecteaza numai persoanele mai "plinute" si pe cele supraponderale. Desi acestea sunt predispuse, exista totusi persoane slabe care au semne vizibile de celulita. Asa cum spuneam, toxinele din organism si factorii genetici sunt determinanti.
Si... cum scapam de celulita?
Celulita se "construieste" de-a lungul anilor marcati de un stil de viata nesanatos. Si pentru ca nu poti sa elimini intr-o zi ceva ce s-a depus in luni sau ani de zile, in primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta. Zicala "cui pe cui se scoate" este valabila si in cazul celulitei. Pentru ca a aparut din cauza sedentarismului si a alimentatiei necorespunzatoare, principalele remedii impotriva ei sunt exercitiile fizice regulate si adoptarea unei diete pe baza de fructe si legume, cereale, carne slaba, cat mai putine grasimi, alimente procesate, prajeli sau dulciuri si multe lichide, de preferinta apa plata. Schimbarea radicala a stilului de viata nu te va ajuta numai sa scapi de celulita, ci va avea efecte benefice asupra intregului tau organism.
Pe langa actiunile de baza (regim alimentar echilibrat si activitate fizica), poti apela la masajul si impachetarile anticelulitice, efectuate in saloanele de tratamente corporale.
Impachetarile au rolul de a stimula circulatia sanguina la nivel local, indepartand in acest fel toxinele. Pentru impachetari se aleg produse naturale bogate in vitamine si minerale, dar si in substante active cu rolul de a accelera detoxifierea. Iata ce aflam despre impachetarile cu alge de la Dana Sota, autoarea cartii "Frumusetea se invata".
"Impachetarea cu alge marine ajuta la diminuarea celulitei si a tesutului adipos si, in acelasi timp, realizeaza o detoxifiere, hidratare, remineralizare si tonifiere. Tratamentul de impachetare trebuie sa inceapa cu o exfoliere corporala, astfel incat pielea sa devina fina, fara celule moarte, iar produsele sa patrunda mai bine in piele pentru a fi pe deplin eficiente.
Pasta de alge, care e de zeci de ori mai concentrata ca algele proaspete, este aplicata de terapeut cu pensula, pe zonele de tratament. Apoi se face o infoliere si se asaza clienta la caldura (in termocuverta sau in tunelul cu infrarosii) unde se transpira din abundenta, se elimina toxinele si se slabeste in centimetri. Dupa 45 de minute, clienta este despachetata si urmeaza un dus de curatare. Unele centre spa pot aduce in completarea algelor tot felul de alte ingrediente naturale, cum ar fi: ceai verde (antioxidant, ajuta la slabit), portocale (energizante, pline de vitamina C), cafea, miere, spirulina etc."
Masajul accelereaza circulatia sanguina si are ca efect eliberarea toxinelor din tesuturi. Daca nu ai timpul sau fondurile necesare pentru a apela la centrele spa, chiar si automasajul este eficient. Combina masajul cu aplicarea cremelor anticelulitice (care se gasesc intr-o gama variata in comert) si sansele de reusita sunt si mai mari
© Copyright: iStockphoto
Castiga lupta impotriva celulitei!
Mai e cale lunga pana la vara... Dar cand vorbim despre combaterea celulitei, niciodata nu e prea devreme. Pentru a avea un corp de invidiat la vara, acum este momentul sa "declari razboi" celulitei!
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Comentarii (12)
pana la urma hai sa fim seriosi ca nici noua nu ne place sportul,avem o alimentatie nesanatoasa si e cam greu sa renuntam la stilul asta de viata...nu exista minuni asa ca...acceptati-va asa cum sunteti viata e prea scurta ca sa stam de prostiile astea care le promoveaza fetele astea care arata bine si au bani si isi permit,eu una nu-mi permit sa dau banii pe creme,masaje sau alte prostii de genul asta,si nici sport nu prea fac,cat despre mancare...mananc ce vreau,si nici nu-mi pasa ce zice lumea,pana la urma nu sunt nici prima nici ultima femeie care are celulita...
Eu detin un aparat de la Nu Skin care utilizeaza tehnologia curentului galvanic pusator impreuna cu geluri genetice care actioneaza tintit asupra problemelor pielii (celulita, lipsa fermitatii pielii, inceput de vasodilatatie) Mai multe detalii despre acest aparat si cum puteti intra in posesia lui, puteti afla trimitand un e-mail la adresa Cosmetice_galvanic_spa@yahoo.ro
sa clarificam ceva:NU VETI SCAPA NICIODATA DE CELULITA NUMAI FOLOSIND CREME ANTICELULITICE SAU PASTILE..... CEL MAI INDICAT E REGIMUL ALIMENTAR CARE EXCLUDE PRAJELILE SI INLOCUIREA ULEIULUI DE FLOAREA SOARELUI CU CEL DE MASLINE SI FOLOSIREA A CAT MAI MULTE FRUCTE SI LEGUME IN STARE PROAPATA.... SI BINEANTELES EXERCITIILE:ALERGATUL SI AEROBICA. FOARTE AJUTATOR E CEAIUL DIN PAPADIE SI CEAIUL DIN FENICUL. DIMINEATA PE STOMACUL GOL BETI O CANA DE APA FIERBINTE CU SUCUL DE LA O JUMATATE DE LAMAIE. DUPA CE EXERSATI AMESTECATI ULEI DE MASLINE CU ZAT DE CAFEA SI FRECATI IN ZONELE CU CELULITA PT 10MIN APOI INTRATI LA DUS. NU UITATI CHEIA ESTE MANCATUL SANATOS SI EXERSATUL
Buna, Eu va recomand crema anticelulitica cu acid hialoronic. Va hidrateaza pielea danddu-i un aspect mai ferm. O puteti gasi la la urmatorul link: http://medintex.bizoo.ro/vanzare/47719/Crema-hidratanta-cu-efect-anticelulitic-si-de-slabire
mda..cu amfetamine. frumos. ia cititi si voi efectele adverse si de ce nu se mai comercializeaza in state sau in europa de vest.
eu am 18 ani si am celulita pe fund putin pe picioare si pe abdomen si am si vergeturi la culoare alba! m-am ingrasat in 5ani cred ca 4kg asta pentru ca normal am crescut!!recunosc ca nu sunt o persoana activa dar incerc sa mananc cat se poate de sanatos,nu cred ca am mostenit de la cineva pt ca mama abia acum pla 45de ani a facut celulita si i-au aparut vergeturi pt ca slabise mult!! chiar nu stiu ce pot face ca sa dispara, am incercat si creme si masaje!! eu ma straduiesc in continuare poate s-o intampla o minune ;)
eu sunt ff slaba, mananc multe fructe si tot am celulita pe fund...miscare fac in fiecare zi....si nici un rezultat, mananc ciocolata foarte multa, asta asa e....oricum, daca apare, nici nu mai dispare, asta e adevarul.
sunt interesata de tratamentul pe care l-ai facut tu cel de dermoporatie...si eu sunt in Italia-Milano si asi dori sa incerc si altceva pentru a scapa de aceasta problema-celulita. unde si cum asi putea sa imi fac acest tratament? ms
cu impachetari n-o sa scapi in vecii vecilor de celulita. pot sa zic ca se vad rezultate cu electrostimulare, cu vacuum, ultrasunete insa eu am facut in italia un tratament de dermoporatie, cica e ultima gaselnita pentru ca e ca un fel de mezoterapie dar fara sa-ti faci injectii eu am facut tratamentul asta si in aproape doua luni am scapat de celulita, si aveam gradul 3 insa din pacate nu exista tratamentul asta in romania
cum se ia? se trateaza?
Stimati cititori, Din studii facute de cercetatorii USA si JAPONIA, rezulta ca celulita nu este o manifestare specifica feminina, putind fi identificata si la barbati in forme mai putin proieminente. Celulita este o cauza a reducerii secretiei de callagen a ficatului, care incepe sa se manifeste de la aprox 25 ani in sus. Nu inseamna ca si celulita se instaleaza. Functie de individ, de textura pielii, cantitatea de efort fizic,nivelul arderilor, etc., aceasta incepe sa se manifeste, aparind la inceput ca o pigmentatie diferita a pieli. Ce se intimpla? Scaderea nivelului de collagen, dupa o reducerea consistentei pielii, duce la cresterea viscozitatii limfei si reducerea vitezei de eliminare a toxinelor, pe care organismul, ca o masura de autoprotectie ,le imbraca intr-un plic de grasime in zona de blocare. ritmul de eliminare a toxinelor scazind, cresc numarul de plicuri de grasime depuse pe circutul pielii. Intr-o pirioade relativ redusa putind sa apara inlocuirea pigmentiolor cu mici umflaturi, de fapt plicurile de grasime. Nu intotdeauna,virsta este de vina, ci capacitatea de productie de collagen a ficatului, regimul alimentar, consumul de grasimi. Aceeasi specialisti au reusit sa sintetizeze pentru prima data Collagenul sub forma solida, de capsule, folosind ca materie prima sternul de pasare. Pur collagenul de typ II (gradul de finete si capacitatea de asimilare a organismului) poate fi cumparat acum si in Romania, rezultatele fiind remarcabile.
"cui pe cui se scoate" se refera la tratarea unei afectiuni prin mijloacele sau elementele care au dus la aparitia ei;de ex. dupa mahmureala se bea bere, astfel cuiul bere scoate cuiul alcool ce a provocat mahmureala.In articolul dumneaavoastra , cuiul de scoatere ar trebui sa fie sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare, daca tot tinem sa folosim expresia.
Posteaza comentariu