Daca pana acum nicio metoda nu si-a dovedit eficienta pe termen lung impotriva celulitei si a vergeturilor, iata ca specialistii sustin despre injectiile cu dioxid de carbon ca ar fi cea mai revolutionara inventie de la Botox incoace. Cum actioneaza ele?
Noua moda: dioxidul de carbon injectat sub piele
Ce este carboxiterapia? Medicii sustin ca aceste injectii au rolul de a dilata vasele de sange, imbunatatind astfel circulatia sangelui si a oxigenului si stimuland regenerarea celulelor epidermei. Carboxiterapia, cum mai este numita tehnica nu este nicidecum noua, fiind folosita in Franta in urma cu cateva decenii ca tratament pentru circulatia sanguina proasta, obstruarea arterelor si alte probleme la nivelul inimii.
Cea mai noua descoperire a specialistilor de la Universitatea din Siena, Italia scoate la iveala efectele remarcabile in reducerea stratului de grasime. In cadrul studiului, 48 de femei au urmat sase sedinte de terapie pe parcursul a trei saptamani, perioada in care cercetatorii au constatat o reducere a dimensiunii coapselor si taliei cu 2 cm, respectiv 3 cm si o imbunatatire semnificativa a aspectului pielii, aceasta devenind mai ferma si mai putin afectata de celulita. "Aceasta metoda este una mai rapida, lipsita de durere si o alternativa mai naturala decat Botox-ul si filerele dermice injectabile. Intregul proces dureaza 4 - 5 minute si nu este deloc dureros", precizeaza medicul Sabine Zenker, unul dintre pionierii metodei, citat de publicatia britanica DailyMail.
Potrivit esteticienilor, singurele reguli post-interventie de care trebuie sa tina cont pacientul sunt: abtinerea de la activitati sportive intense in urmatoatele doua ore si evitarea bailor fierbinti timp de patru ore dupa administrarea inbjectiilor.
Pentru ce sunt bune injectiile cu dioxid de carbon?
- elimina vergeturile vechi si noi;
- amelioreaza celulita;
- reduce stratul de grasime;
- diminueaza cearcanele;
- reimprospateaza pielea, estompand ridurile;
- stimuleaza cresterea parului in cazul alopeciei;
- te scapa de cicatrici.
Cum se realizeaza injectiile?
Cu ajutorul unor ace foarte fine se administeaza subcutanat o doza mica de dioxid de carbon in zona care are nevoie de ajutor, stimuland organismul sa creeze noi vase de sange si oxigenand astfel zona tratata. Un dispozitiv regleaza debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare si monitorizeaza procentajul dozei administrate. Carboxiterapia nu este toxica, prin urmare nu ai de ce sa-ti faci probleme ca ar avea efecte secundare sistemice, cu exceptia unei dureri usoare si tranzitorii la locul de aplicare.
Pentru o terapie completa, medicii esteticieni sustin ca sunt necesare 6 - 7 sedinte, efectele fiind vizibile dupa primele 3 sedinte.
Carboxiterapia: Cum functioneaza terapia?
Odata injectat, dioxidul de carbon patrunde cu usurinta in tesuturile adiacente exercitandu-si actiunea. De regula, medicii efectueaza un masaj usor in zona tratata pentru a-i permite sa se infiltreze mai usor si sa ajunga la celulele rosii din sange, favorizand astfel oxigenarea tesuturilor. Acest oxigen poate fi utilizat pentru reactiile metabolice si produce o stimulare a arderii grasimilor. Primele rezultate sunt remarcate imediat, imbunatatind calitatea tesutului.
Ideala pentru celulita si vergeturi
Injectiile cu dioxid de carbon pot fi folosit oriunde in organism, cu rezultate bune si fara efecte secundare. De asemenea, carboxiterapia este o metoda terapeutica pentru celulita recomandata pentru femeile de orice varsta. Atunci cand ajunge sub piele, dioxidul de carbon provoaca vasodilatatie si imbunatateste microcirculatia. Astfel, tesutul este alimentat cu mai mult oxigen, toxinele sunt eliminate si formarea edemelor este mult redusa. Sa nu mai vorbim despre faptul ca are capacitatea de a topi grasimile, promovand lipoliza.
Mai multa atentie la alimentatie si sport
Ca regula de baza, nu uita ca alimentatia sanatoasa si miscarea fizica sunt aliatii de incredere in lupta impotriva vergeturilor si a celulitei.
- Apa: nu uita niciodata de importanta pe care o are un consum regulat de apa care are rolul de a mentine elasticitatea pielii, impiedicand formarea vergeturilor;
- Cafeina: poate sa favorizeze dezvoltarea vergeturilor, insa daca esti dependenta de cafea sau ceai negru nu uita sa echilibrezi aportul bauturilor consumate. Ce-ar fi sa incerci ca dupa fiecare inghititura de cafea, ceai sau suc sa continui cu doua de apa?;
- Nutrienti: consuma alimente bogate in zinc (oleaginoase, peste), in vitamina A si C (morcovi, citrice, lapte, oua, ficat, peste gras), vitamina E (arahide, seminte de floarea-soarelui crude, germeni de cereale, legume verzi, rosii, uleiuri vegetale de soia, porumb, floarea-soarelui);
- Sport si masaj: exercitiile fizice efectuate cu regularitate, cat si masajul efectuat acasa cu ulei de masline sau capsule cu vitamina E pot sa atenueze vergeturile si celulita.