Bronz fara secrete

Daca tenul diafan, gen piele de papusa, era la moda la inceputul secolului 20, tendinta actuala pretinde o piele aramie.

Daca tenul diafan, gen piele de papusa, era la moda la inceputul secolului 20, tendinta actuala pretinde o piele aramie. Totusi chiar daca frumusetea este asociata cu bronzul si daca acesta asigura un aspect fizic plin de sex apel si o stare de spirit buna, soarele poate fi periculos. El provoaca insolatii, arsuri, alergie, imbatranirea prematura a pielii si uneori cancer.

Protejeaza-ti capitalul solar


Capitalul solar este comparabil cu o rezerva de energie la care face apel organismul la fiecare noua expunere la soare. El determina capacitatea pielii de a-si mentine si a-si proteja structura interna si buna functionare in fata agresiuilor UV. Capitalul solar este variabil de la individ la individ, fiind predefinit de la nastere si deteriorandu-se de-a lungul anilor, pana la epuizare.

El se consuma mai repede sau mai tarziu in functie de atitudinea noastra fata de soare si protectia pe care o asiguram pielii noastre. Insolatia si arsurile de piele consuma mai repede acest credit al naturii. Odata el epuizat, exista riscul aparitiei cancerului de piele.

Conform studiilor, 80% din capitalul solar poate fi epuizat inainte de a implini varsta de 16 ani asa ca este necesar ca cei mici sa foloseasca o lotiune de plaja cu un factor de protectie mult mai ridicat decat vei folosi tu si sotul tau.  

Bronzul, o forma de protectie naturala


Pielea se protejeaza in mod natural prin doua metode, ambele fiind dovezi ale adaptarii la mediu inconjurator. In primul rand invelisul cutanat se ingroasa si apoi pilea produce un pigment intunecat, melanina, care formeaza un ecran solar.

Calitatea si cantitatea melaninei variaza in functie de tipul de piele (fototipul). Unii se bronzeaza mai repede in timp ce altii se inrosesc. Bronzul pe care noi il iubim atat de mult este deci un raspuns natural al pielii la agresiunea soarelui.

Pentru a-ti proteja capitalul solar nu trebuie doar sa aplici o crema de protectie SPF ci si sa respecti cateva reguli simple.

  • Alege un factor de protectie adaptat tipului tau de piele, darn u mai mic de 15.
  • Aplica lotiunea cu zece minute inainte de a te expune la soare si improspateaz-o la fiecare ora si de fiecare data cand iesi din apa.
  • Nu sta la plaja in cea mai calda perioada a zilei: 11-15.
  • Chiar daca mai ai lotiune de plaja de anul trecut, arunc-o si cumpara alta.
  • Nu lasa lotiunea la soare sau temperature ridicate pentru ca isi poate pierde din proprietati.
  • Pregateste-ti pielea! Cercetarile medicale au pus la punct suplimente alimentare capabile sa prelungeasca durata de viata a capitalului nostrum solar.

Vitamine pentru o piele frumoasa


Create impotriva actiunii razelor soarelui asupra pielii de catre cosmetologii constienti de incapacitatea epidermei de a se apara, anumite suplimente alimentare, multivitamine si antioxidanti protejeaza membrana celulara si cresc toleranta pielii in fata soarelui.

Integreaza-le in alimentatia ta sau consuma-le sub forma de capsule. Iti vor revigora in mod natural mecanismul celular la cel mai profound nivel al pielii, pentru a o ajuta sa isi intareasca apararea biologica. Astfel ele iti vor asigura un bronz superb. Aceste suplimente desi sunt o forma de protectie solara nu inlocuiesc lotiunea de plaja.