Fa dusul incet, fara sa te grabesti, cu calm si rabdare insistand in locurile unde pielea sufera - la coate, pe fese, la genunchi.
Respecta natura si inchide apa in timpul masajului!
Clateste-te cu apa mai degraba rece decat calda si sterge-ti pielea prin tamponare, nu prin frecare. Dupa un dus cu sapun negru, nu ai nevoie de creme hidratante. Poti imbunatati calitatile sapunului negru, daca il amesteci in palma, inainte de a-l amesteca cu apa cu uleiuri esentiale, de portocale, de lavanda sau de musetel.
Un ritual benefic
Daca baia este statica, dusul inseamna energie si, mai mult decat atat, energie pozitiva. "Contactul moleculelor de apa cu pielea schimba incarcatura sarcinilor de pe suprafata epidermei, din ioni pozitivi (echivalentul energiei statice, care tensioneaza si sunt un factor de stres), in ioni negativi. Rezulta o senzatie de calm si de bine", explica Bénédicte de Montenay.
Oboseala cronica, unele forme de astm si durerile de cap au drept cauza supraincarcarea cu ioni pozitivi. Asa se explica senzatia de proaspat si enegie pe care o ai dupa un dus, iar daca la asta adaugi si un scurt masaj cu o perie de loofa, rezultatele sunt evidente.
Adu marea in baie
Daca iti poti permite, daca ai imaginatie, poti transforma baia intr-un loc in care sa faci simtita marea. Cateva scoici, un bol cu nisip, o planta, la care sa adaugi cateva produse de toaleta de foarte buna calitate.
Un numar redus de produse garanteaza ca acestea sunt prospete, iar varietatea marcii (implicit a ingredientelor gelului de dus, sapunului si cremei pe care le folosesti) sunt garantii pentru o piele sanatoasa.
Cu alte cuvinte, nu folosesti mereu acelasi tip de sapun (decat daca te numeri printre norocoasele care se spala cu sapun negru!), nici acelasi gel de dus. O planta in baie este mai mult decat recomandata, pentru ca locul va fi bogat in ioni negativi, degajati de aceasta.
Posteaza comentariu