Ne informam in permanenta in legatura cu "tehnicile" de infrumusetare, cele mai recente trucuri si tendinte de machiaj, coafura, intretinere a pielii... Aproape ca am intrat intr-un fel de carusel ce se invarteste tot mai repede si din care nu se intrevede nici o posibilitate de evadare. In goana aceasta, tindem sa uitam mijloacele pe cat de simple, pe atat de accesibile - cum ar fi, de exemplu, apa...
Minimum opt pahare de apa, a cate 250 de mililitri, ar fi rezonabil sa consumi in fiecare zi. Dar, tinand cont pe de o parte de temperaturile anormal de ridicate din aceasta perioada - pe de o parte, si aerul conditionat de la birou, care pe termen lung poate conduce la deshidratare, pe de alta parte, aportul zilnic de apa ar trebui sa fie chiar mai ridicat de atat.
In alta ordine de idei, apa este indicata cu atat mai mult cu cat sa presupunem ca tii dieta; acest lucru iti va accentua senzatia de foame constituind, in acelasi timp, un potential risc de deshidratare.
Daca vei avea la indemana atat o sticla de apa, cat si ceva de rontait, vei fi surprinsa de tine insati cand vei constata ca tinzi mai degraba sa bei apa decat sa mananci. Explicatia consta in faptul ca organismul tau nu are, propriu-zis, nevoie de hrana, ci de hidratare.
Pe de alta parte, multe femei au tendinta sa evite spalarea pe fata cu apa, din cauza unei false conceptii potrivit careia apa "deshidrateaza". De fapt, daca este sa respectam realitatea, adevarul se afla undeva pe la mijloc.
Astfel, spalarea pe fata cu apa de la robinet s-ar putea dovedi, intr-adevar, daunatoare. Clorul si reziduurile acumulate pe conducta nu sunt de bun augur si, daca epiderma ta este ceva mai sensibila, nu este deloc exclus sa se descuameze sau sa apara eczeme ori iritatii.
Varianta cea mai sigura este fie de a folosi apa plata, fie de a fierbe si a raci apa potabila. Nu uita de par: clatirea cu apa de ploaie face minuni, mai ales in cazul in care ai par ondulat.
De asemenea, tine cont de faptul ca unul dintre cele mai importante roluri ale apei este de a elimina substantele toxice acumulate in organism, si care sunt "responsabile" de aparitia acneei, stare generala proasta, indispozitii si, deloc in ultimul rand, de deteriorarea parului tau.
Apa, elixirul frumusetii tale
De Greta Harja