Dacă tânjeşti după unghii lungi şi frumoase, în timp ce ale tale se rup şi se exfoliază foarte uşor, atunci este momentul să acţionezi. Au nevoie de ajutor, iar cel mai bun aliat sunt tratamentele naturiste.
Cu ajutorul unor ingrediente naturale, pe care le avem în bucătărie, putem să obţinem unghiile mult visate.
Uleiul de măsline
Un ingredient pe care îl ai, cu siguranţă, în bucătărie este uleiul de măsline. Şi nu trebuie să-l foloseşti doar în salate, el îţi ajută şi unghiile. Masează-le, în fiecare seară, cu ulei de măsline.
Vitamina E
Un alt tratament eficient este vitamina E. În fiecare seară, înainte de culcare, unge fiecare unghie cu vitamina E. Desfă o capsulă de vitamina E şi masează unghiile cu uleiul din capsulă. Astfel, vei obţine nişte unghii mai rezistente şi mai hidratate.
Miere şi ulei de migdale
Şi mierea de albine este foarte eficientă pentru unghiile fragile. Amestecată miere cu ulei de migdale.
Ulei de argan şi lămâie
Un alt ulei pe care ar trebui să-l ai mereu în casă este uleiul de argan. Ideal pentru orice tratament de înfrumuseţare, uleiul de argan este benefic şi pentru unghiile fragile. Ajută la fortifierea acestora şi la protejarea lor. Se amestecă cu suc de lămâie şi se ung unghiile timp de o săptămână, înainte de culcare.
Ou şi miere
Ce ai zice de un amestec din ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi miere? Este ideal pentru unghiile subţiri şi moi. Stai cu unghiile în acest amestec timp de 10 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Uleiul de măsline îl poţi înlocui şi cu uleiul de ricin.
Glicerină pentru unghii puternice
O jumătate de linguriţă de glicerină face minuni pentru unghiile tale. Dizolvă glicerina într-un pahar cu apă fierbinte. După ce se răceşte, ţine unghiile în această gelatină timp de 15 minute. Acest tratament se foloseşte de 3 ori pe săptămână.
Dieta, foarte importantă pentru unghiile tale
Rezistenţa unghiilor tale depinde, în foarte mare măsură, de dieta ta. O alimentaţie corectă, bogată în vitamine şi minerale te va ajuta să ai acele unghii perfecte la care visezi. Include în meniul tău alimente bogate în proteine, calciu, vitamina A, C sau E. Mai exact, consumă carne slabă, peşte, fructe de mare, ouă, lapte, fructe uscate, ficat, cereale integrale, legume cu frunze verzi, fasole, mazăre, linte. Nu uita de suplimentele de vitamine.