7 sfaturi pentru îngrijirea buzelor crăpate

Buzele crăpate şi uscate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care apar odată cu răcirea vremii. De multe ori, nici cele mai eficiente balsamuri de buze nu rezolvă problema.
Buzele crăpate şi uscate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care apar odată cu răcirea vremii. De multe ori, nici cele mai eficiente balsamuri de buze nu rezolvă problema.

Ca şi pielea, în perioada iernii, buzele au nevoie de hidratarea intensă. Iată câteva sfaturi de îngrijire a buzelor pe care trebuie să le iei în considerare, în special în perioada iernii.

1. Protejează-le

Foloseşte creme speciale şi balsamuri puternic hidratante pentru a-ţi menţine buzele moi şi catifelate. Înainte de a înfrunta frigul de afară, aplică balsamul sau crema (optează pentru cele cu protecţie UV) şi acoperă-le cu o eşarfă.


2. Renunţă la obiceiurile agresive

Evită să le umezeşti folosind limba. Saliva favorizează uscarea şi crăparea buzelor. În cazul în care ai acest obicei, evită balsamurile aromate, pentru a diminua tentaţia.

3. Menţine-te hidratată

Consumul ridicat de lichide nu este important doar în perioada verii. Apa, ceaiurile, supele te vor ajuta să te hidratezi. În plus, optează şi pentru un umidificator de cameră care te scapă de aerul uscat.

4. Evită alergenii

Ingredientele iritante din cosmetice şi produsele de îngrijire (parfumuri sau arome) pot provoca uscarea pielii sensibile a buzelor.

5. Foloseşte-te de nas pentru a respira şi nu de gură

Deşi în timpul eforturilor poţi fi tentată să respiri pe gură, află că acest obicei poate avea un impact negativ asupra buzelor, favorizănd uscarea acestora.

6. Deficit de vitamine B, fier şi acizi graşi esenţiali

Asigură-te că organismului tău nu-i lipsesc aceşti nutrienţi. Carenţele pot provoca uscarea şi crăparea buzelor la colţuri.

7. Consumă alimente bogate în vitamina A

Vitamina A este foarte importantă pentru regenerarea pielii. Ai grijă ca din alimentaţia ta să nu lipsească sursele bogate în vitamina A precum morcovi, roşii sau cereale integrale.

De asemenea, remediile naturale şi-au dovedit eficienţa de-a lungul anilor.
Află care sunt cele mai populare.

1. Mierea de albine reprezintă remediul ideal pentru buzele uscate şi crăpate şi asta datorită proprietăţilor hidratante. Aplică puţină miere de albine pe buze înainte de culcare şi vei fi plăcut surprinsă dimineaţa.

2. Uleiul de masline extravirgin este un foarte bun hidratant pentru buzele tale.

3. Aloe Vera este eficient în special în tratarea buzelor uscate sau crăpate din cauza expunerii excesive la soare. Foloseşte gelul extras direct de la planta sau gelurile pure de aloe vera din farmacii.

4. Untul de Shea. Puternic hidratant şi hranitor, foloseşte-l pentru a masa buzele crăpate.

Atenţie! În cazul în care tratamentele urmate acasă nu se dovedesc eficiente apelează la un medic.
Deşi sunt cazuri rare, buzele uscate şi crăpate pot anunţa o problemă de sănătate serioasă.