Părul nedorit este o problemă care poate fi agravată printr-o metodă greşită de îndepărtare, printr-o alimentaţie nepotrivită sau datorită unor deficienţe de vitamine. Când epilarea definitivă, prin electroliză sau cu ajutorul unui laser, nu este soluţia potrivită pentru tine, încearcă 7 sfaturi ca să încetineşti creşterea părului după epilat.
Uită lama, alege ceara
Epilatul cu lama este mai rapid şi mai uşor, însă atunci când este folosit pe termen lung, agravează cu adevărat problemă. Fă-ţi timp pentru epilatul cu ceară, fie acasă, fie la un salon de cosmetică, deoarece această metodă poate încetini durata de creştere a părului şi chiar densitatea lor pe termen lung. O metodă alternativă este epilatul cu zahăr, la fel de eficient ca cel cu ceară considerat de multe femei mai comod.
Mănâncă produse pe bază de soia
De multe ori, excesul de păr poate fi cauzat de uşoare dezechilibre hormonale. Nu-ţi face plăcere gândul unei consultaţii la medic care se va finaliza cu o reţetă pentru hormoni artificiali? Încearcă să-ţi modifici alimentaţia. Produsele pe bază de soia conţin fitoestrogeni, care reduc nivelul de testosteron din corp şi limitează creşterea părului nedorit.
Limitează consumul de carbohidraţi
Consumul zilnic de carbohidraţi rafinaţi (paste făinoase, orez alb, pâine albă) creşte nivelul glicemiei în sânge şi poate cauza rezistentă la insulină. Acest proces poate duce la creşterea excesivă a părului la multe femei. Alege o dietă cu conţinut mai redus de carbohidraţi şi poţi observă că părul nedorit se răreşte.
Foloseşte piatra ponce la fiecare duş
Folosită de mii de ani pentru îndepărtarea părului nedorit, piatra ponce poate fi un ajutor bun indiferent de metoda de epilare folosită. După ce te săpuneşti la duş, freacă uşor piatra ponce de picioare sau de alte zone cu păr nedorit. Alte avantaje ale acestei metode includ o exfoliere excelentă a pielii şi reducerea numărului de fire de păr crescute pe sub piele.
Ia vitaminele potrivite
Deficienţa de vitamina B6 şi vitamina E poate contribui semnificativ la creşterea părului nedorit. Cu ajutorul vitaminei B6, nivelul de glucoză din sânge scade, iar corpul descompune mai uşor amidonul, ambele cauze posibile ale unui exces de păr. Antioxidant puternic, vitamina E poate bloca activitatea hormonilor androgeni, responsabili pentru creşterea părului în multe cazuri.
Încearcă remedii naturale
Specialiştii în medicina naturistă recomandă produsele pe bază de palmier pitic (Serenoa repens) ca soluţie bună pentru reglarea nivelului hormonal. O altă soluţie naturistă populară în India este amestecul de turmeric (proaspăt sau pudră) cu sare grunjoasă şi cu puţină apă pentru formarea unei paste, care se aplică apoi pe picioare. Planta are un efect antiseptic deosebit şi este folosită şi ca ingredient pentru măşti de înfrumuseţare.
Caută creme şi loţiuni speciale
Dacă speri să găseşti produse cosmetice cu efecte miraculoase, vei fi dezamăgită. Există însă multe loţiuni şi creme care pot avea un efect bun în scăderea creşterii părului pe termen lung. Cele mai populare cosmetice pentru inhibarea creşterii părului nedorit sunt produse de firmele Kalo, Aveeno, GiGi şi Vaniqa. Indiferent de produsul ales, asigură-te că nu conţine alcool sau parfum. Prospectul lor recomandă aplicarea după epilare, moment în care pielea este foarte sensibilă şi predispusă la iritare. (Foto: iStockphoto)
7 sfaturi ca să încetineşti creşterea părului după epilat
Părul nedorit este o problemă care poate fi agravată printr-o metodă greşită de îndepărtare, printr-o alimentaţie nepotrivită sau datorită unor deficienţe de vitamine.
De Iulia Anghel