6 tratamente cu iaurt pentru faţă

Nu mai este nevoie să amintim nenumăratele beneficii pe care le aduce consumul de iaurt organismului nostru. Însă iaurtul nu este recomandat doar pentru o dietă sănătoasă, ci acesta poate fi folosit cu succes şi în tratarea afecţiunilor pielii.
Nu mai este nevoie să amintim nenumăratele beneficii pe care le aduce consumul de iaurt organismului nostru. Însă iaurtul nu este recomandat doar pentru o dietă sănătoasă, ci acesta poate fi folosit cu succes şi în tratarea afecţiunilor pielii.

Indiferent dacă ai tenul gras sau, din contra, foarte uscat, învaţă să-l îngrijeşti natural. Iată ce poate face iaurtul pentru pielea ta.

1. Tratamente cu iaurt: Tratează acneea

Iaurtul te scapă de cel mai mare cpşmar al adolescenţei: coşurile. Aplică iaurt direct pe coşuri zilnic, după ce ai îndepărtat machiajul şi ai faţa curată. Masează bine pielea, lasă să acţioneze câteva minute şi apoi îndepărtează-l cu apă călduţă.
Conţinutul bogat în zinc va ajuta şi la reducerea petelor şi închiderea porilor. Evită însă iaurturile aromate. Acestea au în compoziţie ingrediente care pot irita pielea.

2. Previne coşurile

Te-ai uitat în oglindă şi ai observat o pată roşie care promite că se va transforma într-un coş de toată frumuseţea? Nu sta cu mâinile în sân. Amestecă iaurt cu o bucăţică de drojdie de bere şi aplică pe zona afectată. Vei reuşi să-l opreşti înainte de a se forma.
 

3. Tratamente cu iaurt: Piele uscată

Dacă problema ta este pielea foarte uscată şi sensibilă, tot iaurtul te ajută. Combină ulei de măsline, turmeric, lemn de santal cu iaurt şi miere şi întinde pe zonele cu probleme.
Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă.
 

4. Hidratare

Dacă frigul ţi-a afectat pielea şi ai nevoie de un hidratant puternic, apelează cu încredere la iaurt. Încearcă o mască din praf de linte şi iaurt. Las-o să se usuce şi apoi curăţ-o de pe faţă. Clăteşte bine cu apă. Efectele se vor vedea imediat.

5. Tratamente cu iaurt: Exfoliere

Amestecă iaurt cu coajă de portocală uscată, pisată. Lasă pasta să acţioneze aproximativ 15 minute şi apoi spală-te pe faţă. Acest procedeu este recomandat o dată pe săptămână, iar iaurtul este o soluţie la îndemână şi eficientă.

 

6. Piele îmbătrânită

Oferă-i un strop de strălucire aplicănd o cremă formata din iaurt, banane şi avocado.
 
Însă nu doar tenul tău poate profita de beneficiile iaurtului.
Acesta este recomandat şi în tratarea...

Mâinilor uscate. Combină un iaurt cu suc de lămâie şi lasă amestecul la frigider timp de câteva ore. Răsfaţă-ţi apoi mâinile cu pasta obţinută, masând. Lasă câteva minute să-şi facă efectul si clăteşte cu apă calduţă. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână şi rezultatele te vor surprinde.

Scalpului iritat. Aplică iaurt la nivelul scalpului, înfăşoară-ţi părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte-ţi apoi părul cu apă din abundenţă. Acest tratament te va ajuta să scapi şi de mătreaţă.

Iaurtul are o compoziţie uşoară, delicată şi poate fi folosit în îngrijirea zilnică a pielii sensibile, fără a provoca reacţii alergice.
Alege pentru pielea ta iaurturile naturale, fără coloranţi sau arome.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 28 Nov 2013, 23:01
    iaurtul

    intradevar iaurtul este foarte bun pentru ten...eu am incercat o masca de fata cu iaurt si lamaie si nu a fost nici costisitor si nici foarte greu de preparat am avut nevoie doar de 10 min din timpul meu pretios ...si nu a daunat la ten iaurtul asa cum am mai citit pe aici

    0
    0

  • aaa93 pe 15 Ian 2013, 18:03
    iaurt

    e singurul care da rezultate pentru mine si am acnee urata si scap greu de ea mai ales in perioada menstruatiei

    1
    0

  • iulia pe 3 Aug 2012, 03:44
    o solutie pentru cazul meu, va rog.

    eu lucrez intr'un casino, muuuulllltttt fum de tigara. Tenul si mainile mele sunt supuse la 24 de ore de fum intens de tigara... O solutie ca sa imi mentin pielea hidratata, pe langa iaurt, imi puteti oferi? Nu vreau produse cosmetice sau masti din comert, vreau ceva natural si usor de preparat. Cand ies de la munca, nu am energia necesara sa stau sa pisez sau alte eforturi minuscule. Astept raspunsurile voastre. Mersic.

    2
    0

  • Aurora pe 8 Apr 2011, 22:52
    RE

    normal ca nu afecteza pielea! sa incerci mereu cu incredere produse naturale, precum iaurt sau fructe! orice fel de fruct iti ajuta fata! la fel uleiul de masline si mierea. cand vine vorba de masti cumparate..atunci sa ti fie frica sa le folosesti!

    2
    0

  • liana pe 2 Apr 2011, 13:28
    intrebare

    este adevarat? nu afecteaza pielea? n-am incercat nicodata si sincera sa fiu mi-e frica ca iartul sa nu aiba apoi efecte daunatoare

    1
    2

  • beU pe 13 Ian 2011, 20:18
    Re

    aaaaa...bun asta cu turmeric si praf de linte :)))))))

    1
    0

  • Clara pe 12 Ian 2011, 21:03
    RE: pont

    Dragut pont, Laura.. imi place! o sa-l dau mai departe prietenelor mele morocanoase. :) tratamentele sunt interesante, voi incerca si eu.

    1
    0

  • secareanu vasilica pe 12 Ian 2011, 17:31
    buna

    antradevar da rezultate iaurtul la fata eu am pete si am ancercat tot felu de creme dar nici un rezultat

    1
    0

  • Laura pe 12 Ian 2011, 14:39
    pont

    Draga Daissy, stiai ca cel mai simplu lucru pe care-l poti face pt a avea o fata mai frumoasa e sa zambesti? Nu trebuie sa fii bogat pentru asta. Am citit si eu articolul si desi mi-e greu financiar, cred ca voi gasi iaurt, portocale, lamai si miere...destul cat sa improvizez ceva pt o masca. Nu e chiar asa de tragic, incearca sa combini o banana cu un iaurt sau o coaja de portocala. Succes!

    2
    0

  • Daissy pe 12 Ian 2011, 12:41
    6 tratamente cu iaurt

    Ce dezamăgire! Credeam că sunt idei mai simple, mai necostisitoare. Idei inutile pentru oamenii simpli, pentru femeile necajite si fără posibilităţi materiale, dar care işi doresc şi ele, ca şi celelalte, tinere, bogate, alintate, să fie mai atrăgătoare, să se simtă "femei" iubite, fără a cheltui mult şi inutil pentru acest aspect.

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod