Căderea părului este o problemă care afectează tot mai multe femei, de toate vârstele. Cauzele sunt multe: stresul, o alimentaţie săracă în proteine, dereglare hormonală, folosirea frecventă a uscătorului de păr, a ondulatorului, a plăcii de întins părul, strângerea zilnică a părului într-o coadă de cal şi multe altele.
Cert este faptul că indiferent de cauze, interne sau externe, pierderea podoabei capilare este un motiv de îngrijorare pentru toate femeile. Însă nu uita, în mod normal putem pierde 100 de fire de păr, pe zi.
Mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou
Un tratament foarte eficient împotriva căderii părului este cel format din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie.
Uleiul de măsline este un ingredient important şi în alte tratamente. De exemplu, masaţi părul cu ulei de măsline seara, înainte de a merge la culcare, iar dimineaţa spălaţi bine părul cu şampon. Uleiul de măsline se poate folosi şi în combinaţie cu usturoiul sub formă de mască, se lasă pe păr timp de 3-4 ore, după care se spală părul cu şampon.
Brusture, ardei iute şi urzici
Foarte bune în lupta împotriva căderii părului sunt tincturile de la magazinele naturise.
Masaj cu mălai
Probabil eşti obişnuită cu mălaiul atunci când te exfoliezi. Dar ştiai că mălaiul este foarte bun şi pentru părul tău? Masează bine scalpul cu un pumn de mălai, timp de câteva minute.
Ajutor din partea usturoiului
Un alt remediu pentru căderea părului este masca din 2-3 căţei de usturoi pisaţi, 3 linguriţe de miere, 1 lingură de ulei de ricin, 3 gălbenuşuri şi 5 linguriţe de ulei de măsline. Aplică acaestă mască pe tot părul şi dormi cu ea toată noaptea. Dimineaţa, spală bine părul cu şampon.
Rezolvare din interior
O altă metodă de combatere a căderii părului este cea care rezolvă problemele din interior. Pierderea podoabei capilare poate fi provocată de nivelul scăzut de cupru din organism.