In ceea ce priveste frumusetea sanilor, modelele promovate de media au impus in ultima perioada conceptia ca sanii frumosi trebuie sa fie neaparat si mari. Cu cat mai mari, cu atat mai bine.
De aici si pana la o adevarata obsesie pentru implanturile cu silicon si operatiile de remodelare nu a fost cale lunga... Dar obsesia pentru sani mari, in combinatie cu o alta imagine promovata excesiv, cea a femeilor extrem de slabe, a condus la aparitia femeii "ideale": slaba, dar cu sanii mari.
In realitate, forma dar si dimensiunea sanilor depind de structura corpului. Foarte rar putem vedea femei slabe, dar cu sanii mari, asa cum sunt modelele din reviste. Acesta este si unul dintre principalele motive pentru care tot mai multe femei, in special adolescentele, sunt adesea nemultumite de felul in care arata.
Atentie la suplimente, chiar daca sunt din plante
Suplimentele pentru marirea sanilor, desi sunt intens promovate, nu au un efect permanent si pot dauna sanatatii, daca sunt asociate cu diverse afectiuni sau dereglari hormonale. "Inaintea administrarii suplimentelor pe baza de plante pentru marirea sanilor, este necesar sa se cunoasca statusul hormonal al persoanei care urmeaza sa faca un astfel de tratament, pentru a afla daca este indicat sau nu", declara medicul homeopat Cristina Bogdan.
Potrivit ayurvediccure.com, sanii unei femei sunt rar perfect simetrici. De cele mai multe ori, un san este putin mai mare decat celalalt sau pot exista chiar usoare diferente de forma. Dimensiunile si caracteristicile mameloanelor variaza, de asemenea, extrem de mult de la o femeie la alta.
Astfel de caracteristici sunt mostenite genetic si nu pot fi schimbate decat prin interventie chirurgicala. Pe de alta parte, exista trasaturi care evolueaza de-a lungul timpului in functie de diferiti factori. Elasticitatea pielii, fermitatea sanilor, dar si dimensiunea pot fi afectate de stilul de viata, cresterea sau scaderea in greutate, dar si de hainele pe care le purtam.
Automasajul
Elasticitatea pielii este esentiala pentru ca sanii tai sa arate asa cum iti doresti. Daca pielea isi pierde din elasticitate, fermitatea sanilor are de suferit. Masajul este unul dintre cele mai simple gesturi pe care le poti face pentru a-ti pastra sanii fermi. Prin intermediul masajul, circulatia sanguina de la nivelul pielii este stimulata, contribuind la o mai buna oxigenare si la eliminarea toxinelor. Foloseste o crema special conceputa pentru mentinerea elasticitatii pielii. O metoda de a proteja pielea si a preveni pierderea elasticitatii este folosirea sutienului. Acesta sustine sanii, eliberand pielea de presiunea fortei gravitationale.
Dusurile alternante
In timpul dusului, alterneaza apa calda cu apa rece pentru a stimula refacerea colagenului din piele, dar si pentru a accelera circulatia. Aceasta este o metoda ideala si pentru picioare si fese, contribuind la eliminarea celulitei. Evita baile fierbinti, care usuca excesiv pielea. Pentru o hidratare naturala, maseaza-ti sanii cu ulei de masline.
Exercitiile potrivite
Sanii nu prezinta tesut muscular, dar sunt fixati pe muschii pectorali. Exercitiile fizice sunt necesare pentru a pastra fermitatea sanilor si dezvoltarea adecvata a muschilor pectorali. Dar exercitiile care presupun ridicarea unor greutati prea mari sau exersarea indelungata pot avea un efect negativ prin scaderea tesutului adipos si, prin urmare, prin scaderea dimensiunii sanilor.
Fara diete drastice!
Sanii sunt alcatuiti in mare parte din tesut adipos. Din aceasta cauza, dimensiunea lor poate scadea pe masura ce slabim, iar pielea isi pierde elasticitatea facand sanii sa para "lasati". Prin urmare, daca vrei sa pastrezi frumusetea sanilor, evita dietele restrictive care promoveaza o scadere rapida in greutate. Pe langa pierderea fermitatii, slabirea si apoi ingrasarea brusca determina aparitia vergeturilor la nivelul sanilor si nu numai.