5 obiceiuri de îngrijire care-ţi distrug tenul

De multe ori, din dorinţa de a arăta cât mai bine suntem dispuse să experimentăm cât mai multe trucuri de înfrumuseţare. Însă, în fuga noastră după perfecţiune, uităm că ce-i mult strică.

De multe ori, din dorinţa de a arăta cât mai bine suntem dispuse să experimentăm cât mai multe trucuri de înfrumuseţare. Însă, în fuga noastră după perfecţiune, uităm că ce-i mult strică. 

Cu toate ştim că tenul nostru este o zonă foarte delicată şi are nevoie de îngrijire specială ca să arate perfect. Însă, în dorinţa noastră de a arăta asemenea fotomodelelor din reviste, uneori, exagerăm cu anumite produse cosmetice sau obiceiuri de înfrumuseţare.

Exfolierea repetată

Chiar dacă exfolierea e cheia către un ten luminos şi catifelat, este bine să nu exagerezi.

A-ţi freca zilnic tenul cu tot felul de geluri abrazive în dorinţa de a îndepărta celulele moarte nu este cea mai bună soluţie. Un astfel de procedeu creşte secreţia de sebum şi îţi irită tenul. Unde mai pui că celulele nu se pot regenera la nesfârşit. Aşa că, e suficient să foloseşti un scrub fin o dată pe săptămână, sau chiar la două săptămâni, în funcţie de nevoile tenului tău.

Pensule de machiaj murdare

De fiecare dată când te machiezi cu pensule tale, pe ele rămân urmele de machiaj, sebum şi praf. Aşa că, să nu te miri că ustensilele tale de înfrumuseţare devin adevărate case pentru bacterii.

Nu uita să ţi le speli la două-trei săptămâni cu şampon sau cu săpun.

Demachiere de mai multe ori pe zi

Uneori, mai ales vara când transpirăm foarte mult, suntem tentate să ne curăţăm faţa mai des. Dar acesta nu este un obicei bun. Prin demachiere eliminăm şi acea protecţie naturală a pielii. Mai mult, glandele sebacee vor primi mesaj că nu există suficient sebum pe faţă şi vor produce în exces "hidratantul" natural al pielii.

Folosirea de produse expirate

Când te-ai uitat ultima oară în trusa ta de machiaj pe termenul de garanţie al fardurilor, rujurilor, rimelului? Nici nu-ţi mai aminteşti, nu-i aşa? Chiar dacă atunci când le foloseşti expirate nu vezi niciun efect secundar imediat, este bine să ştii că produsele cosmetice expirate folosite pe timp îndelungat pot cauza o sensibilitate a tenului.

Aşa că, nu te lăsa păcălită şi aruncă tot ce ţi-a expirat. În aceeaşi categorie intră şi cremele hidratante. Cele mai multe expiră la 6 sau la 12 luni de la deschiderea ambalajului. Nu trece cu vederea acest aspect, altfel poţi ajunge la dermatolog! 

Te culci fără se te demachiezi

Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ajungi seara, târziu, acasă şi să fii atât de obosită încât să nu mai ai putere nici pentru demachiere. Şi iţi spui ca nu contează dacă dormi aşa o noapte. Dar oricât de inofensiv ţi se pare acest gest, trebui să ştii că machiajul neşters de pe faţă este moarte curată pentru tenul tău.

Porii tăi vor fi acoperiţi cu make-up, sebum, praf şi bacterii întreaga noapte. Un mediu numai bun pentru dezvoltarea punctelor negre şi a coşurilor. Ce zici, îţi mai vine să te culci nedemachiată?

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • fm pe 14 Aug 2012, 17:40
    necesar

    alexutz, scapi din vedere un aspect, Eva se adreseaza unui public foarte larg, uneori foarte tanar. Asa ca nu stiu chiar "toatele", tot, unele vor sa afle si a, b, c-ul intr-un domeniu. Felicitari, Alina Gavrila.

    1
    0

  • livliv pe 14 Aug 2012, 12:28
    pt alexutz

    Draga alexutz...probabil cei de la site-ul Eva.ro vor scrie articole noi, cum poftesti, atunci cand vei invata tu sa vorbesti. Fa-ti rost de niste manuale, carti, orice e nevoie...si studiaza-le :) Apoi noi, "cu toatele" vom putea admira un om cultivat...

    2
    0

  • alexutz pe 13 Aug 2012, 21:16
    banal

    De cuvantul banal ati auzit doamnelor? Ei bine, scrieti lucruri pe care le stim cu toatele. Pe cand un articol nou? Cand om scapa de criza, nu?

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod