3 moduri simple prin care poți opri procesul de îmbătrânire, conform unui specialist

Nu trebuie să te menajezi cât mai mult ca să te bucuri de o longevitate mai mare, dimpotrivă. Un microbiolog explică de ce ai nevoie de stres ca să trăiesti mai mult, iar soluțiile lui sunt logice.

Conceptul longevitatii este uneori destul de vag: in esenta, se refera la a trai cat mai mult. David Sinclair, un genetician de la Harvard si profesor in biologia imbatranirii, considera, insa, ca putem intelege mai bine longevitatea daca o privim la fel cum privim o boala.

„Am ajuns intr-un punct cu imbatranirea in care eram cu cancerul acum 30-40 de ani. Astazi putem intelege ce anume declanseaza procesul”, a spus medicul intr-un podcast difuzat de site-ul MindBodyGrenn.

Sinclair spune ca imbatranirea este declansata de lipsa de stres pe care organismul nostru o resimte.

El considera ca pentru a optimiza acest proces avem nevoie de mai mult stres in viata noastra. Suna ciudat, dar gandeste-te ca un corp care nu este supus unor incercari isi pierde rezistenta si flexibilitatea, imbolnavindu-se mai usor. La fel, un creier neantrenat, nefolosit la capacitate maxima, isi pierde din viteza de reactie si gaseste mai greu solutii, obosind mai repede.

Microbiologul propune trei solutii prin care organismul nostru sa foloseasca stresul pentru a-si creste longevitatea. Priveste-le ca pe un antrenament pentru musculatura – la inceput e mai greu, te dor muschii, dar pe termen lung te vei simti bine.

1.
Consuma mai putine calorii


Sinclair nu promoveaza valentele postului intermitent. Desi mentioneaza ca este incredibil de benefic pentru longevitate, el a observat ca unele persoane au probleme cu respectarea programului, multi fiind intimidati de schema 16:8.

Cel mai simplu mod de a obtine avantajele lonvegitatii fara sa rabzi de foame este sa consumi mai putine calorii in general, arata doctorul. „Incerc sa fiu mai mult un porcusor de Guineea decat un leu”, a explicat el.
    
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro