Una dintre ele este epilarea cu laser, o procedură realizată în saloanele de înfrumusețare, folosind aparatură specială. Această metodă folosește lumina pentru a distruge rădăcinile firelor de păr și a preveni creșterea.
Iată zece lucruri pe care ar trebui să le știi despre epilarea cu laser:
Epilarea cu laser nu este atât de complicată pe cât sună
Orice procedură care include cuvântul "laser" ar putea părea intimidantă, dar de fap acest tratament este foarte simplu. "Energia transmisă de laser este preluată de pigmentul din foliculii de păr, ceea ce duce la distrugerea rădăcinii", explcă medicul dermatolog Margarita Lolis pentru goodhousekeeping.com. Iar atunci când rădăcina este distrusă, nu mai poate produce fire de păr.
Există trei tipuri principale de laser pentru epilare
Unele dintre cele mai populare tipuri de laser folosite pentru epilare sunt:
Laser diodă - Este foarte eficient pentru pielea albă, dar și cea închisă la culoare.
Laser Alexandrite - Este cel mai rapid dintre tipurile de laser pentru epilare, putând îndepărta părul de pe suprafețe mari.
Este eficient pentru pacienții cu piele albă, până la măslinie.Laser Nd:YAG - Acest tip de laser poate fi folosit pe toate tipurile de piele, inclusiv pielea bronzată sau închisă la culoare, Este mai puțin eficient pentru părul fin și decolorat, comparativ cu celelalte tipuri de laser.
Epilarea cu laser funcționează cel mai bine pe patru zone ale corpului
Deși tratamentul cu laser poate fi folosit pentru orice parte a corpului, este eficient în mod deosebit pentru zona inghinală, buza superioară, bărbie și la subraț.
Persoanele cu părul gros, închis la culoare, sunt cei mai bune candidați
Dacă părul tău aspru, gros și închis la culoare este un chin când vine vorba de epilare, ar trebui să te bucuri: epilarea cu laser este varianta perfectă pentru rine. "Laserul este atras de pigmentul din păr, de culoare, către folicul", explică specialistul. Iar acest lucru face ca îndepărtarea firelor de păr groase și de culoare închisă să fie mai eficientă. Dar este nevoie de mai multe ședințe pentru a elimina firele groase.
Trebuie să oprești tratamentul cu unele medicamente
La fel ca și în cazul epilării cu ceară, acest tratament pentru piele este incompatibil cu anumite medicamente.
"Toate medicamentele care provoacă fotosensibilitate trebuie evitate cu cel puțin o săptămână înainte de tratament. Pacienții nu ar trebui să folosească produse de înfrumusețare care conțin ingrediente active puternice așa cum sunt retinolul sau alfahiodroxi acizii", recomandă medicul dermatolog. Aceste ingrediente stimulează producția celulară și fac pielea mai vulnerabilă față de lumina soarelui și la cea produsă de laser. Dacă urmezi un tratament constant, ar trebui să-ți consulți medicul înainte de a începe procedurile de epilare cu laser.Vei vedea adevăratele rezultate după 6 - 8 tratamente
Fiecare corp reacționează diferit, astfel că numărul ședințelor poate varia de la o perspană la alta. "Epilarea cu laser funcționează când părul este în faza activă de creștere", spune specialistul. Părțile diferite ale corpului pot avea rate de creștere diferite și prin urmare procesul durează mai mult sau mai puțin, în funcție de zona tratată. Majoritatea clienților au nevoie în medie de aproximativ 6 - 8 ședințe.
Trebuie să te prezinți la fiecare ședință
"Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii este aceea de a nu termina numărul necesar de ședințe", spune medicul Margarita Lolis.
"Odată ce rata de creștere a părului încetinește, oamenii nu mai duc tratamentul la capăt", adaugă aceasta. Dacă vrei ca epilarea cu laser să fie cu adevărat eficientă, trebuie să te prezinți la fiecare ședință.Nu ar trebui să doară
Epilarea cu laser nu doare, iar senzația ar trebui să fie de tipul unui elastic subțire care lovește piele. Este o ciupitură ușoară, care nu se compară cu durerea pe care o resimți în timpul epilării cu ceară.
Trebuie să te razi între programari
Ar trebui să razi zona care va fi tratată înainte de programare pentru ca lumina să penetreze rădăcina firelor de păr, și nu să țintească firele de păr de la suprafață, recomandă specialiștii. Dar este foarte important să te razi, în niciun caz să nu folosești ceara, penseta sau epilatorul cu o lună înainte de ședința de pilare cu laser. Rădăcinile trebuie să rămână intacte pentru ca laserul să distrugă eficient firele de păr.
Trebuie să aplici cremă cu SPF după tratament
După ședința de epilare cu laser, ar trebui să eviți expunerea la soare și să aplici pe zona tratată o loțiune cu factor de protecție.
De asemenea, orice fir de păr crescut între două ședințe ar trebui ras, în niciun caz smuls.Există câteva riscuri
Epilarea cu laser este considerat un tratament sigur, dar medicul citat avertizează că există unele riscuri de arsură a pielii. Printre posibile efecte secundare se pot numără apariția bășicilor, decolorarea pielii, roșeață sau cicatrici. De asememea, există posibilitatea ca firele de păr să crească iar, dar de aceea specialiștii recomandă repetarea anuală a unor ședințe de epilare cu laser pentru a preveni creșterea părului.