1. Imodazolinil urea si diazolidinil urea, folositi ca si conservanti. Academia de Dermatologie din Statele Unite a dovedit ca reprezentau una dintre cauzele dermatitelor de contact. Se mai gasesc si sub numele de Germal II si Germal 115. Germal 115 produce formaldehida, un agent toxic pentru corp.
2. Metil, propil si etil paraben, folositi pentru e evita proliferarea microbilor si pentru conservarea produselor mai mult timp, au fost dovediti ca agenti toxici.
3. Petrolatum: folosit in rujul de buze ca protector contra soarelui si crapaturilor. Este vorba despre un ulei mineral care provoaca multe probleme pielii. Petrolatum creste fotosensibilitatea si impiedica producerea de uleiuri naturale de catre corp. Pielea devine astfel uscata si iritata.
4. Propilen glicol: este o glicerina vegetala, amestecata cu alcool, care a fost recunoscuta ca fiind cauza unor reactii alergice. Este toxica.
5. Sodium lauril sulfat: acest produs sintetic este utilizat la sampoane pentru proprietatile lui de detergent. Provoaca iritatii ochilor si pielii. Provoaca si caderea parului si reactii alergice.
6. Stearalkenium clorid: foarte folosit in lotiunile pentru par, acest produs toxic provoaca reactii alergice.
7. Culori sintetice: sunt foarte folosite in cosmetica pentru a infrumuseta aspectul produsului. Ele trebuie sa fie evitate cu orice pret. Sunt deseori numite FD&C sau D&C (urmat de numarul culorii). Culorile sintetice sunt agenti foarte cancerigeni.
8. Tricthanolamin: folosit la cosmetice pentru ajustarea pH-ului. Provoaca reactii alergice ochilor si usuca pielea si parul. Poate sa fie toxic cand este absorbit pe o perioada indelungata.
9. Parfumurile sintetice pot provoca dureri de cap, ameteli, iritarea pielii, hiperpigmentatie, o tuse violenta si voma.
10. PVP/VA Copolimer: derivat din petrol, acest produs este folosit la geluri, la fixare si la alte produse cosmetice. Micile particule care il formeaza pot sa atace plamanii si sa provoace astm la unele persoane.
Informatiile au fost preluate din cartea "Aromaterapia in slujba frumusetii: uleiurile esentiale", de Danielle Huard, trad: Nicolae Constantinescu, Bucuresti: Pro-Editura, 2004, www.proeditura.ro
© Copyright:
10 ingrediente sintetice care trebuie evitate
Iata o lista de ingrediente, care se gasesc in mod obisnuit pe eticehetele celor mai multe produse cosmetice de pe piata, chiar asa-zis naturale. Invatati sa cititi etichetele, mai ales daca aveti o piele foarte sensibila.
Posteaza comentariu