Pentru orice femeie, implinirea varstei de 40 de ani marcheaza inceputul unor modificari nedorite in aspectul pielii. Tenul isi pierde stralucirea, ridurile se adancesc, barbia parca se "dubleaza", tonusul scade.
Pentru a alege cele mai bune solutii care sa atenueze urmele lasate de timp, e important sa intelegem ce se intampla cu pielea pe plan biologic:
• instalarea treptata a perimenopauzei si menopauzei determina scaderea nivelului de estrogeni. Ca rezultat: scaderea nivelului de hidratare a pielii;
• scaderea productiei de colagen si sebum. Rezultat: diminuarea elasticitatii, un ten mai uscat;
• stratul de grasime cutanata se atrofiaza. Rezultat: "caderea" pielii;
• disfunctii ale sistemului melanocitar ce dau nastere pigmentarilor specifice acestei varste: pete galbui sau brune pe partea externa a mainilor si pete mai deschise la culoare in special pe picioare;
• capacitatea de regenerare a pielii se incetineste semnificativ. Rezultat: puterea de vindecare mai mica.
La aceste cauze ce exprima imbatranirea fiziologica se adauga si cauzele de natura externa cu rol in accelerarea imbatranirii:
• expunere neprotejata la soare. Rezultat: imbatranirea foto indusa;
• poluarea: prezenta prafului sau a gazelor toxice din aer altereaza pelicula hidrolipidica a pielii. Rezultat: iritatii, exeme, alergii;
• fumatul impiedica oxigenarea cutanata. Rezultat: deshidratare, mai putini nutrienti care sa hraneasca pielea, culoare galbuie.
Indiferent de tipul de ten este nevoie acum de produse care sa imbunatateasca nivelul de hidratare, sa stimuleze productia de colagen, sa tonifice. De remarcat ca in general toate tipurile de ten incep sa sufere de deshidratare si uscaciune. Daca pentru tenul gras acest fenomen este binevenit, tenurile uscate sufera mai mult. De aceea ingrijirea zilnica va suferi modificari incepand cu aceasta varsta: tenul gras va folosi produse mai putin degresante si hidratante, iar tenurile deja afectate de uscaciune, produse mai hranitoare. In general, dupa aceasta varsta sunt de preferat produse cu efect hidratant, regenerant si antirid.
Iata cateva ingrediente pe care ar trebui sa stii sa le identifici, cu rol in imbunatatirea aspectului pielii:
• hidratante: acid bialuronic, liposomi, ceramide, AHA in concentratii foarte mici;
• cu rol in sinteza colagenului: vitamina C;
• cu rol in regenerarea celulara: derivati de vitamina A, AHA in concentratii intre 20-60%, fitoestrogeni.
Ingrijirea zilnica a tenului dupa 40 de ani
Ingrijirea zilnica urmeaza acelasi protocol ca pana acum. Vor fi nelipsite din ritualul zilnic crema sau gelul de ochi si protectia solara. Si nu uitati: gatul si decolteul, de obicei neglijate pana acum, incep sa ne tradeze varsta. De aceea aceste zone trebuie sa beneficieze de aceeasi ingrijire ca si restul fetei. O data pe saptamana aplicati o masca naturala cu efect antirid (laptisor de matca, miere, morcov).
Tratamentul cosmetic
Este recomandat un tratament cosmetic o data la trei saptamani; acesta vizeaza tonifierea prin metode specifice de masaj cat si folosirea unor produse cu efect anti-age. Atentie la felul in care este manipulata pielea: deoarece cu varsta pielea devine mai subtire si mai fragila, e nevoie de un touch foarte delicat.
Problema majora: nevii pigmentari
Cea mai des intalnita afectiune a pielii la acest grup de varsta sunt nevii pigmentari. Cauzele acestora sunt multiple: expunere prelungita la soare, procese degenerative ale pielii insotite de redistributia melanicitelor. Este important sa stim sa recunoastem aceste formatiuni, deoarece in unele cazuri ele pot sa reprezinte leziuni precanceroase. Semne probabile de malignitate: asimetrie, margini neregulate, diametru mai mare de 6 mm, variatii de culoare. Este de la sine inteles ca oricare dintre aceste caractere impune un consult medical.
3 lucruri esentiale pentru aceasta varsta:
Hidratati, hidratati, hidratati;
Protectia solara;
Ramaneti active, faceti miscare, aceste activitati se rasfrang asupra felului in care arata pielea.
info@cella-center.com
Tel.: 410.98.52
">
Tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea tenului
© Copyright:
Posteaza comentariu