Cum îmbătrâneşti fără să îţi dai seama: 7 obiceiuri care îţi fură din tinereţe

Vârsta reală ar trebui să fie reprezentată de cât de activi şi prezenţi suntem, fizic şi spiritual, nu prin numărul de lumânări care se adună în fiecare an pe tort, dar există şi factori concreţi care ne îmbătrânesc.

Vârsta reală ar trebui să fie reprezentată de cât de activi şi prezenţi suntem, fizic şi spiritual, nu prin numărul de lumânări care se adună în fiecare an pe tort, dar există şi factori concreţi care ne îmbătrânesc, notează agenția Mediafax.

Faţa de pernă

Potrivit experţilor, perna îţi poate lua umiditatea din corp, ceea ce în timp poate duce la îmbătrânirea pielii. Mai rău, perna poate lăsa riduri şi alte urme pe faţă, problemă care poate fi împiedicată prin folosirea unei feţe din mătase.

Mătasea conţine aminoacizi care sunt foarte similari celor prezenţi în cremele hidratante, scrie Huffington Post.

Zâmbetul

Zâmbetul, la fel ca alte microexpresii faciale, poate produce mai multe riduri şi linii fine. Pielea îşi pierde din flexibilitate odată cu trecerea anilor şi nu mai are aceeaşi capacitate de a reveni la loc după întinderea din timpul zâmbetului. De aceea, crestăturile care se formează sub piele de la acţiunea muşchilor faciali pot deveni permanente când îmbătrâneşti.

Instalaţiile centrale de încălzire şi de aer condiţionat

Mediile cu un nivel scăzut de umiditate, precum cele create de încălzirea centrală şi de aerul condiţionat, pot duce la uscarea pielii.
Şi, deşi pielea uscată nu cauzează riduri, le face mai pronunţate pe cele existente.

Consumul băuturilor direct din sticlă sau cu paiul

Ca orice mişcare de muşchi repetată, procesul de a bea din sticlă sau cu paiul poate duce la formarea de linii fine sau de riduri în jurul gurii. Deşi crema de faţă poate fi utilă, dermatologii le recomandă celor care sunt predispuşi la formarea de riduri să evite cu totul paiele de băut.

Privitul la televizor

Un studiu din 2011 realizat de cercetători din Australia arată că după vârsta de 25 de ani fiecare oră de privit la televizor scurtează viaţa cu 21,8 minute.

Zahărul

În afară de influenţa nedorită asupra taliei, alimentele dulci pot dăuna colagenului şi elastinei necesare pentru a păstra pielea catifelată şi tânără.
Sfatul specialiştilor este ca mâncarea cu mult zahăr să fie înlocuită cu carbohidraţi cu puţine zaharuri, cum ar fi cerealele integrale, pentru că organismul le procesează mai lent, limitând pierderea de colagen şi elastină.

Refularea sentimentelor

Studii efectuate în acest sens arată că refuzul de a exprima propriile sentimente şi opinii creşte predispunerea spre o moarte timpurie de patru ori mai mult decât în cazul persoanelor care spun ce au pe suflet.


Foto: Hepta