Este o sursă bogată de acizi grași omega 3, vitaminele A, D și E, ceea ce îl transformă într-un ingredient excelent pentru îngrijirea pielii.
Iar uleiul de avocado, cel care concentrează toți acești nutrienți, este ideal pentru a-ți hidrata și proteja pielea.
Iar uleiul de avocado, cel care concentrează toți acești nutrienți, este ideal pentru a-ți hidrata și proteja pielea.
"Conținutul ridicat de ulei al fructului de avocado este cunoscut din perioada Aztecă, fructul fiind numit adesea drept 'unt vegetal' sau 'para de unt'. Uleiul de avocado a fost inițial extras, și încă mai este, special pentru întrebuințările cosmetice, datorită faptului că penetrează ușor pielea și este absorbit rapid", susțin specialiștii citați de healthline.com.
Iată care sunt beneficiile uleiului de avocado pentru piele:
Ajută la vindecarea rănilor
Uleiul de avocado grăbește vindecarea rănilor, potrivit unui studiu publicat în anul 2013. Cercetătorii brazilieni au descoperit că uleiul de avocado conține acid oleic și acizi grași esențiali care ajută vindecarea.
"Folosit sub forma unor preparate farmaceutice pentru aplicare topică, uleiul de avocado stimulează sinteza de colagenului și scade numărul celulelor inflamtorii în timpul procesului de vindecare al unei răni, putând fi astfel considerat o nouă opțiune pentru tratarea rănilor de la nivelul pielii", au declarat cercetătorii.
Uleiul de avocado calmează pielea arsă de soare
În afara faptului că hidratează pielea, antioxidanții din avocado ajută la calmarea arsurilor solare. "Antioxidanți precum vitamina A și E, flavonoide și acid fenolic joacă un rol major împotriva radicalilor liberi care sunt sursa modificărilor negative apărute la nivelul pielii în urma expunerii la soare", susțin oamenii de știință care au realizat un studiu pe această temă în anul 2011.
Uleiul de avocado stimulează producția de colagen
Uleiul de avocado conține sterolini, steroizi naturali care nu au efectele negative asociate de obicei cu steroizii farmaceutici. Sunt eficienți în stimularea producției de colagen și în tratarea petelor pigmentare apărute odată cu înaintarea în vârstă.
"Sterolinii hidratează pielea și reduc aspectul petelor de vârstă", declară Shrankhla Holecek, specialist în uleiuri naturale organice. De asemenea, uleiul de avocado mai este bogat în lecitină, o lipidă care ajută la transportarea nutrienților către vasele de sânge și către straturile profunde ale pielii.Reduce mâncărimea și inflamația pielii
Datorită nivelului ridicat de vitamina E, uleiul de avocado poate reduce mâncărimea și inflamația la nivelul pielii. Este benefic și pentru a calma și hidrata zonele uscate de piele. "O femeie care are pielea uscată trebuie să includă în alimentația sa alimente precum avocado pentru a-și menține pielea hidratată", recomandă esteticiana Narine Nikogosian, potrivit healthline.com.
Cum să folosește uleiul de avocado pentru piele
Cea mai simplă modalitate este de a aplica prin masaj puțin ulei de avocado pe piele, imediat după duș. Poate fi folosit și pe scalp pentru a hidrata pielea uscată sau afectată de mătreață.
Uleiul de avocado nu este recomandat persoanelor care au tenul gras, putând avea efect.
Posteaza comentariu