Cand iti alegi produsele cosmetice si de ingrijire, fa-o cu foarte mare atentie. Citeste eticheta si gandeste-te daca merita sa iti risti sanatatea pentru un par cu mai mult volum sau pentru un fard de pleoape in nuanta ta preferata. Iti prezentam lista catorva substante de evitat ce pot fi gasite in produsele cosmetice si de ingrijire.
Ftalatii (Phthatale)
Sunt substante folosite la producerea materialelor plastice, incluse si in produse precum lacul de unghii, spray-urile fixative pentru par, deodorante, lotiuni de corp, etc. Sunt adaugate pentru a oferi elasticitate si maleabilitatea acestor solutii. Efectele asupra sanatatii sunt destul de nocive, in special daca organismul intra foarte des in contact cu aceasta grupa de substante. Sunt substante cancerigene, iritante, putand sa provoace probleme la nivelul plamanilor si ficatului.
Sulfatii (Lauryl sulfate, Sodium laureth sulfate)
Sulfatii sunt agenti emulsificatori ce produc spuma in contact cu apa. Sunt substante folosite la fabricarea pastelor de dinti, gelurilor de dus, sampoanelor, etc. Pot provoca eczeme, dermatite si iritatii. In cazul contactului cu ochii, efectul este destul de dureros, provocand usturimi si iritatii destul de grave. Acesta este motivul pentru care pe ambalajul produselor ce contin sulfati apare recomandarea de a clati in cazul contactului cu ochii. Sunt substante posibil cancerigene; au efecte daunatoare asupra rinichilor si ficatului.
Parabenii (methyl, propyl, butyl, ethyl paraben)
Majoritatea produselor cosmetice si de ingrijire pe care le folosim contin o forma sau alta de parabeni. Parabenii sunt utilizati pentru conservarea acestor produse, impiedicand degradarea lor inainte de termen. Ii gasim in gelurile pentru par, creme, fonduri de ten, mascara, mastile faciale, deodorante, lotiuni de corp si lista poate continua. Pot produce iritatii la nivelul pielii sau dereglari hormonale. Substante posibil cancerigene.
Aminele (diethanolamine, triethanolamine, amonoethanolamine)
Unele substante din familia aminelor sunt folosite la fabricarea produselor cosmetice si de ingrijire, acestea avand rolul de a le conserva. Sunt substante emulsificatoare, spumante si sunt adaugate in produsele de ingrijire a pielii datorita proprietatilor de reglare a pH-ului. Poti intalni diverse forme de amine in sampoane, sapunuri, spray-uri fixative pentru par, fonduri de ten, pudre, creme de ras, vopsele de par. Au efecte cancerigene, produc iritatii si dereglari hormonale.
Comentarii (15)
Renuntati la cosmeticele cu parabeni.Asa zisele cosmetice de lux- Clarins, Biotherm, Lancome, etc. vand iluzii si otrava la borcan sau la tub, si la un pret de te conving ca intineresti. Numai noi consumatorii putem decide soarta acestor companii de cosmetice care ani de-a randul au intoxicat pielea milioanelor de femei chiar si de barbati. E timpul sa trecem pe cosmetice bio, gen Melvita, Phyt's, Plant systeme, si altele.
Eu cred ca pe glob lumea mai mult se naste decat moare si din cauza asta apar problemele .Asa cei care sunt iluminatii lumii s-au gandit la o tactica numita Moartea Lenta a Populatiei (moarte indirecta) .Nu te omoara cu mana dar iti croieste drumul catre ea .De aceea alimentele de azi si cremele sampoanele tot absolut tot sunt bagate intentionat substante cancerigene .E ca si cum cei puternici supravietuiesc iar cei slabi financiar nu LEGEA JUNGLEI mai exact. E acelasi lucru spus cu alte cuvinte .Zice ca esti liber sa alegi dar ,idee e ca nu ai din ce sa alegi ! Nu se poate ca toti sa fim bogati si sa traim bine ,trebuie sa mai moara si altii ca nu avem toti loc pe pamantu asta .Deci in concluzie pe la un 50 de ani hai 60 cam toata lumea devine o LEGUMA. Dureri ,apar probleme ,tot felul de slabiciuni .Cel mai bun scut Impotriva acestor probleme Este INLOCUIREA MASIVA A PRODUSELOR RELE cu cele MAI PUTIN RELE. ai prins ideea ?
atunci inseamna sa nu ne mai spalam, sa nu ne mai ingrijim, sau sa folosim produsele bunicii- sapunul de casa. NU STIU CE SA ZIC. Daca ar fi sa luam in seama toate lucrurile de astazi ar insemna sa nu mai speram la viitor, pentru ca tot ce ia contact cu noi este otravit! nu este ceva normal! nu ar trebui sa ne precipitam atat!
Puteti gasi cosmetice bio acum, atat in magazine online, precum si in reteaua Plafarurilor care apartin de Centrofarm, in magazine bio specializate din toata tara. Mai bune decat cosmeticele consacrate gen L'Oreal, Nivea sunt cele romanesti.
de ceva vreme, cam un an pot spune, am inceput si eu sa folosesc produse Artistry si E.Funkhouser N.Y. initial am simtit o diferenta evidenta, dar cum omul e obisnuit sa evolueze, nu mi-a parut extraordinar. cam dupa vreo 4 luni am fst nevoita, pentru vreo cateva zile sa folosesc un alt fond de ten si un alt baton corector. diferenta adevarata atunci am simtit-o. nu doar ca nu imi mai parea ca arat bine, dar si piele mea se simtea groaznic. asa ca am facut cercetari si cursuri despre aceste produse si din proprie experienta spun ca sunt o alternativa.
INCERCATI WWW.ELEMENTAL.RO (SITE DE PRODUSE ACOLOGICE) SI DACA VRETI SA STITI CE AVETI IN COSMETICELE VOASTRE : http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php
Si eu folosesc niste produse naturale fara chimicale este adevarat ca au un pret mai mare dar merita.folosesc Artistrry si produse de la E.Funkhouser.Sunt foarte bune si au si garantie.Daca va intereseaza contactati-ma si va pot ajuta
daraga mea si eu am folosit de la bio pina mi-a iesit o iritatie acum folosesc de la alta firma foarte buna si naturale .pt informati laly_laly_refan@yahoo.com
Eu folosesc numai machiaj mineral, care este natural, nu imi mai imbatranesc fata cu celel clasice. Imi pare rau pe ntru firmele producatoare de makeup (care sa fim cinsitit, si-au umplut bine buzunarul pe seama noastra). Macar acuma dau un ban dar pe ceva claumea. Incercati machiajul mineral mai bine!
Exista cosmeticele bio, care nu contin aceste substante nocive. Le folosesc cam de 2 ani si am scapat de toate alergiile si iritatiile pe care le faceam chiar si de la cele mai scumpe creme.
Eu folosesc produse cosmetice si de ingrijire a pielii pe baza de plante crescute organic. Nu sunt mai scumpe decat cele de la "Lancome", de pilda. Nu stiu daca au aparut si-n Romania, in orice caz nu contin conservanti sintetici precum cei enumerati mai sus. Aveti grija ca si "Body Shop", "Yves Saint Laurent" sau "Clarins"au in compozitie parabeni. Nu stiu daca in Romania se comercializeaza gama de produse de la "Pevonia" sau "Dr. Hauschka". Vi le recomad, sunt foarte bune.
draga ada,nu exista produse l'occitane mai scumpe sau mai ieftine care sa contina sau sa nu contina ingrediente ce modifica termenul de valabilitate.Lucrez la unul din laboratoarele firmei si vreau sa-ti spun ca toate ingredientele sunt de calitate superioara,se aplica un control deosebit asupra lor iar in ceea ce priveste termenul de valabilitate acesta se socoteste din momentul "rasucirii "capacului.Deci din momentul deschiderii ambalajului socotesti 6,12 sau18 luni.Ca sa stii exact cat e acesta uita-te ca orice firma serioasa are pe ambalaju ei o icoana sub forma de recipient si acolo scrie6 sau 12 sau 18-ala e termenul de garantie.Ceea ce apare ca data pe ambalajul produsului e data pana la care poate fi deschis si nu data pana la care poate fi utilizat.Sper sa nu te fi suparat dar cred ca ti-am fost de folos si te rog sa folosesti cu incredere produsele firmei.Stiu ca in Romania inca nu au ajuns toate dar in tara vecina(Ungaria-care e si o pita de consum nemaipomenita pt aceste produse) se gasesc din belsug
Nu exista cosmetice fara substantele mentionate, pana si cele de la Lush sau L'Occitane contin asa ceva... insa, prefer cosmeticele cu o cantitate cit mai mare de substante naturale, care si miros a natura, chiar dc se degradeaza mai repede. Insa repet, fara substantele enumerate, samponul si sapunul nu ar mai face spuma, balsamul nu ar mai lasa parul usor de pieptanat etc... dar ideea e ca exista si produse care au aceste substante in cantitate mult mai mica decat cele industriale.
au inceput si cei de la l'occitane sa scoata produse fara conservanti...mai scumpe...termen de valabilitate 6 luni, nu 12 sau 24...
Din pacate sau din fericire chiar zilele trecute ma uitam sa vad ce contine untul meu de corp de la L'Occitane si am dat peste cateva din substantele de mai sus. Adevarul este ca daca as fi avut un produs cosmetic prost si ieftin as mai fi zis insa faptul ca si laboratoarele L'Occitane folossc substante "INTERZISE" ma ingrijoreaza!
Posteaza comentariu