Din fericire, culoarea lor se atenuează în perioada iernii, când puterea soarelui scade. Însă, acum suntem în mijlocul verii, iar pielea noastră este foarte expusă. Aşa că, în această perioadă tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială.
Protecţie
Vara, cremele de protecţie solară nu trebuie să-ţi lipsească dacă ai un ten sensibil. Aplică în fiecare dimineață cremă cu factor de protecție solară pe zonele de piele expuse: față, urechi, gât, decolteu, brațe și picioare. Reaplică această cremă peste zi dacă petreci mult timp în aer liber!
Dacă o cremă de protecţie ţi se pare prea mult pentru tenul tău, alege un fond de ten cu factor de protecţie sau o cremă hidratantă cu protecţie.
Suc de lămâie
Dacă ai deja pete pigmentare ai nevoie de mici trucuri care să te ajute să scapi de ele. O metodă simplă şi foarte ieftină este să aplici suc de lămâie direct pe zonele afectate (cu degetele sau cu o dischetă demachiantă). Dacă ai tenul gras, amestecă sucul de lămâie cu 3 linguri de infuzie de rozmarin. Petele vor dispărea datorită vitaminei C pe care o conţine lămâia.
Miere încălzită
Amestecă 2-3 linguri de miere încălzită uşor cu 20 de grame de germeni de grâu şi aplică masca direct pe faţă, în special pe porţiunile afectate. Lasă mixtura să acţioneze 20 de minute şi clăteşte-ţi chipul cu apă călduţă câteva secunde, apoi cu apă rece. Tenul va fi mai puţin iritat după acţiunea grâului, iar petele se vor decolora graţie proprietăţilor benefice ale mierii.
Uleiul de măsline
Dacă ai un ten uscat şi sensibil, invadat de pete pigmentare ai nevoie de ulei de măsline. Tot ce ai de făcut este să te ungi cu ulei de măsline amestecat cu câteva picături de vitamina E în zonele afectate, în fiecare seară înainte de culcare.
Ceapa roşie
Chiar dacă nu te încântă mirosul neplăcut, poţi să foloseşti ceapa roşie ca să scapi de petele pigmentare. Nu trebuie decât să o tai în jumătate şi s-o aplici direct pe pete, de două ori pe zi. Continuă tratamentul până când semnele dispar în totalitate.
Atunci când foloseşti astfel de tratamente naturale sau chiar creme din comerţ pentru depigmentare trebuie să ai foarte mare grijă deoarece tenul tău este foarte sensibil. Indicat este să nu le foloseşti decât seara, înainte de culcare, iar în zilele următoare să te expui cât mai puţin la soare şi să foloseşti creme de protecţie. Dacă ştii că pleci la plajă în următoarele zile, mai bine amâni tratamentul.
© Copyright: depositphotos
Petele pigmentare. De ce apar şi cum scapi de ele. Află şi tu!
În anotimpul cald, soarele ne dă mari bătăi de cap dacă avem pielea sensibilă. Iar aici nu vorbim despre arsurile solare pe care le putem face dacă stăm prea mult la plajă. Ci despre petele pigmentare care ne apar în special pe faţă şi care se agravează cu fiecare expunere.
Comentarii (1)
Fondurile de ten au factor de protectie scazut. Exista pe piata lotiuni solare colorate speciale pentru fata (Factor de protecie 50). O spun din experienta. Am luat crema urmand indicatiile medicului dermatolog.
Posteaza comentariu