Tenul gras
Obiceiuri daunatoare
Eforturile tale de a trata tenul gras pot fi bine intentionate, dar spalarea tenului cu un produs nepotrivit, folosirea multor produse antiacneice in aceeasi zi si exfolierea cu prea mult zel, nu vor face altceva decat sa inrautateasca starea tenului tau, prin stimularea productiei de sebum. De asemenea, nerabdarea ta in ceea ce priveste tratarea tenului cu astfel de probleme te determina sa treci mult prea devreme la un alt tratament, lucru care va intarzia ameliorarea problemelor.
Obiceiuri care vindeca
1. Dimineata
Spala-te pe fata cu o lotiune care sa nu fie nici foarte delicata (si, prin urmare, incapabila de a indeparta excesul de sebum), dar nici prea dura (care usuca foarte tare pielea si stimuleaza glandele sebacee sa produca mai mult sebum). Produsele de curatat tenul care contin substante antiacneice, precum acidul salicilic sau peroxidul de benzoil, sunt eficiente, dar trebuie sa te asiguri ca nu folosesti si alte produse antiacneice pe baza aceleiasi substante, dubland astfel cantitatea utilizata asupra tenului tau.
2. Seara
Dupa curatarea tenului, trateaza cosurile si concentreaza-te asupra prevenirii aparitiei altora, prin aplicarea unui tratament local, in zonele cu probleme, cum ar fi fruntea si zona barbiei.
3. O data pe saptamana
Aplica o data pe saptamana o masca special conceputa pentru curatarea porilor si controlul secretiei de sebum.
Tenul uscat
Obiceiuri daunatoare
Multi oameni mostenesc genetic pielea uscata, dar, de cele mai multe ori, modul in care tratam pielea poate contribui la uscarea acesteia. Unii factori sunt independenti de tine, cum ar fi vremea rece, umiditatea scazuta si spatiile interioare incalzite. Dar folosind produsele special concepute pentru hidratarea stratului superior al pielii, poti preveni uscarea excesiva.
Obiceiuri care vindeca
1. Dimineata
Inca o data, curatarea adecvata este calea sigura catre o piele sanatoasa. Pentru pielea uscata, este cruciala folosirea unui produs de curatare care indeparteaza sebumul acumulat pe parcursul noptii, fara a indeparta stratul subtire de grasimi protectoare de la suprafata pielii. Pentru un tratament cat mai eficient, aplica inaintea cremei hidratante o lotiune tonica hidratanta.
2. Seara
Pielea este foarte receptiva la tratamente in timpul noptii, in primul rand pentru ca noaptea are loc procesul de refacere la nivel celular si, in al doilea rand, pentru ca pielea nu mai este expusa la factorii de mediu ca in timpul zilei. Prin urmare, foloseste pretiosul timp pe care il petreci in pat si pentru tratarea si hidratarea pielii tale uscate. Alege cremele sau serurile intens hidratante.
3. O data pe saptamana
Celulele moarte de la suprafata pielii se acumuleaza destul de repede in cazul tenului uscat, ceea ce compromite posibilitatea hidratarii epidermei din exterior, cu ajutorul produselor speciale. Din aceasta cauza, exfolierea este destul de importanta pentru pielea uscata. Pentru prevenirea iritatiilor, alege un exfoliant delicat, pe care sa-l folosesti o data pe saptamana.
Tenul matur
Obiceiuri daunatoare
Este evident ca trecerea timpului lasa urme iremediabile asupra tenului, dar sunt anumite obiceiuri care pot accelera aparitia ridurilor, cum ar fi fumatul sau statul la plaja fara protectie solara. Fumatul, de exemplu, iti contracta vasele de sange si impiedica astfel oxigenarea eficienta a pielii, rezultatul fiind o piele obosita, predispusa la aparitia ridurilor. In ceea ce priveste plaja, razele ultraviolete distrug rezervele de colagen si elastina ale pielii, ducand intr-un final la aparitia ridurilor si a petelor pigmentare.
Obiceiuri care vindeca
1. Dimineata
Daca nu ai inceput sa folosesti creme special concepute pentru tenul matur, este momentul sa o faci. Foloseste o crema protectoare cu SPF 15 (cel putin), care sa includa antioxidanti si alte substante utile in prevenirea aparitiei ridurilor.
2. Seara
Foloseste un tratament intens pentru tratarea si prevenirea ridurilor inainte de culcare, deoarece, pe parcursul noptii, tenul tau sa fie hranit si ajutat in procesul de refacere celulara.
3. O data pe saptamana
Exfolierea intensa, facuta acasa sau la un salon de infrumusetare, ajuta la indepartarea stratului de celule moarte, accelereaza procesul de refacere celulara, lasand in urma o piele mai curata si mai neteda.
Comentarii (4)
va rog sa-mi da-ti solutia pt tratarea lor
de acord cu tine...dar uite..eu de exemplu...nu am acnee...dar sunt foarte sensibila..in zona fetei si a decolteului..la praf..ciocolata si uleioase...le pot folosi [ciocolata si uleioasele] dar in cantitati foarte mici...mi se fac mici iritatii mai ales pe obraji...pana akm am folosit fel si fel de produse cosmetice..nici un efect....si am mers la bunici la tzara...si bunica mi-a recomandat ulei de lavanda...sau tinctura de lavanda...asta o poti prepara si acasa...dar se gaseste si in farmaciile naturiste...e bun pentru orice fel de ten..si calmeaza iritatiile..curata porii...si iti da luminozitate fetei,.....e adevarat ca traim intr-o lume a chimicalelor...si de multe ori piele devine uscata sau plina de sebum si din cauza a ceea ce mancam....o alimentatie corecta inseamna...fara E-uri...si fara grasimi multe....in primul rand dulciurile....am invatat sa prefer un mar in loc de ciocolata...si sincer simt ca sunt mai plina de viata...:)
A propos de sugestia anterioara.Este excelenta, la nivel teoretic.Practic insa, ce ne facem ca toate legumele si fructele sunt tratate? Bunica avea un ten de invidiat, toata viata nu a folosit creme, ci doar legume si fructe-interior si exterior. Am urmat si eu sfaturile ei, dar ...degeaba.UNDE SUNT INGREDIENTELE DE ALTADATA?...aU PLECAT SPRE ETERNITATE, AS PUTEA RASPUNDE. Castravetele- care e super pt. ten pt riduri- devine acum o otava pt. fata caci e plin de chimicale.Coaja de lamaie de care ne pomeneste antevorbitorul probabil ca a omis sa ne spuna ca trebuie sa provina dintr-o cultura proprie, nu de la una fortata cu fel de fel de chimicale E bine ca ne dam sfaturi unul altuia,, uitam insa ca ingredientele sunt baza si apoi procedeul
Consider ca o mica schimbare in obiceiului de a ne spala fata dimineata este bine venita entru orice ten si anume: - curatati fata cu demachiant, apoi racoriti-va cu apa plata in care ati pus de cu seara citeva plantute sau fructe potrivite tenului (coaja de lamaie, felii de castravete, frunze de patrunjel, flori de lavanda etc.) - puteti aplica apoi lotiunile tonice adaptate problemelor tenului - aplicati crema recomandata de cosmeticiana sau de o alta persoana competenta Va puteti face testari (in anumite limite) ale tenului , gratuit, in unele farmacii. Mi se pare ca este deosebit de important sa incercati sa folositi produse cosmetice naturale de calitate BIO, care scutesc epiderma de agresiunea unor ingredienti chimici. De ex., untul de shea ofera un factor de protectie natural SPF max. 6
Posteaza comentariu