Primul pas in vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agraveaza aceasta afectiune. Este important sa avem rabdare, pentru ca procesul este unul destul de lung si perseverenta este secretul reusitei. Sa incercam sa acordam un pic de atentie celor mai frecvente 10 obiceiuri nefavorabile in tratarea acneei.
1.Igiena excesiva
In incercarea de a mentine o igiena corespunzatoare, multe persoane ajung sa exagereze cu curatarea tenului, folosind produse cosmetice agresive sau cu frecventa prea mare, rezultatul fiind uscarea si sensibilizarea pielii. Pielea trebuie curatata de doua ori pe zi, cu un sapun bland, special formulat pentru tenul cu tendinta acneica.
2. "Maltratarea" leziunilor
Poate cel mai important sfat este acela ca leziunile de acnee nu trebuie maltratate! Cosurile nu trebuie stoarse din cel putin doua motive: in primul rand, prin incercarea de a scoate continutului la suprafata infectia se poate extinde, in al doilea rand acest obicei nesanatos duce la formarea de cicatrici, extrem de greu de inlaturat.
3. Cosmetice neadecvate
Exista persoane care au neinspiratul obicei de a cumpara si testa toate produsele anti-acneice pe care le gasesc pe piata, in speranta ca vor gasi produsul minune care sa le rezolve problema. Daca esti una din acele persoane, trebuie sa stii ca poti face mai mult rau decat bine aplicand pe fata, fara discernamant, produse cosmetice nerecomandate de un medic dermatolog. Ca si in multe alte situatii, si in acest caz, mai putin inseamna mai mult!
4. Atingerea fetei cu mainile
Obiceiul de a-ti cerceta fata tot timpul cu ajutorul mainilor este unul din obiceiurile cele mai greu de indepartat, din cauza ca de cele mai multe ori gestul este unul reflex, de care nu esti constienta. Insa bacteriile si mainile murdare sunt factori care intretin si pot agrava leziunile de pe fata.
5.Soarele
Desi soarele in cantitati mici are un efect pozitiv asupra pacientilor cu acnee, expunerea prelungita la soare nu va face decat sa stimuleze excesiv glandele sebacee, blocand porii si accentuand inflamatia.
6. Coafura nepotrivita
Multe persoane nu realizeaza ca parul incarcat de sebum si praf care atinge fata in mod repetat are un efect iritant asupra pielii, ducand la obstructia porilor si ingrasarea suplimentara a tenului. De exemplu o persoana cu acnee la nivelul fruntii ar trebui sa evite purtarea bretonului, care camufleaza leziunile, insa in acelasi timp le si intretine.
7.Piscina
Substantele dezinfectante si bacteriile prezente in apa din piscine vor irita si vor suprainfecta tenul, si asa sensibil, al unei persoane cu acnee.
8.Stresul
Stresul conduce la eliberarea unor hormoni care au ca rezultat aparitia cosurilor.
9.Aport insuficient de lichide
Dezvolta-ti un obicei din a consuma cel putin opt pahare de apa pe zi. Pe langa hidratare, apa ajuta la eliminarea toxinelor, contribuind la curatarea pielii.
10.Alimentatia nepotrivita
Nu exista dovezi fara echivoc ca anumite alimente ar contribui la declansarea sau intretinerea acneei, dar o dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume, si evitarea alimentelor bogate in grasimi se va reflecta cu siguranta si la nivelul aspectului si sanatatii pielii!
Inca te mai intrebi de ce toate tratamentele anterioare n-au dat rezultate? Probabil ca motivele principale au devenit evidente. Sper ca sfaturile de mai sus sa fie un pas inainte in grabirea vindecarii de acnee!
© Copyright: depositphotos
Obiceiuri care agravează acneea
Primul pas in vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agraveaza aceasta afectiune. Este important sa avem rabdare, pentru ca procesul este unul destul de lung si perseverenta este secretul reusitei...
Comentarii (15)
La 15 de ani a inceput sa-mi apara aceasta acnee si nu am mai scapat de ea foarte mult timp. Am incercat pastile, creme, mers la doctori, dar nimica. Asa ca dupa ce am inceput sa ma documentez bine am aflat de aceste produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Asa ca am inceput sa folosesc aceste produse naturale, patru produse am folosit zilnic o spuma naturala de spalat pe fata, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee si am reusit sa ma vindec foarte eficient cu aceste produse. La mine au functionat le recomand. Pupici
am 37 de ani si intotdeauna am avut probleme cu tenul,dar de doi ani de cand ma confrunt cu disfunctii ale glandei tiroide si ovarelor,urmate de dereglari hormonale au aparut multe cosuri pe fata,zona"T",pe piept si omoplati
v-o recomand din tot sufletul pe dna Neli Pfeiffer.este o femeie incredibila, o femeie calda..nici nu imi gasesc cuvintele pentru a o putea descrie! pe mine m-a scapat,si inca sunt in tratament, de o acnee cu care m-am luptat mult timp! stau si ma gandesc cum as putea sa o rasplatesc pentru tot..si pur si simplu nu am cum! O consider mamica mea! o gasiti la salonul apiestetic!bafta
Buna.In primul rind vreau sai multumesc lui CLAU pentru sf.date.Am 33 ani si din todeauna am avut prob cu tenul,e fff gras si nici acum nu stiu cum sa tratez tenul.imi ies fff multe cosuri mici parca ar fii o iritatie,din care nu iese nimik.as vrea un sfat ce pot face.Nu pot cumpara produse din rominia pentru faptul ca ma aflu in spania.Multumesc
sint cosmetician si am obtinut de-a lungul timpului rezultate excelente in tratamentul acneei la toate virstelesi pt toate tipurile de acnee. prima gresala pe care o faci este EXAGERAREA tratamentului!!!!intradevar experienta te-a invatat multe,dar ai fi putut evita asta daca ai fi consultata un specialist dermatolog sau o cosmetician! inainte de toate trebuie intales ca acneea este numai o manifestare exterioara a ceva ce nu functioneaza bine in interior,de aceea orice vei face local trebuie insotit si de "curatire"interna. apreciezi bine ca trebuie desinfectat prodopul pe care il folosesti pt fata,dar si fata de perna pe care dormi lenjeria de pat cu care iei contact si altele de genul acesta. ca sa nu schimbi in fiecare seara fata de le perna foloseste prosoape albe de bumbac pe care le poti fierbe in apa cu sapun de casa,nu folosii detergenti si balsamuri sint iritante. apoi trebuie facuta o golire periodica intr-un mediu extrem de curat a pustulelor,porilor asfixiati,sub aburi ionizati pt a nu se produce semne sau o congestie,calmarea se poate face cu gheata. gheata sau un prosop congelat o poti folosi zilnic oricind vrei,stimuleaza circulatia capilara periferica ,pielea se oxigeneaza foarte bine astfel!incearca sa folosesti cit mai putine produse cosmetice cu o compozitie cit mai soft sau chiar unele preparate de farmacie iftine si eficiente. nu exagera cu spalatul cu produse detergente gen gelul de la garnier,indepartarea excesiva a sebumului produce un fenomen de feed back,seretindu-se asa si mai mult.apa ionizata si distilata folosita din belsug este sfinta.sint multe de spus si de recomandat...uitasem argila este extrem de sicativa si scoate mulata apa din tesut,asa ca asociaza-o cu galbenus de ou sucuri de fructe lapte iaurt miere,alterneza mastile cu argila cu unele hidratante si nutritive,ai mare nevoie si de hrana in piele ca sa se vindece!este suficient sa faci 2 masti pe saptamina.dar cel mai bine mergi la un specialist,cu placere iti voi da si alte sfaturi,posteaza comentariul si am sa iti raspund.
buna tuturor :) eu am invatat la faculta ca ceiaul de menta, datorita continutului sau in taninuri, ajuta la uscarea cosurilor. eu fac o infuzie de menta si ma dau pe fata m-a ajutat de multe ori - are efect antimicrobian
si apropo am uitat sa mentionez ca nu mai folosesc prosopul obisnuit de baie.de ce?pt ca degeaba eu ma chinui sa scap de acnee daca tenul se imbunatateste azi,maine ma sterg cu prosopul pe care sunt aceleasi bacterii microbi si tot felul pt ca acneea asta este de fapt...o fi ea de la pubertate sau de la hormoni sau alimentatie dar din moment ce ai cosuir ..inseamna ca s-a instalat o infectie...si acum folosesc numai prosop din hartie.din acela delica..sau fiore..igiena e foarte importnta...nu mai puneti mana pe fata...ca puneti mainile peste tot,pline de microbi bacterii..si se instaleaza din nou infectia...si ...mai cititi pe net despre asta...apropo ,o cura cu drojdie de bere cu seleniu nu va strica pt dezintoxifiere..si chiar acnee anemie pt ficat e buna...etc...cititi si vedeti ca este o minune.!
Eu am acnee de cel putin doi ani si un pic si de abea de abea am reusit sa scap ,incet incet.Nu va sfatuiesc sa faceti ce am facut eu pt ca organismul reactioneaza diferit de la om la om.Va spun doar experienta mea si prin ce am trecut eu.!Am folosit produse vichy avene biorderma,elmiplant....retin a,zinerit,mibazon..ba chiar le-am si combinat pe ultimile trei si doar a mentinut acneea la stadiul in care era...treceau cateva zile si apareau alte cosuri...apoi am vb cu o cunostinta cosmeticiana si mi-a spus sa fac o cura cu masca de argila .si asa am facut,m-am interesat care e cea mai buna argila(aslavital)...primele 7 zile in fiecare seara dupa ce ma spalam bine..si dupa aceste 7 zile,in fiecare seara imi puneam cataplasma sau cum se numesc...faceam un amestec mai gros d argila si puneam doar pe cosuri si le lasam de seara pana dimineata...s-a vazut o imbunatatire a tenului excelenta...dar tot nu era de ajuns...apoi am zis ca voi folosi activa de la favisan ca am auzit ca este foarte buna..cea pt acnee si pct negre...mama are aceeasi problm ca si mine cu acneea si are 42 ani..toata viata a avut saraca.si mi-a spus sa incerc activa si apoi dupa ce ma dau cu el,sa dau cu exoderil solutie.mi-am mai luat o crema de la gerovital plant.e verde si se numeste stop acnee.e antiinflamatorie,antisebum,antiseptica si e excelenta!!!din toate cremele pe care le-am folosit pana acum este cea mai buna care a dat rezultate in privinta sebumului...de dat dimineata si seara.am inceput sa iau si diane 35.am zis sa ma feresc de bebe si cu ocazia asta,are efect si pt acnee.reduce sebumul din corp.foarte bun. Ce am mai incercat si a dat rezultate dar tot nu a fost indeajuns a fost soultia tonica de la garnier cea albastra pt cosuri..era buna dar tot apareau cosurile si plus ca iti usuca f mult pielea si stiti ca daca pielea se usuca exgerat,glandele de sebum trimit semnal ca nu este inseajuns sebum si atunci ti se ingrsa fata prea mult d sebum si nu ai facut nimic....nu va exfoliati exagerat pielea ca nu este o solutie!cine doreste asta sa faca un peeling cu laser sau chimic.e bun.a facut sora mea. sper sa va ajute experienta mea...incercati si voi asa si vedeti..cel mai bine este sa nu schimbati mereu cremele ca pielea nu mai intelege nimic. rezum ca acum folosesc activa de la favisan,exoderil,crema stop acnee de la gerovital plant.mai fac si o infuzie cu ceai de menta,galbenele si ceai verde,apoi imi fac un scrub din malai si smantana.imi scot astfel pct negre,ma spal bine pe fata cu gelul masca de la garnier(f.bun,numai cu acela ma spal pe fata)si apoi aplic o masca cu argila de la aslavital...apoi ca in fiecare seara...folosesc produsele de rigoare mentionate mai sus... Sa fim frumoase si cu un ten de bebelus imi doresc! Succes!
am gasit si euu un remediu dar nu stiu cum trb folosit caree ma ajuta:((......Poti scapa de acnee foarte simplu, în numai trei zile, prin metode naturiste! Bicarbonat de sodiu. Este deosebit de eficient în a-ti exfolia tenul, îndepartând celulele moarte si permitând porilor s[ respire. Aplica o lingurita de bicarbonat de sodiu pe o cârpa umeda si maseaza-ti usor fata cu ea. Apoi, clateste-te bine si usuca-ti fata cu un prosop moale. Albusurile de ou. Sunt foarte bogate în proteine si pot fi folosite ca o masca vindecatoare pentru pielea ta. De asemenea, albusurile de oua sunt apreciate pentru ca pot absorbi grasimea de pe piele. Spargi un ou, separi galbenusul de albus si apoi bati cu o lingura albusul, pâna devine usor spumos si îl aplici pe fata. Dupa un sfert de ora, te clatesti bine cu apa calduta si asta e tot. Ulei de arbore de ceai. Îl gasesti în orice farmacie. Folosestel cu încredere, iti va îndeparta toate bacteriile de pe piele. Faina de ovaz. Aceasta este foarte buna pentru a absorbi grasimile eliminate prin porii tai. Amesteca faina cu un pic de apa, pâna devine o coca moale, si apoi pune-ti-o pe fata, ca o masca, pe care o îndepartezi dupa 10 minute cu apa calduta. Daca repeti acest procedeu timp de trei zile, vei avea o piele fina si lipsita de cosuri. Aloe Vera. Aceasta planta este extrem de apreciata pentru virtutile sale terapeutice: pe lânga altele, previne cicatricile si petele de la acnee. Iei o frunza de Aloe Vera si iti masezi fata cu gelul pe care îl lasa. Dupa un sfert de ora, timp în care gelul de Aloe Vera iti penetreaza porii, ti-i curata si iti hidrateaza pielea, poti merge sa te speli cu apa
Gasesti in magazine Pudra cosmetica de argila ASLAVITAL. Fa o pasta din argila si apa (obisnuita de la robinet) si da-te cu pasta aceasta, cand esti acasa si noaptea. In paralel ar fi binevenita o cura interna cu argila. Pentru asta gasesti Farmec Vital, eu le-am cumparat pe ambele dela farmacie. Nu e un tratament costisitor si are rezultate f bune.
am si eu o problema, cum pot sa scap de cosurile care imi ies pe spate din cauza caldurii si mai ales knd stau la soare. si cum pot scapa de cicatricele care sau format in urma stoarcerilor (strangerilor) cosurilor? ma ajutati si pe mine?k mam saturat de ele.....
Eu pentru a scapa de acnee folosesc o sauna faciala. prin intermediul aburilor, te ajuta sa iti cureti in profunzime tenul si sa scapi astfel de acnee si de puncte negre. Sauna faciala are rolul de a deschide porii blocati, de a rehidrata pielea fetei, de a stimula circulatia sangvina si de a indeparta celulele moarte. Tenul tau va deveni fin, proaspat si revigorat. Sauna faciala poate fi efectuata si cu infuzie de ceai sau cu diferite uleiuri eterice. Daca va intereseaza mai multe informatii despre produs, va sfatuiesc sa intrati aici:http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Sauna-faciala-LAICA-BF2062 Acesta este site-ul de unde mi l-am cumparat eu.
sper ca v-a fost de folos ce stiu eu iubitele...daca vreti sa aflatzi mai multe retete..masti etc datzi add chucky_raperitza va pup:*
am revenit sa va spun cateva retete naturiste(mama are o groaza de carti) pentru acnee:este bine sa se bea o cana de ceai de urzici,care lupta impotriva acneei pubertare.pt o ceasca se va folosi o lingurita cu varf de plante uscate peste care se toarna apa clocotita si ceaiul se lasa sa se linisteasca cam o jumatate de minut,pana capata o culoare verde-deschis masca cu hrean in solutie de otet:se iau radacini de hrean,se rad fin,se introduc intr-o sticlasi se toarna otet de vin sau de mere,pana ce lichidulacopera toata cantitatea de hrean.Se lasa sa se macereze la tempertatura mediului(cat mai cald) timp de 10 zile.esenta obtinuta astfel se aplica pe fata umezita,se lasa 10 minute,dupa care ne spalam,intai cu apa foarte calda,apoi rece. Nuca:se iau frunze de nuc taiate marunt,in cantitate corespunzatoare unei lingurite cu varf si se lasa la inmuiat intr-un sfert de litru de apa rece,timp de 12 ore.Apoi lichidul obtinut de incalzeste si foloseste la spalatul fetei.
fetelor..sa va zic un secret...eram in ora d biologie..si nu stiu cum a venit vorba despre tenul cu probleme...atunci profesoara ne-a recomandat sapunul SEBAMED (care se gaseste la farmacii) deoarece are ph-ul cel mai ridicat (5,5)...mi-am zis sa incerc si eu...l-am cumparat si chiar de la prima utilizare aveam pielea catifelata si mai curata..si dupa ce l-am folosit regulat am scapat de problemele tenului..vi-l recomand cu toata caldura si in plus nu costa nici mult si e foarte bun;)spar ca v-a fost de folos va pup:*
Posteaza comentariu