Semintele constituie excelente surse de vitamine si minerale pentru o piele sanatoasa si, implicit, un ten curat fara acnee. De asemenea, au un continut bogat de proteine si acizi grasi, asadar pot fi consumate ca si inlocuitor pentru carne.
Sfaturi
- Depoziteaza-le intr-un recipient ermetic, intr-un loc intunecat pentru a le proteja de rancezeala;
- Incearca sa le consumi in stare naturala;
- Consuma-le inainte de data de expirare;
- Lasate in apa de seara pana dimineata sunt extrem de benefice pentru digestie;
- Macina-le si imprastiile peste salate si supe;
- Alunele americane trebuie evitate pe cat posibil, deoarece contin aflatoxina, o substanta susceptibila a fi cancerigena.
|
CONTINUT |
BENEFICII |
IMPORTANT |
Migdalele
|
tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), niacina (vitamina B3), vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, mangan, cupru si fier |
Surse importante de calciu si vitamina E |
Nu cumpara migdalele albe, acestea au fost prajite. Poti sa prepari lapte de migdale, daca le lasi la inmuiat in apa |
Nuci de Brazilia
|
tiamina (vitamina B1), calciu, magneziu, mangan, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu si zinc |
|
O nuca de Brazilia aigura necesarul zilnic de seleniu |
Nuci pecan
|
betacaroten, niacina (vitamina B3), vitamina E, vitamina C, calciu, magneziu, mangan, seleniu, cupru, fier si zinc |
|
|
Seminte de pin
|
betacaroten, vitamina E, tiamina (vitamina B1) |
|
|
Fisticul
|
betacaroten, tiamina (vitamina B1), niacina (vitamina B3), acid folic, calciu, fosfor, magneziu, mangan, cupru si fier |
Sursa importanta de fier |
|
Nuci de Macadamia
|
tiamina (vitamina B1) |
|
|
Nucile
|
betacaroten, tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), niacina (vitamina B3), biotina, vitamina E, vitamina C, potasiu, fier si acid alfa-linolenic |
|
|