Frumuseţea ta: Cum îţi repari buzele crăpate de vânt şi frig

Pentru foarte multe femei, toamna încep problemele buzelor crăpate şi uscate. Sezonul rece ne afectează pielea sensibilă a buzelor, iar dacă nu le protejăm riscăm să ne luăm adio de la buzele moi şi catifelate.

De aceea, buzele noastre au nevoie de o îngrijire specială. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare, în special în sezonul rece.

Buze crăpate - Protejează-le

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă nu vrei să ai buze crăpate şi uscate este să le protejezi mereu. Foloseşte creme speciale şi balsamuri puternic hidratante pentru a-ţi menţine buzele moi şi catifelate. Iar înainte să ieşi din casă, aplică mereu balsamul sau crema (optează pentru cele cu protecţie UV) specială. 

Unge-le cu miere

Mierea de albine reprezintă remediul ideal pentru buzele uscate şi crăpate şi asta datorită proprietăţilor hidratante.

Aplică puţină miere de albine pe buze înainte de culcare şi vei fi plăcut surprinsă dimineaţa.

Ulei de măsline şi unt de shea

Uleiul de măsline este un foarte bun hidratant pentru buzele tale uscate. Foloseşte-l cu încredere seara, înainte de culcare. În aceeaşi categorie intră şi untul de shea. Puternic hidratant şi hrănitor, e perfect pentru buze crăpate.

Hidratează-le din interior

Hidratarea este un element foarte important pentru delicatețea buzelor, iar dacă nu bei suficientă apă, buzele se pot usca și crăpa mai ușor.

Buze crăpate - Lapte și vitamina E

Un alt remediu natural foarte eficient este exfolierea buzelor cu o dischetă de vată înmuiată în lapte cu conținut normal de grăsime, de două ori pe săptămână. După fiecare exfoliere, aplică pe buze fie vitamina E, fie vaselină cosmetică, fie ulei de ricin.

Nu le mai roade

Dacă obişnuieşti să-ţi rozi buzele, nu te mai întreba de ce le ai mereu uscate şi crăpate. Scapă de acest obicei, dacă vrei buze moi şi catifelate. De asemenea, încearcă să nu-ţi mai umezeşti buzele, mai ales atunci când eşti afară.

Consumă alimente bogate în vitamina A

Vitamina A este foarte importantă pentru regenerarea pielii. Ai grijă ca din alimentaţia ta să nu lipsească sursele bogate în vitamina A precum morcovi, roşii sau cereale integrale.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniela pe 13 Oct 2013, 19:44
    remedii naturale pentru buze

    Am incercat tot felul de balsamuri pentru buze si marturisesc ca personal m-au castigat cele naturale, care au in compozitie uleiuri esentiale si unturi naturale, asa am descoperit cu incantare balsamuri facute din unt de shea bio, ceara de albine, ulei de samburi de caise bio,ulei de ricin,suc de fructe noni, ulei de nucă de cocos, ulei de floarea-soarelui, aloe vera (ex. balsam pentru buze cu shea si fragute, sau cele de la nonicare). Imi pare rau ca nu am descoperit astfel de produse mai devreme, dar niciodata nu e prea tarziu sa inveti cate ceva. Cautati pe net astfel de produse, cititi cu atentie ce contin, pentru ca si aici s-au "strecurat" ca in orice domeniu, fel si fel de producatori de cosmetice bio; in cazul meu, pot sa va spun ca sunt genul de om care nu crede pana nu incearca,ceea ce am si facut, iar acum nu m-as mai intoarce niciodata la produse cosmetice industriale, facute in laborator...

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod