Deşi cei mai mulţi dintre noi suntem convinşi că periajul de două ori pe zi ne ajută să ne menţinem dinţii sănătoşi, practica spune altceva.
Dinţi perfect curaţi
Majoritatea persoanelor dezvoltă carii chiar dacă se spală pe dinţi de două ori pe zi şi asta pentru că modul în care o fac este superficial. Pentru a îndepărta cât mai bine placa bacteriană, vinovată pentru apariţia cariilor, este necesar ca periajul să dureze cel puţin două minute. De asemenea, folosirea aţei dentare sau a periuţei interdentare o dată pe zi te ajută să îndepărtezi resturile alimentare dintre dinţi, spaţii strâmte în care periuţa obişnuită nu poate ajunge.
Dacă nu eşti convinsă că te speli pe dinţi suficient, foloseşte un cronometru special, până te obişnuieşti cu noua durată. Iată un tutorial din care poţi învăţa cum să te speli corect pe dinţi:
Ai grijă de albul natural
Ceaiul, cafeaua, cola, vinul roşu şi în general băuturile intens colorate îţi pătează dinţii. Să nu mai vorbim de fumat, care are un efect absolut dezastruos asupra danturii tale. Foloseşte paiul pentru a bea toate aceste băuturi care îţi pătează dinţii, în special ceaiul şi cafeaua, pe care probabil le consumi zilnic.
Iată câteva remedii naturale te ajută să redobândeşti albul natural al dinţilor tăi:
Bicarbonat de sodiu şi lămâie
Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu cu câteva picături de zeamă de lămâie. Înmoaie periuţa de dinţi în acest amestec şi apoi spală-te pe dinţi, masând delicat de la gingii spre vâful dinţilor. Bicarbonatul de sodiu şi lămâia îndepărtează rezidurile de pe dinţi, oferindu-le albul natural. Foloseşte amestecul de maximum două ori pe săptămână.
Apă oxigenată
Apa oxigenată în concentraţie de 3% te poate ajuta să ai dinţi mai albi. Tot ce trebuie să faci este să torni puţină apă oxigenată pe periuţa de dinţi şi apoi să începi imediat periajul.
Ai grijă să nu înghiţi. Cumpără apa oxigenată de la farmacie şi asigură-te că are o concentraţie de 3% şi nu mai mult.
Piure de căpşuni
Acidul citric conţinut de căpşuni funcţionează ca un adevărat "exfoliant" pentru suprafaţa dinţilor, îndepărtând petele şi rezidurile care le dau aspectul îngălbenit. Pisează o căpşună şi foloseşte piureul rezultat ca pe o pastă de dinţi obişnuită.