Frumusetea eco, sanatate curata

Ingrijirea personala este un subiect important pentru fiecare dintre noi. Sau, cel putin ar trebui sa fie. In cursa cotidiana pentru titlul de regina a frumusetii suntem dispuse sa apelam la tot felul de produse cosmetice, decretate de propriile reclame drept adevarate elixiruri.

Ingrijirea personala este un subiect important pentru fiecare dintre noi. Sau, cel putin ar trebui sa fie. In cursa cotidiana pentru titlul de regina a frumusetii suntem dispuse sa apelam la tot felul de produse cosmetice, decretate de propriile reclame drept adevarate elixiruri.

 

Din nefericire, putine dintre noi reusim sa ne punem intrebarea fireasca daca oferta producatorilor din industria de frumusete este si sigura pentru sanatatea noastra.

Raspunsul este unul fara echivoc: NU! Multe dintre produsele cosmetice contin ingrediente nocive pentru sanatate (majoritatea derivate din petrol), precum si agenti potential toxici care nu sunt mentionati pe etichete.


Din fericire, exista alternative usoare si ieftine, la indemana fiecarui consumator care tine la sanatatea lui.Daca tot investim timp si bani in ingrijirea noastra personla si in look, macar s-o facem astfel incat sa nu ne facem rau noua si mediului inconjurator.

Cum putem face asta? Iata, in continuare, cateva ponturi:
 

Preparati-va acasa propriile tratamente de frumusete


Daca vreti sa scapati de marketingul agresiv al producatorilor si, in acelasi timp, sa economisiti ceva bani, puteti intra in bucatarie, unde sa „gatiti” tratamente delicioase si eficiente pentru ingrijirea personala. Astfel veti sti exact ce contine produsul pe care il folositi si nu va veti mai face griji in legatura cu existenta unor chimicale dunatoare pentru sanatatea dumneavoastra. Numeroase retete pentru cosmetice artizanale sunt disponibile pe internet si in publicatiile de specialitate.
 

Cititi cu atentie eticheta


Cea mai mare si mai complicata problema a cosmeticelor pe care le folosim este cea a chimicalelor folosite la fabricarea lor. Cateva dintre aceste ingrediente nu sunt tocmai indicate pentru consumator, asa ca ar trebui evitate.

Cea mai buna metoda pentru a face acest lucru este urmarirea etichetelor produselor pe care am vrea sa le cumparam si eliminarea acelora care contin substante contraindicate. Si mai simplu ar fi sa alegeti o companie care poarta un insemn special al Campaniei pentru Cosmetice Sigure si foloseste ingrediente organice si naturale certificate.

 

Folositi deodorant fara aluminiu


Aluminiul, care este in mod curent folosit in antiperspirante, poate cauza iritatii ale pielii, iar inflamatia provocata se poate intinde dincolo de zona de aplicare. Antiperspirantele au si un alt aspect negativ: blocand porii, impiedica eliminarea toxinelor din corp si reduc astfel abilitatea organismului de a-si regla temperatura. Incercati sa folositi, in locul acestora, deodorante naturale, care nu contin aluminiu.
 

Periati-va dintii cu pasta naturala


Trebuie sa stim ca, desi ne place sa avem un zambet stralucitor, majoritatea producatorilor de pasta de dinti folosesc compusi chimici care sunt daunatori. Spre exemplu, ingerarea unei cantitati mari de fluoruri (folosite pe scara larga la fabricarea pastei de dinti) poate fi otravitoare.

Ca si in cazul deodorantelor, insa, exista alternativa produselor naturale.
 

Alegeti produse fara petrol


In cosmetice si in multe dintre produsele de ingrijire personala se regasesc surprinzator de multe derivate din petrol. Uleiul mineral, parafina si glicol-propilena sunt ingrediente de baza in majoritatea produselor cosmetice. Si in acest caz este esentiala cercetarea cu atentie a etichetelor.
 

Evitati testarea pe animale


Cu siguranta si acelea dintre noi care nu sunt vegetariene sunt de acord ca testarea cosmeticelor pe animale este si inutila, si lipsita de etica. Cautati pe produsele pe care le achizitionati etichetele care sa indice absenta testelor pe animale (spre exemplu insemnul Humane Cosmetics Standard - HCS).
 

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 9 Sep 2012, 17:30
    Reintoarcerea la natura cu produsele Bio Protect

    Pentru ingrijirea pielii si parului am gasit gama BIO PROTECT: sapun si sampon cu lapte de capra, sampon cu galbenele, care se gasesc in magazinele naturiste,farmacii. Pentru informatii mai multe pe www.bio-medical-estetic.ro Sunt alergica si sunt singurele produse pe care le suport si au rezultate vizibile dupa 12 ani de incercari desarte.

    0
    0

  • buzzy pe 13 Mar 2010, 14:51
    AMWAY

    cea mai TARE cosmetica ECO e AMWAY! si nu va cred dac imi spune-ti alceva!:P

    0
    0

  • eco-sanatate.hi2.ro pe 14 Ian 2010, 10:45
    Totul despre cristale japoneze

    Daca vrei sa afli totul despre cristale japoneze si untul pamantului intra pe www.eco-sanatate.hi2.ro

    0
    0

  • Roxana pe 25 Sep 2009, 17:01
    acnee

    Va recomand produsele Cattier pe baza de arbore de ceai si menta.

    0
    0

  • Roxana pe 25 Sep 2009, 17:00
    acnee

    Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee, caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi. Ea se poate manifesta in diferite moduri: * Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi; * Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii; * Punctele albe sunt mici formatiuni fine de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori; Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida. Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura. O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin. Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare. De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai multe ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Exista situatii in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti. Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase. Va recomandam sa mentineti curatirea zilnica a tenului cat mai simpla posibil, folosind mai ales cosmetice organice pe baza de arbore de ceai, menta, rozmarin si sa evitati sa folositi multa crema hidratanta.

    0
    0

  • maria pe 10 Sep 2009, 19:03
    acnee

    am si eu o problema am 12 ani sa am acnee pe frunte si obraji ce sa fac?Am incercat o multime de tratamente si nu au dat rezultat

    0
    0

  • Madalina Fligler pe 9 Sep 2009, 09:08
    produse bio si la noi

    de cativa ani au inceput sa apara si la noi produsele bio. din pacat alimentele bio sunt destul de greu de gasit, nu sti in cine sa ai incredere, in cine nu. aici : http://www.cosmeticsdatabase.com/splash.php?URI=%2Findex.php va puteti juca: scrieti numele cremei folosite, sau ce ingrediente contine si o sa aflati cat de naturala, sau nu este aceasta. o alternativa la plumbul (da te cu ruj, sau crema pe mana, freaca cu un obiect din aur-- se inegreste? are plumb) si chimicalele din: cosmetice, detergenti si produsele pentru bebelusi este reprezentata de produsele comercializate de firma www.life-care/catalog.ro. pentru intrebari ma puteti contacta la mfligler@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod